Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Ennyivel fizetünk többet a postákon 2012-ben

Januártól átlagosan öt százalékkal emelkednek a postai szolgáltatások árai. A közönséges levél díja 90-ről 105 forintra, míg az ajánlott különszolgáltatásé 225-ről 240 forintra emelkedett.
A tarifák növekedése éves szinten kevesebb, mint negyven forint többletköltséget jelenthet az embereknek, ha az átlagos levelezési szokásokat vesszük figyelembe.

Magyarországon az aktuális díjakat a szakminisztérium szabályozza. Idén az emelkedés átlagosan 4-5 százalékos plusz költséget jelent küldeményenként.

Kurityák Mihály, a Baja 1. Posta osztályvezetője kiemelte: egyes díjak nem módosultak. Például a képes- és a levelezőlap díja immár két esztendeje 80 forint. Viszont a közönséges levél díja 90-ről 105 forintra, míg az ajánlott különszolgáltatásé 225-ről 240 forintra emelkedett.

Ami a szokásokat illeti, képes- és levelezőlapokat karácsonykor és húsvétkor küldenek nagyobb mennyiségben. Csomagot is ünnepek előtt adnak fel a leggyakrabban, ezen küldeménynél sem magasabb az áremelés 4-5 százaléknál. Az új tarifákról a posta.hu-n lehet tájékozódni. Díjkalkulátor segítségével mindenki előre kiszámolhatja, mennyibe kerül küldeménye.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyúzták majd kizsigerelték a nemes vadat

Egy megnyúzot és kizsigerelt szarvastetemet találtak Nagybaracska külterületén. Tovább olvasom