Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

˝Fehér galléros˝ bűnözők kezén kattant a bilincs

Vesztegetés és csődbűncselekmény miatt indult eljárás egy 47 éves nyíregyházi lakos ellen.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytat vesztegetés bűntett és csődbűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Gyula 47 éves nyíregyházi lakos - vállalkozó és két társa ellen.

Egy budapesti kft. felszámolási eljárását még 2012 szeptemberében rendelte el a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága. A felszámolási eljárás lefolytatására egy szintén budapesti székhelyű céget jelöltek ki, a cég felszámoló biztosa pedig H. Tünde 43 éves kecskeméti lakos volt.

A kft. folyószámlájára egyik külföldi üzleti partnerétől nagyobb összegű utalás érkezett, melyhez azonban a felszámolás miatt az ügyvezető, B. Ákos 38 éves debreceni lakos már nem fért hozzá. Azért, hogy B. Ákos a pénzösszeghez hozzájuthasson, egy nyíregyházi vállalkozó, Sz. Gyula segítségét kérte. Sz. Gyula felvette a kapcsolatot H. Tündével, majd részére - a felszámoló kecskeméti irodájában - 2013. február 6-án „kenőpénzt" adott át. A pénz ellenében azt kérte, hogy az érkezett összeget téves utalás jogcímen utalják vissza a külföldi cégnek. Két nappal később - megegyezésüknek megfelelően - valóban megtörtént a visszautalás a külföldi üzleti partner részére. A nyomozás adatai alapján a kérdéses összeg a kft. rendes gazdálkodásának körében bevételként érkezett, így a felszámoló jogellenesen utalta vissza az összeget. Ezzel ugyanis a cég vagyonát csökkentette, a cég hitelezőinek kifizetését pedig meghiúsította.

A nyomozók 2013. szeptember 25-én összehangolt akció során mindhárom személyt elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A Kecskeméti Járásbíróság 2013. szeptember 27-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék hírek Bács-Kiskun megyéből - szeptember 26.

A megye közútjain az elmúlt 24 órában egy halálos kimenetelű, három személyi sérüléssel járó és hét anyagi kárral végződő közúti baleset történt. Tovább olvasom