Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Falnyomkodás: új őrület hódít a fiatalok körében

Kecskemét - Az utolsó óra végeztével az általános iskolások régen a térre mentek focizni. Mostanában azonban új hobbit találtak maguknak: a szigetelt társasházak falát nyomkodják össze.
A Mezei utca egyik társasházánál az iskolából éppen hazatartó kisiskolások közül néhányan megálltak az épület előtt pár másodpercre, mintha beszélgetnének, de már első ránézésre is látszott, hogy valami rosszban sántikálnak. Távolról nem is lehetett látni, vajon a sárga fal előtt mit is csinálnak a hangosan kacarászó diákok.

Ahogy közelebb értünk fény derült a titokra: az építmény fala telis-tele volt kéz-, ujj- és ököl lenyomatokkal több tíz méter hosszan. Az épületen a hőszigetelő hungarocellt és a rajta lévő festék réteget játszi könnyedséggel be lehet nyomni és ott lehet hagyni a kézlenyomatot. Igaz a gyerekek abba biztosan nem gondoltak bele, hogy ezzel mekkora anyagi kárt okoznak az épületben és esztétikailag sem egy szép látvány.

Az épületen a hőszigetelő hungarocellen játszi könnyedséggel ott lehet hagyni a kézlenyomatunkat.
Az épületen a hőszigetelő hungarocellen játszi könnyedséggel ott lehet hagyni a kézlenyomatunkat.

Tudják, hogy rosszat tesznek

Két fiatal lány, akik éppen a falat piszkálták a fényképezőgépünket meglátva gyorsan elszaladtak. Ám nem kellett sokat várnunk, hamarosan újabb háromfős csapat érkezett. Ketten az ujjukkal, míg egyikük ököllel esett neki a falnak. A nevük elhallgatását kérő fiataloktól némi unszolásra megtudtuk, hogy egy közeli iskola diákjai.

Nem szép látvány a lyukacsos fal.
Nem szép látvány a lyukacsos fal.

- Körülbelül fél éve vettük észre először, hogy a fal könnyen benyomható. Viccesnek találtuk, hogy ott marad benne az ujjunk vagy az öklünk nyoma. Volt olyan nap is, amikor fél órát töltöttünk el itt és azzal szórakoztunk, ki tud mélyebb nyomott hagyni a ház oldalában. Egyszer egy lakó elkergetett ugyan bennünket, de tíz perc múlva visszajöttünk. Valahol tudjuk, ez rossz dolog, de talán ez az izgalmas benne. Ha a szüleink megtudnák mit csinálunk, biztos ők sem lennének túl boldogok.

Olvasóink írták

  • 1. favágó 2011. március 18. 10:20
    „A kicsi arcukat kellene benyomkodni! Jó alaposan!
    És mielőtt felrakják a hőszigetelőt alárakni egy acélhálót, amiből 100-as szögek állnak ki! Na, így merjen valaki ráütni, hogy nem tudja hol a szög!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megküzdenek a talajvízzel a kórházépítkezésen

Egyelőre még csak 25-30, hamarosan azonban már 400 munkás dolgozik majd a Bács-Kiskun Megyei Kórház ötmilliárd forintból megépülő új gyógyintézeti központjának építkezésén.
Tovább olvasom