Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Fejes Ferenc az LMP kecskeméti polgármesterjelöltje

A párt Kecskemét mind a 15 választókerületében indít képviselőjelöltet.
Fejes Ferenc 51 éves mérnök, egy energetikai vállalkozás tulajdonosa a Lehet Más a Politika polgármesterjelöltje az októberi önkormányzati választáson Kecskeméten. A jelöltet a város főterén, a Kossuth-szobor mellett mutatták be a párt helyi vezetői.

A közösséget érintő döntéseket nyíltan kell megtárgyalni, a lehető legjobban előkészített módon - mondta a polgármesterjelölt, aki hangsúlyozta, hogy Kecskeméten nem ez a gyakorlat, ezért is vállalta el a párt felkérését.

Fejes Ferenc szerint fontos szempont, hogy "a kisközösségeket is bevonják a döntések előkészítésébe".

A polgármesterjelölt nehezményezte, hogy az önkormányzat Fidesz-frakciója "zárt ülés keretében visszavonhatatlanul magánkézbe adta a geotermia hasznosítás jogát", ami nem szolgálja Kecskemét hosszú távú érdekeit. Véleménye szerint a város érdekét az szolgálja, "ha erőforrásai felett közösségi ellenőrzés érvényesül".

Szólt arról, hogy választókerületében egyéni képviselőjelöltként is el fog indulni.

A polgármesterjelölt 2010 óta tagja a pártnak, az LMP országgyűlési képviselőcsoportját és önkormányzati frakcióját is segítette szakértőként az elmúlt években. Fejes Ferenc okleveles gépészmérnök, orosz és angol, szakmai ismeretekkel bővített felsőfokú nyelvvizsgája van.

Falusi Norbert, az LMP országos elnökségének a tagja, kecskeméti önkormányzati képviselő elmondta: a párt önálló identitását is hangsúlyozzák azzal, hogy saját polgármesterjelöltet állítanak, és nem állnak össze azokkal a politikai erőkkel, amelyek "már bizonyították, hogy alkalmatlanok a város vezetésére".

Bejelentette, hogy a párt Kecskemét mind a 15 választókerületében indít képviselőjelöltet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentették a belga nő életét a kecskeméti rendőrök

Bejelentés érkezett a rendőrségre augusztus 6-án arról, hogy Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában egy nő öngyilkos akar lenni. Tovább olvasom