Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Eltűnt az utcákról a politikai arcképcsarnok

Kecskemét - November 2-án lejárt az októberi önkormányzati választásokra kiragasztott plakátok eltávolításának törvényi határideje. Kecskeméten egy-két esettől eltekintve betartották a pártok kötelezettségüket.
Választási időszakokban már megszokott látvány, hogy úton-útfélen politikusaink mosolyognak ránk az oszlopokra, hirdetőtáblákra kiragasztott plakátokról, hiszen a pártok előszeretettel használják jelöltjeik népszerűsítésére ezt a reklámozási formát. A korábbi években több településen is problémát okozott, hogy a szavazások után a pártok nem távolították el a leamortizálódott plakátokat, melyek így hónapokon, sőt, éveken keresztül rombolták a városképet. A törvény előírása szerint a választások után 30 napja van a politikai pártoknak arra, hogy a kiragasztott reklámokat eltávolítsák, ez pedig az idei őszi önkormányzati választás esetében november 2-ra esett.

Kecskeméten jó a helyzet

Amennyiben valamelyik párt nem takarítja le határidőre a plakátjait, és ezt később az önkormányzatnak kell megtennie, ennek költségét áthárítják az érintett szervezetre. Kecskeméten a helyzet jónak mondható, hiszen sem a tavasszal, sem pedig az elmúlt napokban nem érkezett lakossági panasz a városházára – tudtuk meg az önkormányzat illetékes munkatársától.

Döntő többségében eltakarították a politikai hirdetéseket Kecskemét utcáiról - KÉPGALÉRIA

A delmagyar.hu stábja a határidő lejártával arra volt kíváncsi, maradtak-e még plakátok a város utcáin. Szerdai körutunk tapasztalatai alapján elmondhatjuk, néhány esettől eltekintve a pártok betartották törvényben előírt kötelességüket, szinte alig találtunk kiragasztott - politikai jellegű - plakátot az általunk bejárt utcákon.

Az önkéntes „takarítók"

Mint megtudtuk, bizonyos reklámfajták esetén a tolvajok „könnyítik meg" az eltávolításért felelős cégek dolgát. Bodor Szilvia, a kampányidőszak alatt háromlábú fatáblákat kihelyezett Euro Publicity munkatársa a delmagyar.hu-nak elmondta, hogy Kecskeméten összesen 150 darab hirdetőtáblájuk volt kihelyezve, és ezeknek mintegy felét – akárcsak tavasszal – ellopták, így ezeket már be sem kellett szedniük.

Arra buzdítjuk Olvasóinkat, hogy aki esetleg környezetében, vagy a városban járva talál még kinn maradt választási plakátot, az arról készített fotóját küldje be szerkesztőségünkbe, a kecskemet@delmagyar.hu címre. A beküldött képekkel ugyanis folyamatosan frissítjük majd képgalériánkat.

Olvasóink írták

 • 10. Cactus 2010. november 05. 17:56
  „csak halkan súgom meg, h a(z) MSZP volt olyan kedves, és a Facebookról lenyúlt a ´Tetszik´ jelet ...

  célja, h tetszen nekünk?...
  célja, h ezzel megfogja a fiatalokat?...

  jajjjjjjjjjjjjjhogyeztnemkellettvolnaelmondanom?:P...”
 • 9. Titanilla 2010. november 04. 11:45
  „Sajnos úgy szedik le, hogy jobb lenne ha otthagynák, mert most cafatokban lóg, rondább mint eredetileg. És ugye friss festést is jócskán megkaparják. Ez látszat tevékenység, kosz és rendetlenség marad utána. A legjobb ellenszer az lenne, ha egyáltalán nem raknának ki semmiféle politikai hirdetést, plakátot. Van mindenkinek annyi esze, hogy eldöntse kire szavaz/legalább is remélem/ és nem hiszem, hogy ezek a felnyalt papirok befolyásolnának valakit. Iszonyú pénzszórás, és a mi pénzünket szórják.!!!Elég lenne már az esztelen költekezésből! Politikus uraink egy kis önmérsékletet gyakorolhatnának!! Ne csak a mi torkunkat szorongassák! Ez mindegyik pártra vonatkozik.”
 • 8. favágó 2010. november 04. 09:02
  „Én úgy látom van még mit leszedni! És az a baj, hogy a frissen festett oszlopokról is csak nagyon felemásan kaparják le a plakátokat!:-(”
 • 7. Besenyő_Pistabácsi 2010. november 04. 07:15
  „Szegeden a Makkosházi OMV kútnál akkora Botka kép vigyorog mint fél futballbája!”
 • 6. roozee 2010. november 04. 06:55
  „,Iaina,, én is Szegedről beszéltem , és pont erről a kapirgálósról és bizony a Tisza-parton, lehet, hogy még maradt, mivel csak a polgármester plakátját szedték le és hagyták ott.........de az oszlopokon ott a kapirgálás nyoma szépen, megnéztem, a papírfoszlányok meg ,,díszítik városunkat,,ha már vittünk kést kapirgálni, vihettünk volna egy szelektív zsákot is!!!!én sajnos nyitott szemmel járok,és mindezt nem lehetett nem észrevenni!!!!”
 • 5. laina 2010. november 03. 23:22
  „nem tudom, kinek mi a véleménye, de szegeden sok helyen a város pénzéből rengeteg oszlopot frissen festettek. Jöttek a választások, mindenki ragasztott mindenhova. Most egy részét lekaparták, leszedték, kaparták a festéket is, maradt az oszlopon a ragasztóból is, meg a plakátból is. Majd egyszer valaki megint lefesti, ismét a mi pénzünkből. Nem csak a plakátok eltávolítására kötelezném a pártokat, hanem az eredeti állapot helyreállítására is!!!!!!!”
 • 4. masaka 2010. november 03. 21:40
  „Hááát nem tudom ki merre jár, de amerre én szoktam, ott inkább megfordítanám a kecskeméti mondatot, néhány kivételtől eltekintve Szegeden nem nagyon foglalkoznak a plakátok eltávolításával. Valahogy kevésbé lelkesek az aktivisták annál, mikor egymással versenyezve ragasztgattak minden szóba jöhető, meg lehetetlen helyre.”
 • 3. Sportplusz 2010. november 03. 21:19
  „képviselők pofáját ki lehetett ragasztani ..de ha valaki 1 pl. laks hirdetést tett ki ,mindjárt birság .. + legalább nem látom botka bájgiunár undorito pofáját többé”
 • 2. kecskeméti2 2010. november 03. 19:21
  „Milyen Tisza parton?:P Ez Kecskemét szerintem!:)”
 • 1. roozee 2010. november 03. 19:01
  „igen láttam ahogy leszedték!!!a képviselő,vagy csak volt képviselő???-nem követtem, hogy most is az-e???sétálgatott,közbe meg tépkedte le,ami dicséretes,csak az nem, hogy minden oszlop alatt ott is hagyta végig a Tisza- parton és aztán vitte a szél.......hmhm.....nagyot csalódtam....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivkovics miatt tiltották el a játékvezetőket - Videó

Kecskemét - A kosárlabda szövetség Játékvezetői Bizottsága megbüntette az október 20-i Szolnok… Tovább olvasom