Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Kecskemét hírei > Elhunyt kismama: a férj nem érti, hogy történhetett ilyen - videó

Elhunyt kismama: a férj nem érti, hogy történhetett ilyen - videó

Kecskemét – Nehezen dolgozzák fel a Bács-Kiskun Megyei Kórház Izsáki úti szülészetén a hétfői tragédiát. A delmagyar.hu-nak nyilatkozó ápolók elmondták, teljesen megdöbbentek az eset hallatán, és nem tudnak napirendre térni a történtek felett.

Delmagyar.hu - 2010.11.03. 19:23
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

November 1-én a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által működtetett kórház Izsáki úti szülészetén elhunyt egy 26 éves, harmadik gyermekének életet adó édesanya. Az eddigi információink szerint a szülés normális módon zajlott, a fiatal anyuka egészséges gyermeket szült. Ezt követően azonban a szülőorvos nem tudta elállítani a vérzést, és hiába műtötték meg a kismamát, az éjszakai órákban belső vérzés következtében elhunyt az intenzív osztályon. A kórház igazgatója, dr. Svébis Mihály a tragédia miatt azonnali vizsgálatot rendelt el, annak kiderítésére, hogy mi okozta az édesanya halálát. Ennek lezárásáig a kórház nem nyilatkozik az ügyről.

A delmagyar.hu stábja csütörtökön felkereste az Izsáki úti kórház épületét. Az intézményben semmilyen rendkívüli intézkedést nem vezettek be, az ott dolgozók készségesen álltak rendelkezésünkre, és megmutatták az utat a szülészeti osztályra. Utunk során több ápolóval is sikerült néhány szót váltanunk, akik nagyon nehezen találták a szavakat, amikor szóba hoztuk a sajnálatos tragédiát. -„Megdöbbentő tragédia!" – ismételgették a szavakat, és hozzátették, a más osztályokon dolgozó kollégák is nagyon nehezen térnek napirendre a történtek felett.


Videó: Kecskeméti TV

A szülészet 4. emeletén található újszülött osztályon külön csengetésre jelent meg a nővérke, aki elmondta, ebben az esetben sajnos nem adhat információt arról, hogy a gyermeket kiadták-e már az édesapának, amit mi tiszteletben is tartottunk. Egy folyosón várakozó édesapától megkérdeztük, nem ijedt-e meg a történtek után, amire ő úgy válaszolt, elsőgyermekes apaként még könnyek is szöktek a szemébe, annyira letaglózta a hír, de egyúttal sajnálja az érintett orvosokat is, akik számára - ha más szempontból is - de szintén hatalmas tragédia lehet az eset.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Izsáki úti épületében dolgozó alkalmazottak nehezen térnek napirendre a történtek után.
A Bács-Kiskun Megyei Kórház Izsáki úti épületében dolgozó alkalmazottak nehezen térnek napirendre a történtek után.

Az ügynek folytatása lesz a rendőrségen is. Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a rendőrségre a tegnapi napon érkezett feljelentés egy közeli hozzátartozótól. A feljelentés alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség bűncselekményének elkövetése miatt, ismeretlen tettes ellen.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház közleménye:

"Mély megrendüléssel adunk tájékoztatást egy szülőanya elvesztéséről.

2010-11-01-én a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában elhunyt egy harmadik gyermekének életet adó édesanya.
Normál szüléssel, egészséges gyermekének világrajöttét követően fellépett vérzés. A folyamatos orvosi ellátás, többszöri beavatkozás ellenére az anya életét nem tudtuk megmenteni.
2011-11-01-én este az intenzív osztályon elhunyt.
A tragédia miatt azonnali vizsgálatot rendeltünk el, annak kiderítésére, hogy mi okozta az édesanya halálát.
A vizsgálat befejezéséig érdemben nem tudunk nyilatkozni.
A tények birtokában a későbbiekben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot.

A családnak mély gyászában ezúton is szeretnénk kifejezni őszinte együttérzésünket.

Kecskemét, 2011-11-04


Dr Svébis Mihály
főigazgató
Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza"
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Moderálásra küldöm 70. 6664 2010.11.06. 09:56

68. Zérótolerancia: Köszönöm a hozzászólásodat, gyakorlatilag minden szavával egyetértek!!

Moderálásra küldöm 69. bambinaXX 2010.11.06. 09:00

59! idézném magam: "De erről nem a pici baba tehet!!!"
nyilván tudod, hogy vannak rizikófaktorok.. és sok az empírikus tapasztalat.. és ritka jelenség..
nekem mesélte szülésznő, hogy volt kismamája, aki majdnem elvérzett pár perc alatt, mert a méhe nem akart összehúzódni a szülés után, pedig már a méhébe kapta az oxitocin injekciót.. te tudod biztosan, hogy
a felmenőnél megtörtént ilyen eset nem örökíthető??

Moderálásra küldöm 68. zérótolerancia 2010.11.06. 03:27

Nem voltam tanúja az eseményeknek, így nem tudom megítélni, hibázott-e valaki. Lehetséges.
DE!
Tudomásul kellene már végre venni, hogy 2010-ben is bele lehet halni szövődményes szülésbe. Szomorú, de ez a helyzet. Svájcban is meghalnak anyák, még akkor is ha mindenki mindent a lehető legjobban tesz.
DIC. Valószínűleg. Halálozása 10-50% (USA-beli adatok).
Szégyen a magyar egészségügy állapota? Igen. (Az orvosok szégyene? Részben. De sokkal inkább a birka népé. Azt kapják, amiért fizetnek, amit tűrnek. A magyar ember szinte mindennek hajlandó megadni az árát: bagó, telefon, plazmatévé, stb. Az egészségének nem. Szarból nem lehet várat építeni.) De szégyen az is, hogy az átlag magyar műveltsége, biológiai, egészségügyi ismeretei a bányászbéka segge alatt vannak méterekkel. Bizonyítja ezt a sok szakértő hozzászólás.
A jelszó általában: "Az orvos nem isten!" Most mégis ezt várták szerencsétlentől. Nincs, és soha nem is lesz olyan orvos, aki mindenkit meg tud menteni.
Intézeti… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 67. emilne.kovacs 2010.11.05. 20:55

Részvétem a családnak!

A nagypapa nyilatkozata miatt szólnék csak. Az én édesanyám is a születésemkor halt meg, neki úgymond megszakadt a szíve. Ez annyit jelentett, hogy kapott valami gyógyszert, amitől elrepedt egy főverőér, és nem volt mit tenni. A későbbi vizsgálatok bebizonyították, hogy nagyon elvékonyodott egy szakaszon az érfal, ami már nem bírta a terhelést. Ez előbb utóbb mindeképp bekövetkezett volna, csak a terhesség és a szülés felgyorsította a folyamatot. Két nővéremmel együtt szinte a nagyszülők neveltek fel, mert apukánk folytatta a munkáját a mi megélhetésünk biztosítására. Természetesen rengeteg foglalkozott velünk, de ugye három lányt egy férfi nem bír egyedül munka mellett nevelni. Itt jönnek képbe a nagyszülők. A nővéreim szerettek egyedül (és apukám, de őt ugye nem sokat láttam). Sosem szólitottak a keresztnevemen, mert édesanyám nevét kaptam, és állítólag nem bírták a szájukra venni. De ez csak a kisebbik probléma volt, családban tökéletesen megfelelt a Hugi… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 66. banew 2010.11.05. 17:55

64, 65. Higgyétek el az ember fájdalmában mond olyan marhaságokat, hogy kissé tisztább fejjel már szinte szégyenli. Mikor jöttek a rendőrök közölni, hogy meghalt a fiam, kapásból lehülyéztem őket, szegények meg azt sem tudták, melyik lábukra álljanak. Olyankor nem a jozan ész beszél. Sok erőt kívánok a gyerekek felneveléséhez, nehéz lesz elfogadtatni velük, hogy miért nincs anya. Mi sem értjük, hogy magyarázzuk el a gyereknek. Részvétem a családnak.

Moderálásra küldöm 65. PokerFace 2010.11.05. 14:30

Nekem egyáltalán nem tetszik amit a nagypapa mondott,ki miért hibás? Két embernek kell a gyereket összehozni és ez a kis teremtmény nem tehet róla,hogy megfogant,ha már ilyen hülyén nézi a gyermeke halálát,hogy a kis unoka miatt halt meg a lánya....

Moderálásra küldöm 64. Rori 2010.11.05. 11:20

Őszinte részvétem a családnak!
A nagyapa meggondolhatná ki előtt,mit nyilatkozik!
A két kisfiú végig hallgatta,hogy az ő pici testvérük miatt halt meg az anyukájuk?!
Ezek után hogy fognak viszonyulni a kislányhoz?! Nekik is szeretni kell és támogatni a legkisebbet,de ilyen nagyszülői hozzáállás mellett hogyan? Remélem a nagyszülők is imádni fogják a kicsit!

Moderálásra küldöm 63. SZERINTEM 2010.11.05. 11:05

fájdalom, érthetetlenség, elfogadás

Moderálásra küldöm 62. Öszintenő 2010.11.05. 10:36

A szülés sok veszélyt és rizikót tartogat mindenki számára.
A fekvételt hallgatva mélyen elgondolkodtam azon, hogy a babát teszi feleőssé a család"elvette tőlünk a lányunk" holott nem a kisbaba kérte, hogy megszülessen, hanem a szülei, a család akarták.

Moderálásra küldöm 61. szil5 2010.11.05. 09:47

Otthonszülés / Geréb kontra kórház és pénzéhes orvosok.
Számoljatok már kicsit! Vajon mekkora jövedelem kiesést jelentene az a pár otthonszülés a sok intézetivel összehasonlítva.
Vegyétek már észre, hogy itt nem erről van szó. Egyébként Geréb ingyen dolgozik? Ha igen, akkor miből működteti a születésházat és miből él? Arről nem beszélve, hogy nem is igazán otthonszülésekről van szó, hiszen ő is betereli a kismamákat valamiféle intézetbe, ahol van legalább némi felszerelés. Csak még műtőre nem futotta.
Fogadott orvos kérdése: ez azt jelenti, hogy az orvos 9 hónapig rendelkezésre áll. Ez egy olyan extra szolgáltatás ami nincs benne a munkaköri leírásában és fizetést sem kap érte. Ha valakinek erre van igénye akkor azt nyilván meg kell fizetni. Hogy ez törvénytelen és igazságtalan? Igen az. Az orvos magán célra használja az amúgy is szegény állami egészségügyet. Az a kismama, aki pedig beelőz mert van pénze, az hátrányos helyzetbe hozza a szegényeket. Ez korrekt?
Mindkét fél … Tovább olvasom »


Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...