Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Kecskemét hírei > Éveket kell börtönben töltenie egy kecskeméti kereskedőnek

Éveket kell börtönben töltenie egy kecskeméti kereskedőnek

Adócsalás és más bűncselekmények miatt jogerősen két év tíz hónap börtönre ítélt szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy 31 éves kecskeméti férfit

Delmagyar.hu - HavariaPress - 2012.09.19. 14:01
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A cselekmény elkövetéséig büntetlen előéletű, majd azt követően hét alkalommal is elítélt Kómár Zoltán 2004-ben megalapította a PRIXOS nevű kft.-t, amelynek két évvel később az ügyvezető igazgatója lett. A társaság fő tevékenységi köre épület-, híd-, közmű és vezeték építése volt. A vádirat szerint a társaság 2006 májusától 2008 áprilisáig nem tett eleget adóbevallási kötelezettségének, és 2008 első negyedévére nézve nem nyújtott be ÁFA-bevallást.

A vádlott bűnlajstromán szerepel továbbá, hogy egy másik kft.-nek is igazgatója volt, és ott szintén nem tett eleget adóbevallási kötelezettségének. Kómár Zoltán a PRIXOS Kft. nevében nagy mennyiségű gabonát vásárolt fel, amely ténylegesen nem került a birtokába, hanem egy másik kft, által megrendelt teherautókra rakatta és külföldre szállíttatta, amiért készpénzt kapott, de adót nem fizetett. A későbbiekben a vádlott - az eljárás során ismeretlenül maradt társaival - ismeretlen forrásból szerezte be egy kft. részére a gabonát a saját kft.-jének nevében.

Az általa kiállított valótlan tartalmú beszerzési számlákat, mint cégének az ügyvezetője, kft.-jének a könyvelésébe beállította, és 2008 áprilisában benyújtott adóbevallásában szerepeltette. Így az adóhatóságot megtévesztve - a fiktív számlák ÁFA tartalmát jogosulatlanul levonta. Ezzel 2008 első negyedévére vonatkozóan több mint 133 millió forint adócsökkentést okozott. Minthogy első fokon idén áprilisban a Kecskeméti Törvényszék is 2 év 10 hónap börtönnel sújtotta a vádlottat, a Szegedi Ítélőtábla sem talált okot arra, hogy enyhítse a büntetését.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. Jozsoci 2012.09.19. 17:01

Végre! Recsket vissza kellene építeni az adócsalóknak! Teljes vagyonelkobzás. A vállalkozók min. 30 %-a.Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...