Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Eltűnnek a falfirkák a belvárosból

Kecskemét - Az önkormányzat 250 ezer forintot biztosít a Kecskemét belvárosát csúfító falfirkák eltávolítására – jelentette be Vörösmarty Attila képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.
Sajtótájékoztatót tartott Vörösmarty Attila önkormányzati képviselő szerda délelőtt a főtéren. Beszédében ígéretet tett a belvárosi forgalmi táblák rendbetételére és a falfirkák eltüntetésére. A belvárosi részönkormányzat legutóbbi ülésen több városszépítő döntés is született. Legfontosabbnak a forgalmi táblák rendbe tételét tartják a képviselők. A város központjában több helyen megrongálódtak a közlekedési táblák vagy éppen feleslegesen vannak az út szélén.

- A Piac- és Vásárigazgatóság, valamint a közterület felügyelők bevonásával a belvárosi jelzőtáblákat regisztráljuk, a megrongálódottakat megjavítjuk, a felesleges KRESZ-táblákat pedig eltávolítjuk - mondta el Vörösmarty Attila. A belváros másik problémája a rengeteg falfirka. - A belvárosban több helyen vannak falfirkák, amelyeket a lakosság segítségével szeretnénk eltüntetni, hisz nem nyújtanak szép látványt a falakon. A város erre az akcióra 250 ezer forintot biztosított számunkra. Azt is hozzátenném, hogy a falfirka nem egyenlő a graffitivel, hisz a szép és jól kidolgozott rajzoknak helye van egy nagyváros életében. Akik ennek a hobbynak hódolnak, azoknak megpróbálunk Kecskeméten egy olyan helyet biztosítani, ahol szabadon kiélhetik művészi hajlamaikat, bujkálás és büntetés nélkül - tette hozzá a képviselő.

Eltűntetné az önkormányzat a belvárost csúfító falfirkákat.
Eltűntetné az önkormányzat a belvárost csúfító falfirkákat.

Szóba került még a Lordok előtti parkolás kérdése is, amire már évek óta próbálnak megoldást találni. Több ötlet is felmerült, de hatályos döntés még nem született az ügyben. A főtéren lévő szemeteseket is egységesre cserélik, hisz nagyrészük már ütött-kopott vagy eltűnt a helyéről. A Plébánia-köz útburkolata is megrongálódott a télen, valamint a főtér több térköve is elmozdult, ezeket is az elkövetkező hetekben kijavítják. A főtéren évek óta tartó probléma a biciklis, gyalogos, motoros hármas kérdése, amire még nem találtak áthidaló megoldást az önkormányzat képviselői, de hamarosan napirendre kerül ennek az esetnek a megvitatása is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élőben közvetíti a TV a kosarasok pénteki meccsét

A SportKlub Televízió pénteken élőben közvetíti a MJUS-Fortress Körmend – T.O.M. Controll Kecskeméti KSE férfi kosárlabda rájátszás mérkőzést. Tovább olvasom