Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Fejlövéssel végeztek ki egy üzletembert a Duna parton

Vádemelési javaslattal végződött kedden egy két éve indult nyomozás a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon. Egy 24 éves bajai férfi fejbe lőtte üzlettársát.
A Kalocsai Rendőrkapitányságon még 2009 szeptemberében indult közigazgatási eljárás egy 39 éves dusnoki férfi eltűnése ügyében. A felkutatására tett intézkedések eredményre nem vezettek, de a végrehajtott adatgyűjtés során gyanú merült fel arra, hogy az eltűnt férfi nem önszántából rejtőzködik a hatóságok és a rokonai elől. Gyanítható volt, hogy bűncselekmény áldozatává vált, ezért a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt, 2010. október 15-én nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Ennek során 2010. október 16-án, Sükösd külterületén, egy Duna árterében lévő nyaraló udvarán, egy hosszabb ideje a földben lévő holttestet találtak meg a rendőrök. A nyomozók azt gyanították, hogy a holttest azonos az eltűnt személlyel. A beszerzett szakértői véleményekből kiderült, hogy a 2009. szeptember 02-án eltűnt férfi holttestét találták meg, akinek halálát egy koponyát ért lövés okozta.

Rendőrök ásták ki a nyaraló udvarán elásott nüzletmeber holttestét. Fotó: delmagyar.hu archív
Rendőrök ásták ki a nyaraló udvarán elásott nüzletmeber holttestét. Fotó: delmagyar.hu archív

Az aprólékos nyomozás azt is kiderítette, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 24 éves bajai férfi gyanúsítható, aki jól ismerte áldozatát, vele előbb üzleti, majd ezt követően baráti viszonyba is került. A pénz azonban fontosabb volt a barátságnál, legalábbis a gyanúsított esetében. Korábbi tartozását akarta kifizetni abból a pénzből, amit az áldozatától annak megölése után elvett. A gyilkosság napján a tettes és áldozata együtt ment a Duna árterében lévő nyaralóhoz, ami a tettes családjának a tulajdonában állt. Itt egy kölcsönkért fegyverrel, fejre célzott lövéssel ölte meg barátját a 24 éves férfi. A holttestet a nyaraló udvarán egy korábban megásatott gödörbe rejtette. A gyilkosnak még arra is volt gondja, hogy a holtan fekvő sértettől elvegye egyik telefonját, amiről több szöveges üzenetet küldött a családjának, ismerőseinek, azt a látszatot keltve, mintha a férfi még élne és külföldön tartózkodna. Ezután a telefont eldobta.

A gyanúsítottat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2010. október 15-én őrizetbe vették. A nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsított bajai férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van. A keletkezett nyomozati iratokat az eljáró nyomozóhatóság vádelemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött a csatornázás Félegyházán

Küldöttgyűlést tartott október elsején, az Innovációs Központban a Kiskunfélegyházi Víziközmű Társulat. Tovább olvasom