Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

EstEm Gála - Átadták a kecskeméti Oscar-okat

Rangos társadalmi eseménnyé nőtte ki magát a Kecskeméti Est programmagazin és a Katona József Színház közös kezdeményezése. A gálaest totális teltházat hozott, a csillárokon csak azért nem lógtak, mert túl magasan vannak.
Pompa és csillogás, az előtérben öltönyben feszítő férfiakba karoló, különleges haj- és ruhakölteményekben pompázó hölgyek. De nem csak prominens politikusok és vállalkozók várták izgatottan ezt a különleges estét. A Katona József Színház rajongói minden jegyet felvásároltak, hogy az évad végeztével, a Nagy Nyári Színháztalansági Időszak beköszönte előtt, még utoljára megnézzék kedvenceiket a színpadon. Együtt a művészetért. És most mindenki együtt van. A színészek, a támogatók, a pártolók, a pártatlanok, mindenki. Lehet, hogy az elején vannak, akik csupán kötelességüknek érzik a megjelenést, de a színvonalas műsor alatt mindez átértékelődik. Kötelességből szórakozás, jóleső kikapcsolódás válik. És ez így van jól!

Sztárgála a színpadon

A közel két órás gála főszereplői – a színpadon tartózkodás és megszólalások idejének és számának sorrendjében: Réczei Tamás művészeti vezető, aki egyben minden EstEm Díjátadó Gála rendezője, állandó műsorvezetője és humorfelelőse is. A műsorvezető páros hölgy tagja, Károly Kati zenei vezető, aki sugárzó lényével mindenkit elbűvöl. Leereszkedő vászon, melyre kivetítik az aktuális nomináltak pillanatképeit.

EstEm Gála - Átadták a kecskeméti Oscar-okat
Következnek a sorban a társulat tagjai, akik hol többen, hol kevesebben felbukkannak időről időre. Egyrészt, hogy a díjak átadása közt előadjanak egy-egy darab darabot, egy-egy jó kis geget (melyekből, szerencsére egyre többet használnak évről-évre!), vagy éppen átvegyenek egy-egy díjat. Szponzorok, akik átadják a díjakat. Cseke Péter, a színház igazgatója, aki egyszer csak berobban a vég felé, hogy gyorsan átadjon két dolgot: egy különdíjat (Latabár-díj) Trokán Nórának, és a helyét a teljes társulatnak, Utóbbiak közösen előadott táncos-dalos műsorát végig vastaps kíséri, és valószínűleg mindenki azon gondolkodik, hogy mielőbb meg kellene venni a jegyet a következő EstEm sztárgálára, nehogy lemaradjon ezekről a néha komoly, de többségében humorral teli pillanatokról.

Aki nélkül nem jött volna létre

Megkérdeztük Seres Sárát, a Kecskemét Est lapigazgatóját, emlékszik-e arra a pillanatra, amikor az EstEm-i szikra kipattant fejéből, és sejtette-e, hogy ekkora eseménnyé növi ki magát a gála.
- Igen, természetesen! – vágja rá határozottan. - Az ötlet és a megvalósulás között nagyon rövid idő telt el, mivel reményeimhez híven a támogatók is azonnal a nemes cél mellé álltak. Ez évben már negyedik alkalommal díjaztuk a közönség szavazatai alapján a művészeket és az előadásokat.
Ugyan a támogatók időnként cserélődnek, de az Autó Univerzál Kft., a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. és a P&P Pékáru Kft. a kezdetek óta mecénása az EstEm díjnak. Már második éve támogatja a szavazást és díjátadást a CabTec Kft. és az OTP, ez évben lépett be a támogatók közé a Duna House kecskeméti képviselete. A gálaműsort nem győzöm elégszer méltatni, rendkívül színvonalas, egyszeri és megismételhetetlen élményben lehet része azoknak, akik jegyet tudnak szerezni az EstEm Gálára. És ezt nem túlzással mondom, ugyanis ebben az évben már - ahogy szokták mondani - a csilláron is csüggtek az emberek. Köszönet a színháznak és a művészeknek a szórakoztató műsorért!

- Kissé fáradtnak tűnik. Ilyen sokáig tartott a szavazatok számlálása? – kérdeztük, látva boldog, elégedett, de kissé meggyötört arcát. - Több éjszakám van benne. Nagy örömömre szolgál, hogy évről-évre nő a szavazók száma, és ugyan minden évben kitűnik az a három-négy darab, illetve művész, aki a legtöbb szavazatot kapja, de minden előadás és színész sok-sok szavazatot kap. Ez különben természetes, ugyanis nagyon tehetséges színészek dolgoznak a kecskeméti színházban és jobbnál jobb alakításokat láthattunk ebben az évadban is. 

EstEm Díj 2011/2012

Legjobb előadás:
Buborékok
Legjobb kisszínházi előadás:
Bánk Bán
Legjobb színész:
Szemenyei János
Legjobb színésznő:
Bognár Gyöngyvér
Legjobb férfi epizodista:
Orth Péter
Legjobb női epizodista:
Hajdú Melinda
A város kedvence:
Csémy Balázs
Legjobb jelmeztervező:
Kiss Borbála
Legjobb díszlettervező:
Fodor Viola
Az évad embere:
Mag Ildikó

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fizetett a webshopban

Nyomozás indult a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon, miután egy kenderesi férfi több mint egymillió… Tovább olvasom