Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Ellopták a 83 éves bácsi aranyórákat rejtő művégtagját

Kecskemét - Hétfőre virradóra betörtek egy 83 éves tiszakécskei férfi lakásába, a bácsi lecsatolt művégtagját ellopták, melyben benne volt három aranyóra. A bűncselekménnyel okozott kár egymillió forint – tudta meg a delmagyar.hu Mihályné Bornemisza Eleonórától, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.
Ismeretlen tettes április 1. és október 14. között ellopott egy kecskeméti cég raktárából 8 db könnyűfém felnit és a rajtuk lévő téli gumi szettet 1.5 millió forint értékben.

Hétfő reggelre egy 73 éves keceli férfi tanyájának udvarán álló MTZ traktoráról leszerelték a két első kereket, az akkumulátort, az önindítót, az első súlyokat, valamint a gázolajat is ellopták. A bűncselekménnyel okozott kár: 260 ezer forint.

Hétfőn délelőtt befeszítette valaki az ajtaját egy petőfiszállási tanyának, és elvitt 230 ezer forint. készpénzt. A rongálással 15 ezer forint kár keletkezett.

Ismeretlen tettes vasárnapra virradó éjjel Harkakötöny, Harkapuszta tanya udvarában parkoló személygépkocsit felgyújtotta. Az okozott kár körülbelül 1 millió 400 ezer forint.

Vasárnap este zaklatás miatt őrizetbe vettek a rendőrök egy 45 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vasárnap délután, illetve az ezt megelőző időszakban többször, a Kecskeméten, Szarkásban lévő tanyasi lakásukban folyamatosan fenyegette, zaklatta volt feleségét, valamint közös gyermekeiket, félelmet keltett bennük.

Őrizetbe került egy 48 éves bugaci férfi is, aki ellen a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Büntetésvégrehajtási Csoportja elfogató parancsot bocsátott ki.

Eljárás indult három szerb állampolgár ellen tiltott határátlépés miatt, valamint az őket segítő egy szerb és egy cseh állampolgár ellen. A három szerb állampolgárt az öt-öt év beutazási és tartózkodási tilalom elrendelése mellet felajánlották a Szerb Határőrizeti Szerveknek. A szerb illetve cseh állampolgárságú személyek ellen embercsempészés gyanúja miatt büntető eljárás indult.

Tiltott határátlépést követett el még két afgán állampolgár is, ők menekült státusz kérelmet terjesztettek elő, ezért elszállították őket a Békéscsabai Menekülteket Befogadó Állomásra.

Bács-Kiskun határátkelőhelyein, hétfőn öt szerb és egy bosnyák állampolgár ellenőrzésekor állapította meg az útlevélkezelő, hogy ellenük Magyarország, Svájc, Németország és a Szlovák hatóságok beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el, vagy nem rendelkeztek a beutazáshoz szükséges érvényes vízummal.

Olvasóink írták

 • 13. seawasp 2010. március 15. 11:33
  „Most, azért lopott művégtagot, mert aranyos volt? Honnan tudta, hogy megéri elcipelni?
  Láttam én már protézist is árulni a kirakodón! :-D”
 • 12. jozicsenko 2009. október 27. 17:02
  „9. hozzászólás Logaritmus 2009.10.27. 12:51

  köszönöm, hogy hoztad az elftársak kötelező egyenszövegét...

  -több pénz a rendőrségnek: már most is km korlát van a bünesetekre: egyszerűen nincs pénz a benzinre: ha messze van, messze van: sajnos van róla rossz tapasztalatom, egy elftárs nem győz meg az ellenkezőjéről, te sem fogsz elvtárs

  -20e Ft: és hány esetben indított ilyenkor eljárást az illetékes jegyző? tudom hogy közöd nincs a valósághoz, mert nem írnál ilyen hülyeségeket: a szabálysértés egy merő szőrszálhasogatás, semmi eredménye nincs: elég sokat cikkeztek erről a hülyeségről itt a neten, persze neked, mint fizetett elvtársnak ezt nem kell elolvasnod, nem kell tudnod róla (csak egy példa: http://vastagbor.blog.hu/2009/02/17/napi_abszurd_a_sarkadi_tesco_volt_a_hibas_hogy_loptak_kave_helyett_xxi ahol persze nem a tolvajok a bünösök a hozzád hasonló balliber megmondó emberek szerint, hanem a bolt, mert van honnan lopni)

  - fenyegetés: hülyének nézel ugye? mire a rendőrök lépnek, háromszor verik agyon az áldozatot: tipikus példája az agyonvert nők/gyerekek tömege, ahol a rendőr csak akkor lép, amikor már késő, elötte nem, s ne gyere a távolságtartós hülyeséggel, mert nem ér az semmit sem...

  -gyerekcsíny: KKlacháza, megerőszakolt kislány, majd nem sokkal késöbb a kislány egy osztálytársát körbefogták/kirabolták helybeli gyerekekek. az aktuális ballib érdekvédő szerint csak "gyerekcsíny" volt, a megélhetési bünözést az aktuálisan BELÜGYminiszter Kuncze mondta, amikor nem akart pénzt adni a rendöreinek, inkább védte az elkövetőket... ilyeneket védesz?

  olaszliszka, melegek: gratulálok,hogy viccesre fogod a dolgot, de ne csodálkozz, ha a jbbik megveri az mszp-t...

  (főleg, hgoy el se akarsz gondolkozni a fenti dolgokon, pontosan azt az álPC vonalat viszed, ami nem más, mint nyelvináczulás...)”
 • 11. flexsnake 2009. október 27. 14:34
  „AZ is .... dolog ha lopnak, na de művégtagot? Az már a tolvajlás legalja!”
 • 10. maradando 2009. október 27. 13:06
  „A 83 éves bácsi ellen vagyonosodási elljárást kellett volna inditani.Akkor most nem lenne aranyórája amit ellophatnak.”
 • 9. Logaritmus 2009. október 27. 12:51
  „a vidéket magára hagyták, ugye?
  -nem. A rendőrség jövőre 20 milliárd forinttal gazdálkodhat több pénzből, mint az idén, vagyis 2010ben már 223 milliárd áll a rendelkezésükre

  20 e Ft alatt nem bűn a rablás, lopás, ugye? (szabálysértés, kösz)
  - szabálysértés, mert a bíróság helyett a rendőrség is tud "ítélkezni" az ügyben. Attól hogy szabálysértés, ugyanolyan büntetés jár érte csak nem a bíróság szabja ki.

  az áldozatokat rendre halálosan megfenyegetik, családostúl, ugye?
  - szerencsére nem, ha meg igen, az külön bűncselekmény 2005 óta

  ha megfognak valakit, gyerekcsiny vagy megélhetési bünözés, ugye?
  -nem gyerekcsíny, nem is megélhetési bűnözés vagy gárda bűnözés. Ezzel csak az elkövető próbál védekezni, esélytelenül.

  a rendőr nem léphet fel, mert rögtön náci, antiszemita, rasszista indíttatású, ugye?
  - dehogynem, bár a Jobbik féle csürhe és sokszor a cigány bűnözők is túl keménynek találják a fellépést...

  olaszliszkánál nyiltan uszítottak, hogy "öld meg a magyart", ugye?
  - nem voltam ott. Egyes állatok lehet, hogy ilyet kiabáltak.

  bp-en az aktuális meleg/antifasiszta nagygyülésre van rendőr, de falun már nincs, ugye?
  - Falun is van meleg tüntetés? :)

  Komolyra fordítva a szót, az ilyen jobbikos kérdőívek talán a leghülyébb embereket elgondolkodtatják, de a normális ember sejti, hogy már a kérdés is manipulatív, válasz nélkül pedig semmire nem jó.”
 • 8. bélás 2009. október 27. 12:07
  „Művégtaggal jár az idő.....”
 • 7. jozicsenko 2009. október 27. 11:54
  „4. hozzászólás Logaritmus 2009.10.27. 11:06

  a vidéket magára hagyták, ugye?
  20 e Ft alatt nem bűn a rablás, lopás, ugye? (szabálysértés, kösz)
  az áldozatokat rendre halálosan megfenyegetik, családostúl, ugye?
  ha megfognak valakit, gyerekcsiny vagy megélhetési bünözés, ugye?
  a rendőr nem léphet fel, mert rögtön náci, antiszemita, rasszista indíttatású, ugye?
  olaszliszkánál nyiltan uszítottak, hogy "öld meg a magyart", ugye?
  bp-en az aktuális meleg/antifasiszta nagygyülésre van rendőr, de falun már nincs, ugye?

  ha a fentiekre 3nál többre igennel válaszolsz, nagy az esélye, hogy nem a rózsadombon laksz és tudod, mi folyik az országban

  másképp: az EU parlamenti választások elött mindenki a jobbiknak max vagy kb 5%ot szavazott volna, és majdnem a 3szorosa lett, miközben napmintnap jön valami vérforraló dolog/hír: fentről, lentről, mindenhonnan...”
 • 6. antikos 2009. október 27. 11:35
  „lesz az 35% is...”
 • 5. maradando 2009. október 27. 11:18
  „És még mennyi mókás dologra nem deritett fényt,"Bűnfeloldozó" rendőrségünk ? :-((”
 • 4. Logaritmus 2009. október 27. 11:06
  „jozicsenko: ez a nap vicce volt, köszi! 20%-os Jobbik. :DDD”
 • 3. IVY 2009. október 27. 08:16
  „MEKKORA POÉN!!!! :)”
 • 2. jozicsenko 2009. október 27. 08:09
  „köszönjük meg az msz(m)p-nek, hogy magára hagyta a vidéket és a jobbik 20% fölé kerül”
 • 1. Logaritmus 2009. október 27. 08:04
  „A tortenet Rejto Jenoert kialt!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrorizmus gyanújával keresett férfit fogtak Bács-Kiskunban

Kecskemét - Terrorizmus gyanújával keresett férfit fogtak Bács-Kiskunban, a Bácska Bevetési Osztály… Tovább olvasom