Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Fejlesztések a hetényi művelődési házban

Kecskemét - 16 millió forintos Uniós támogatással közösségi teret alakítanak ki a Hetényegyházi Művelődési Házban.
A pályázat keretében 15, 1 millió forintba kerül majd az építés, felújítás, bővítés, a fennmaradó összeg pedig eszközbeszerzésre fordítódik. A beruházás során egy olyan multifunkcionális közösségi tér jön létre a Hetényegyházi Művelődési Házban, amellyel az intézmény a jövőben minden korosztályt megfelelően képes szolgálni. Jelenleg az épületben rendelkezésre áll egy 200 főt befogadó, színpaddal beépített, több funkciót ellátó nagyterem, egy 40-50 főt befogadó kisterem, egy tágas aula - amely szintén alkalmas kisebb rendezvények megvalósítására - valamint kiszolgáló helyiségek. Elektronikus ügyintézés, internetezés céljából egy internet szoba, 5 számítógéppel és egy nyomtatóval áll a felhasználók rendelkezésére.

A projekt részeként az előcsarnokban közösségi kuckók alakulnak ki. Rattan garnitúrákkal, puffokkal, babzsák fotelekkel olyan mobil terek jönnek létre, amelyek alkalmasak egyebek között közös tanulásra, mesedélutánra, beszélgetésekre, informálódásra.

A Színházterem padlóburkolatát kicserélik, így biztonságosabb, akusztikai szempontból előnyösebb lesz, jobban vonzza majd a művészeti csoportokat, szakköröket. Mivel pedig a színházteremben lévő színpad gyakran kevésnek bizonyul, ezért beszereznek egy mobil színpadot is, amelyet helyi rendezvényeken, illetve az integrációban részt vevő intézményekben is hasznosítani lehet, ezenkívül a művelődési ház külső közösségi helyszínén is alkalmas lesz nemzeti ünnepeink alkalmával a műsorok megtartására.

Megtörténik a hangosítás korszerűsítése és kivezetése az aulába. A hangtechnikát ugyanis jelenleg csak a nagyteremben lehet használni, ez pedig sokszor hátrányt jelent.

A technikai korszerűsítések részeként két számítógép beszerzése is megtörténik. Ezzel bővülnek a jelenleg működő Hetényi Ifjúsági Információs Pont szolgáltatásai, mellette pedig Közösségi Hozzáférési Pont alakulna ki a felnőtt lakosság részére.

A művelődési ház udvarára játszóeszközöket, padokat helyeznek ki, a cél, hogy az udvar a gyerekek mellett az ifjúságnak, a kamaszoknak is alkalmas találkozóhelye legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pókersuli: így működik a blöff - videóval

A legtöbb embernek a blöff szó hallatán ma már talán azonnal a póker jut eszébe, ami nem is… Tovább olvasom