Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Érintés nélkül is lehet majd OTP kártyával fizetni

Kecskemét - A Takarékossági Világnapon az OTP Bank Nyrt. több új terméket is bemutatott, többek között azt a kártyát, mellyel érintés nélkül tudunk fizetni. A pénzintézet a közelmúltban több programot is elindított, mellyel a lakosság pénzügyi tudatosságát próbálja erősíteni.
- Ebben a válságokkal terhelt világban nagyon fontos a pénzügyi stabilitás, a pénzügyi tudatosság és az öngondoskodás kérdése – hívta fel a figyelmet Windheim József az OTP Bank Nyrt. Dél-alföldi Régiójának ügyvezető igazgatója a Takarékossági Világnap kapcsán Kecskeméten tartott sajtótájékoztatón.

Az ügyvezető igazgató szerint mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy ha nem tervezzük előre a pénzügyeinket, akkor váratlan helyzetekben nem tudunk honnan tartalékot elővenni. Az OTP 2011 nyarán egy felmérést készíttetett, melyben arra keresték a választ, hogy a magyar lakosság milyen mértékben foglalkozik az öngondoskodással. - Azt tapasztaltuk, hogy csupán az állampolgárok húsz százalék tervezi meg előre pénzügyeit. Sokan úgy gondolják, hogy nincs megtakarítandó pénzük, ezért el sem kezdenek félretenni. Azonban sok apró összegből is össze lehet rakni egy olyan pénzügyi alapot, amihez vész esetén hozzá lehet nyúlni. Ahogyan régen takarékbélyegeket gyűjtöttek a gyerekek, újra meg kell tanulnunk sok aprópénzt összerakosgatni, és abból tartalékot képezni – emelte ki Windheim József.


Az OTP a közelmúltban több programot is elindított, mellyel a lakosság pénzügyi tudatosságát próbálja erősíteni. Az egyik a vissza az alma
Biztonság és stabilitás

Az OTP hazánk meghatározó pénzintézete, a magyar bankpiac legnagyobb betéttel rendelkező szereplője. Stabilitása az ország számára létfontosságú. – Az OTP Európában 2010-ben a második, 2011-ben pedig a harmadik legjobban tőkésített bank volt. Ez nagyon fontos számunkra, hiszen ez a biztonság és a stabilitás záloga – hangsúlyozta Windheim József. 
materbe program, melynek kapcsán a bank vezetői vállalták, hogy abban az iskolában, ahol végeztek, pénzügyi alapismereteket oktatnak. Vetélkedőket is szerveztek gyerekek számára, mivel úgy gondolják, a pénzügyi kultúra oktatását már az iskolapadban el kell kezdeni.

A Takarékossági Világnap kapcsán az OTP Bank több új terméket is bemutatott. Az egyik az a magyar piacon egyedülálló Master Card Pay Pass kártya volt, amivel úgy lehet fizetni, hogy csupán egy érzékelő előtt kell elhúzni, tehát alkalmas az érintés nélküli fizetésre. Ezt a virtuális pénztárcát, mellyel sokkal gyorsabbá válik a fizetés, maximum százezer forinttal lehet feltölteni. Előnye, hogy nem kell készpénzt magunkkal vinnünk, és akár a bankfiókokban vagy az interneten is feltölthető. A kártya másik változata az a pici matrica, amit akár a mobiltelefonunk hátoldalára is felragaszthatunk. Ezzel ugyanúgy fizethetünk, mint a Pay Pass kártyával.

Az OTP Bank képviselői ezen kívül beszámoltak a Széchenyi kártya két újabb konstrukciójáról, az Agrár Széchenyi Kártyáról és a Széchenyi Beruházási Kártyahitelről. Mindkettőt az utóbbi hetekben vezette be a pénzintézet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemét is indul az év honlapja címért

Az idén 10. alkalommal hirdették meg „Az Év Honlapja" versenyt, amelyen ismét versenybe száll a www.kecskemet.hu. Tovább olvasom