Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Eljárás alá vont céggel szerződne a kecskeméti önkormányzat?

Január óta hatályos végrehajtás van az ellen a cég ellen, amellyel zárt ülésen együttműködési szerződést kötött a hírös városi önkormányzat a helyi termálvíz kiaknázására és felhasználására - adta hírül a Hiröshír.hu.
Kecskeméti Termálrendszer Beruházó, Fejlesztő és Szolgáltató Kft. néven közös céget jegyeztetett be január 27-én a Kecskeméti önkormányzat és a fővárosi EU-FIRE Kft. A közös vállalkozásban felügyelő bizottsági tag lett Vörösmarty Attila, a Fidesz kecskeméti frakcióvezetője, valamint Horváth Attila, volt fideszes önkormányzati képviselő, aki jelenleg az önkormányzat többségi tulajdonában lévő, több mint egymilliárd forint törzstőkéjű városi távfűtőcég, a Thermostar Kft. ügyvezető igazgatója. A kettőmillió forint tőkével megalapított közös cég többségi tulajdonosa az EU-FIRE Kft.

A fővárosi cég több mint tíz éve alakult, a honlapja szerint az első évtizedben ingatlan-fejlesztéssel foglalkozott, az utóbbi években viszont külön divíziót alapított a hazai, magas hőmérsékletű termálvíz energetikai célú felhasználásának a lehetőségeire.

A Kovács Péter – másik vállalkozása az üzletviteli tanácsadásra szakosodott EU-FIRE EGS Hungary Kft. – többségi irányítása alatt lévő cég ellen több végrehajtást is indult az utóbbi években, a legutolsó még hatályos, ez év január 23-án rendelte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Információink szerint ez a probléma a zárt ülésen is felmerült, kérték, addig ne alapítson a város közös céget és együttműködést egy olyan céggel, amely nem rendezte még a köztartozását. A válasz erre mindössze az volt, hogy ez csupán egy aprócska kis büntetés volt, amelyt már rég befizetett a fővárosi cég. A hatályos cégbírósági adatok szerint viszont nem ezt tanúsítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt dolga a halasi tűzoltóknak

Kigyulladt autó, lángoló avar. Volt és van dolguk a halasi tűzoltóknak, akik közel egy hétig Bugacon… Tovább olvasom