Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Elhozta a három pontot a Balaton partjáról a KTE

Kecskemét – A KTE-Ereco 2-1-re győzni tudott a Siófok otthonában a Monicomp Liga 14. fordulójában, így egy hellyel feljebb lépett a tabellán. A lila-fehérek góljait Foxi és Tököli szerezte. Online közvetítésünk.

BFC Siófok – Kecskeméti TE-Ereco (1-1)
Siófoki Városi Stadion, 800 néző. Vezeti: Kassai V. (ifj. Tóth V., Márton Zs.)
Siófok: Molnár P. - Fehér Zs. Mogyorósi, Graszl, Novák - Honma (Piller, 72.), Tusori, Kecskés (Délczeg, a szünetben), Ivancsics (Kocsis, 78.), Lukács -Sowumni. Vezetőedző: Mihalecz István
KTE: Ribánszki – Bori (Ebala, 70.), Bagi, Balogh B., Mohl – Csukics, Szavics – Alempijevics, Foxi, Litsingi (Csordás, 83.) – Tököli (Dosso, 90.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Mohl (38. - öngól), Foxi (43.), Tököli (78.)
Sárga lap: -
Piros lap:
-

Köszönjük Olvasóink figyelmét!

Vége a mérkőzésnek, 2-1-re győzött a KTE!

92.p.: Nagy kavarodás a KTE kapuja előtt, melynek végén Délczeg ollózott a kapu mellé.

Három perc lesz a hosszabbítás!

90.p.: Tököli helyére Dosso állt be.

Támadnak a hazaiak, de elképzelés nélkül, a KTE védelme most remekül dolgozik.

83.p.: Litsingit le is cserélte Tomiszlav Szivics, Csordás állt be a helyére.

80.p.: Litsingi újabb kihagyott ziccerét láthattuk. Foxi remek labdával ugratta ki a kongóit, aki egyedül vezethette kapura a labdát, de 13 méterről, jobbal a kapuba lőtte a labdát a háló helyett.

Zúg a lelátón a "Hajrá lilák!"

78.p.: Ivancsics helyére Kocsis állt be.

78.p.: Vezet a KTE! Litsingi remek labdával ugratta ki Tökölit, aki a 16-oson belül kicselezte Fehért, majd 13 méterről, ballal a kapu jobb oldalába tekerte a labdát. 1-2.

76.p.: Mohl jobboldali szöglete után Litsingi fejelt kapu fölé.

Közben egyenlített a Paks Angyalföldön, 1-1-re állnak a Vasas ellen.

73.p.: Lukács baloldali szöglete után Tusori 7 méterről centiméterekkel fejelt a kapu fölé.

72.p.: Cserél a hazai csapat is: Honma helyére Piller állt be.

70.p.: Szivics csere: Bori helyére Ebala állt be.

Újabb részeredmény: Vasas - Paks 1-0.

67.p.: Ivancsics ugratta ki Sowumnit, aki 20 méterről átemelte a labdát a kifutó Ribánszki, de a kapu felett is. Nagy helyzet maradt ki.

65.p.: Sowumni 19 méteres, jobblábas lövését védte előrevetődve Ribánszki.

64.p.: Foxi visszagurítása után Csukics lőtt jobbal, 18 méterről kapura, Molnár vetődve védett.

Simon Attila góljával szépített a ZTE Debrecenben (2-1).

59.p.: Egy jobb oldali beadás után a hosszú oldalon üresen maradt Délczeg fejelte vissza a labdát Ivancsicsnak, aki 8 méterről, óriási helyzetben kirúgta a stadionból a labdát.

54.p.: Mohl beadása után Litsingi lőtt közelről a hazai kapuba, apró szépséghiba, hogy Kassai korábban les miatt már megállította az akciót.

53.p.: Szavics szenzációs labdával ugratta ki Foxit, de a KTE légiósa hosszan vette át a labdát, így a védők menteni tudtak.

Kassai eddig hiba nélkül vezeti a mérkőzést.

47.p.: Egy szépségdíjas KTE támadással indult a második játékrész. Csukics átadása után Tököli tört be a 16-oson belülre, kissé jobbról, 8 méterről már épp előtte volna a labdát, amikor Mogyorósi szögletre mentett.

A szünetben cserélt a Siófok: Kecskés helyére Délczeg állt be.

Elkezdődött a második félidő.

A szünetben több, a hazai szektorokban helyet foglaló kecskeméti szurkolóval sikerült beszélnünk. Elégedett KTE-essel nem találkoztunk...

Félidei eredmény: Debrecen - ZTE 2-0.

Az első 20 perc gyenge játéka után javult a színvonal, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Bagin érezni a meccshiányt, a KTE védelme többször is bizonytalannak tűnt.

Vége az első félidőnek!

43.p.: Gyorsan jött a KTE válasza! Bori jobb oldali beadása után Foxi elé került a labda, aki két védő szorításában, 5 méterről, jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 1-1.

38.p.: Vezet a Siófok. Egy előreívelt labdát Bagi fejelt Honma elé, aki eltolta a labdát a kifutó Ribánszki mellett, a menteni szándékozó Mohl pedig a gólvonal elől a jobb oldali kapufára lőtte a labdát, amely aztán a hálóba vágódott. 1-0.

35.p.: Ivancsics 22 méteres, jobblábas lövését védte vetődve Ribánszki.

Közben a Debrecen már 2-0-ra vezet a ZTE ellen.

32.p.: Egy jobb oldali beadást követően Bagi Honma elé fejelte a labdát, aki 16 méterről, jobbal alig lőtt a jobb alsó sarok mellé.

31.p.: Bori 26 méteres, jobblábas szabadrúgását fogta Molnár a jobb felső sarok elől.

29.p.: Egy tetszetős hazai támadás végén Sowumni passzolt középre, Mohl azonban remek ütemben tisztázni tudott Lukács elől.

27.p.: Csukics adott remek labdát Foxinak, aki egy csel után, 15 méterről lőtt, egy méterrel a kapu fölé. Nagy helyzet maradt ki.

24.p.: Graszl vétette el a labdát a saját 16-osán belül, amelyet így Litsingi szerzett meg, a kongói támadó 8 méterről lőtt, Molnár azonban bravúrral kiütötte a labdát.

23.p.: Novák 25 méterről, ballal vállalkozott lövésre, de a labda két méterrel a kapu mellett szállt el.

21.p.: Sowumni jobb oldali beadása után Lukács lőtt 10 méterről, jobbal kapura, Ribánszki biztosan védte a lapos lövést.

A szintén 15 órakor kezdődő Debrecen - ZTE rangadón a hazai csapat vezet 1-0-ra.

15.p.: Eddig nem igazán kényeztetik el a csapatok a szurkolókat a mutatott játékkal, helyzet alig, hiba annál több.

Egy végeredményünk már van a Monicomp Liga 14. fordulójából: Szolnok - Kaposvár 1-2.

12.p.: Bagi lőtt kapura 22 méterről, Molnár könnyedén hárított.

Az eltelt 10 percben a Siófok lépett fel inkább támadólag, a KTE szemmel láthatóan kontrákra játszik.

6.p.: Honma lőhetett volna kapura 18 méterről, de Mohl az utolsó pillanatban becsúszva szerelte.

Ragyogó napsütésben, igazi labdarúgóidőben kezdődőtt a mérkőzés. A játékosok elmondták, hogy a pálya talaja is megfelelő, így minden adott egy jó mérkőzéshez.

2.p.: Alempijevics lőtt 30 méterről, jobbal kapura, Molnár csak kiütni tudta a labdát, amelyre Tököli mozdult rá, de a fejese lecsúszott, így odalett a helyzet. 

A KTE kezdte a találkozót.

14:59: A vendégszektorban mintegy 300 kecskeméti szurkoló foglal helyet. Hallatják is a hangjukat a Devils vezényletével.

14:56: Máris vonulnak a pályára a csapatok. A hazaiak sárga-kék, a vendégek lila-fehér szerelésben játszanak a mai mérkőzésen.

14:51: Vladan Szavics végül vállalni tudta a játékot. Gyagya Attila eltiltás, Némedi Norbert sérülés miatt nem léphat ma pályára. Némedit Bori helyettesíti a védelem jobb oldalán, középen pedig - ebben a szezonban első alkalommal - Bagi kap ezúttal lehetőséget.

14:48: Kis túlzással a vendégszektorban egyelőre több szurkoló van, mint a hazai oldalon.

Köszöntjük Olvasóinkat a Siófok - KTE-Ereco Monicomp Liga bajnoki labdarúgó mérkőzés online tudósításán.

Beharangozó írásunk:

A 15 órakor kezdődő találkozó rendkívül fontos lesz mindkét csapat számára. Az a gárda, amelyik meg tudja szerezni ezt a három pontot, felzárkózhat az egyébként rendkívül sűrű középmezőnybe. Onnan már megnyílhat az út a győztesnek egészen az 5-6. helyig, annyira kicsik a különbségek. A vesztesnek viszont az őszi idényből még hátra maradt három fordulóra már csak a kiesőhelyek elkerüléséért vívandó küzdelem juthat, a Haladással, illetve a gyengélkedő Szolnokkal egyetemben.

A KTE két bravúros győzelmet gyűjtött be az elmúlt egy hétben. Az Újpest elleni 4-3-as bajnoki-, illetve Debrecen elleni 3-0-s kupagyőzelem után megjött a csapat önbizalma, de mégsem mondható, hogy csupa móka és vidámság jellemzi a szakmai stábot a szombati meccs előtt. Ennek oka, hogy Tomiszlav Szivics több meghatározó játékosára sem számíthat a találkozón. A védelem oszlopa, Gyagya Attila az Újpest ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, így nem léphet majd pályára. A másik nagy érvágás Vladan Szavics sérülése, aki a Loki elleni mérkőzésen kapott egy nagy rúgást a bokájára.

A KTE vezetőedzője, Tomiszlav Szivics a pénteki edzést követően így nyilatkozott a delmagyar.hu-nak az esélyekről: - Ahogy lefújták a Debrecen elleni mérkőzést, azonnal a Siófok elleni meccs volt csak fókuszban nálunk. Számunkra egy rendkívül fontos összecsapás lesz ez, és a két szép siker után szeretnénk újra bizonyítani. Nagyon bízom benne így is történik majd. Sajnos több hiányzónk is lesz, hiszen Gagya Attilára eltiltás, Némedi Norbertre pedig sérülés miatt nem számíthatok. Rajtuk kívül erősen kérdéses Vladan Szavics pályára lépése is. A Siófoknak vannak veszélyes játékosai, Honma, Ivancsics, Sowumni vagy éppen Kecskés személyében. Egy érdekes, küzdős csapat ellenfelünk, nagyon oda kell figyelnünk, ha meg akarjuk szerezni a ellenük a győzelmet. Márpedig nekünk ez a célunk, mert akkor is bizonyítanunk kell mindig, ha nem könnyű a helyzet.

Az újonc Siófok eddigi 13 mérkőzésén 14 pontot gyűjtött össze. Három győzelem, öt döntetlen és öt vereség a Balaton parti együttes mérlege, így két ponttal előzik meg a kecskemétieket. Mihalecz István tanítványai legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükön egyetlen gólt sem rúgtak, és mindössze egy pontot szereztek meg a lehetséges 12-ből. Ami figyelmeztető jel lehet, hogy Sowumniék a szerdai kupafordulóban tartalékos felállásban is simán verték 3-1-re a Ferencvárost. Legeredményesebb játékosuk a rutinos Thomas Sowumni, aki ebben a szezonban eddig négyszer talált az ellenfelek hálójában.

A két csapat eddig két alkalommal találkozott egymással az élvonalban, még a 2008/09-es szezonban. A vendégcsapatoknak eddig nem sok babér termett, hiszen még gólt sem lőtt az aktuális vendég. Mindkét alkalommal magabiztos hazai győzelem született.

2009.04.11. BFC Siófok - Kecskeméti TE-Ereco 2-0 (1-0) G.: Kogler, Roni.
2008.09.13. Kecskeméti TE-Ereco - BFC Siófok 3-0 (1-0) G.: Montvai (2), Savic.

A delmagyar.hu 14.45-től élő online tudósítással jelentkezik a találkozó helyszínéről.

Olvasóink írták

 • 4. kecskeméti2 2010. november 13. 20:25
  „Szép volt Fiúk!:)”
 • 3. hajra.kecskemet 2010. november 13. 19:59
  „Szép volt fiúk!
  Újabb győzelem... Nagyon kellett...”
 • 2. kecskeméti2 2010. november 12. 17:20
  „Gyerünk fiúk, be kell húzni utána meg irány a dobogó!”
 • 1. perrykoszoru 2010. november 12. 13:37
  „Nagyon kell az a 3 pont a KTE-nek. Sajnos nem tudok elutazni a csapattal. Örvendetes hír, hogy megint tudom majd itt követni a meccs eseményeit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szivics: Nem volt csodajáték, de a lényeg a 3 pont!

A szombati Siófok – KTE-Ereco Monicomp Liga bajnoki labdarúgó mérkőzést követően Tomiszlav Szivics úgy nyilatkozott a delmagyar.hu-nak, hogy a csodajáték elmaradt, de a legfontosabb a három pont megszerzése volt.
Tovább olvasom