Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Energiaitallal, kabalával készültek az érettségizők

Kecskemét - Ma reggel elkezdődött az érettségi. A középiskolákban reggel nyolckor ünneplőbe öltözött diákok kezdték el életük eddigi legnehezebb vizsgáját.
A Katona József Gimnázium százötven diákja számára kezdődött meg ma reggel az érettségi. Volt, aki kabalákkal, mások energiaitallal, pogácsával felfegyverkezve érkeztek meg életük eddigi legnehezebb vizsgájára. – A magyar érettségi két részből áll. Először egy szövegértési feladatlapot kell kitölteniük a diákoknak, amire hatvan percük van. Utána egy önálló szövegalkotási feladatot kapnak megadott témák, címek alapján, amire 180 percük lesz – mondta a delmagyar.hu-nak Szabó István, a gimnázium igazgatója.

– Általában nagyon izgulnak a diákok. Különösen azok, akik még nem tettek előrehozott érettségit. Azonban egyre kevesebb ilyen tanulónk van. Minden évben ötven-hatvan diákunk tesz valamelyik tantárgyból előrehozott vizsgát, így nekik már van egy kis rutinjuk – tette hozzá Szabó István.

Magyar érettségi Kecskeméten 2011 - KÉPGALÉRIA

A gimnázium egyik végzős diákja, Zónai Roland nyugodtan várta, hogy kézbe vehesse a magyar tesztlapot. - Az a legfontosabb most, hogy az egyetemi felvételihez kiválasztott két tantárgyam, a biológia és a kémia minél jobban sikerüljön. A Debreceni Egyetemen szeretnék továbbtanulni környezetvédelmi és biotechnológiai mérnök szakon. A magyar miatt kevésbé izgulok. Remélem, érvelés lesz a feladat, erre készültem a legtöbbet – tudtuk meg Rolandtól.

- A magyartól én sem félek annyira, a holnapi emelt szintű matektól, és a történelemtől annál inkább – tette hozzá a Roland mögött ülő Tormási Fanni. – Abban bízom én is, hogy érvelés lesz a feladat, ezt szeretem leginkább. Bíztatott mindenki, hogy sokkal könnyebb lesz az érettségi, mint amire számítunk. Sokan azt mondták, inkább szeretnének újra leérettségizni, mint egy-egy vizsgaidőszakot átélni az egyetemen vagy a főiskolán – árulta el Fanni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KNKSE: bravúros pontszerzés a Gyöngyös ellen

A második félidőben hétgólos hátrányt ledolgozva játszott döntetlent a Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapata a Gyöngyös ellen.
Tovább olvasom