Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Fekália borítja a romáknak adott szükséglakások padlóját

Kiskunhalas - Elöntötte a fekália és a szemét a kiskunhalasi Körösi úti telepen található szükséglakásokat. A főként romák lakta részben ismét hónapok óta gyűlik a szennyvíz, a faelemeket eltüzelték.
Az enyhébb téli napokon gyomorforgató bűz terjeng a Kőrösi úti szükséglakások körül – írja a halasmedia.hu. A halasi állatvédőrök kaptak bejelentést, hogy a kerítésen kívül, a közterületre kötött kutyák a szennyvízben tocsognak, ami a túlcsordult emésztőgödörből folyik az utcára a csapadékelvezető csatornába.

- Ide jöjjenek, kérem a ház mögé – invitálta az állatvédőket és lapunk munkatársát egy 50-es férfi, mutatva a kisebb tóvá nőtt szennyvízzel elöntött területet. Érezhető a levegőben a szúrós vizeletszag szag, ami az egész telepet bejárja. Azt magyarázta, hogy senki nem akarja fizetni a szippantást, ezért nem viszik el a szennyvizet. Hegyekben áll a szemét is az udvaron, hónapok óta nem szállították el, mert azt sem fizetik az itt lakók, akik a ház végén lévő kamrasor felét is lebontották és elhordták a téglákat, a faelemeket eltüzelték belőle.

Egy másik középkorú asszony a lakásába vezetett bennünket, őket a felettük lakó család árasztja el rendszeresen. Eldugították a lefolyót, ezért vizelet és darabos fekália önti el a fürdőszobájukat. A 16 éves beteg lányával, másfél és egy fél éves unokájával élnek a lakásban. Már több felé tettek panaszt, de nem történt semmi.

Évek óta ilyen körülmények között élnek az itt lakók, korábban az önkormányzat ugyan megpróbált segíteni rajtuk, a város költségén elszállítatta a szemetet, és kiszippantatta az emésztőgödröket, de lakók az óta is rendszeresen el vannak maradva a díjfizetésekkel.

Olvasóink írták

 • 12. Minibusz 2012. február 10. 21:11
  „Hali!

  Meg lettem szólítva!
  A hozzászólásomban azért említettem Vásárhelyt, mert akármilyen okból, de ott van "érdekeltségem".
  A "politika" meg annyiból van csak belekavarva, hogy most ősszel egy sorházat bontottak le, és az ott lakókat költöztették új helyre, és most kíváncsi lettem volna rá, hogy kb fél évvel az eset után a házak hogyan állnak és megvannak-e még.
  Kivételesen ennyi volt a "mögöttes" gondolatom.
  De ha már a narancsligetet is belekevertük a témába, nos ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy pont elégszer látom hallom őket, és most már a fizetési papíromon is érzem azt, hogy nem csak a narancsot, de a szegfűt se szeretem.
  Szóval lehet bárki bármilyen hívő párt katona, elvakult ilyen vagy olyan beállítottságú, én most azt mondom, hogy egy személy csak 2-szer lehessen max képviselő, aztán még ugyanennyi ideig el lehessen számoltatni azért amit tett vagy épp nem tett, és ezen idő alatt munkával keresse meg a megélhetéshez szükséges jövedelmét, csak úgy mint itt még sokan.
  És azt továbbra sem tartom munkának, ha valaki a HÖK-ben tevékenykedik!!!!
  És még egyszer mondom, ebbe a témába SEM akartam a politikát belevonni!”
 • 11. booo 2012. február 10. 20:16
  „Én már rég kipateroltam volna onnan az összeset! Ha nem tud a közös tulajdonra vigyázni, nem érdemli meg.”
 • 10. Cipó99 2012. február 09. 12:11
  „Amit én látok, naponta viszik az erdőből a fát!!! Megjött ez a nagy hideg, egy teherautó vitte nekik a tűzifát!!!
  Nekem nem, mert én dolgozom!!!!!!!
  Szeged, Cserepes sor!!!!!!!!!!!”
 • 9. DobóI 2012. február 09. 11:47
  „6. qrumpli 2012.02.09. 09:11

  ...de azok legalább dolgoztatták őket.

  Súlyos tévedés, a szocik szoktatták rá őket, hogy szüljenek, sok gyereket, akkor jön a munka nélkül segély, ingyen lakás..”
 • 8. butaliba 2012. február 09. 11:27
  „Miért nem oda megy "kempingezni" Fletó és csapata ill. miért Egerben üléseznek a FIDESZ esek ??Hol van Horváth Aladár , TGM és még a sok jogvédő ??”
 • 7. deszkás 2012. február 09. 09:47
  „ALEX2000! Akkor biztos hogy a szoci szavazók fekáliában úszó lakásban laknak? Ha már politikát csinálsz egy ilyen nyilvánvaló trehányságból akkor egy adalék:ha jól emlékszem a "komcsikok" idején büntették az ilyet. Szeged-Kiskundorozsmán volt ilyen,nézd vissza éppen a DM irta le.”
 • 6. qrumpli 2012. február 09. 09:11
  „A helyes hozzáállást a 4 es adta meg.
  Hajrá FIDESZ hajrá magyarország!
  Feltételezem sokan közülük pártfogolják is a romákokat.
  Remélem minden szomszédja roma.
  Hazai pálya ugye?
  Utálom a szocikat is ,de azok legalább dolgoztatták őket.”
 • 5. Apol 2012. február 09. 08:30
  „Értik miért nem szeretünk a közelükben lakni?”
 • 4. alex2000 2012. február 09. 08:18
  „Kedves Minibusz! Ne Vásárhelyen kezdje, hanem Kiskunhalason, ahol ez a helyzet konkrétan kialakult. Ez a téma.
  Gondolom, hogy azért akarná Vásárhelyet belekeverni, hogy ezt a kiskunhalasi hírt is Lázár János polgármester pocskondiázására használja fel. Abban reménykedik, hogy jó magyar módra most egy csomó buta ember nekiesik a FIDESZ-nek. Pedig ezeknek a saját lakásukba piszkoló embereknek a nagy része a szocialismus alatt szocializálódott, sőt, szocialista szavazó, mert azon az értelmi szinten vannak, akik az MSZP hazugságait beveszik, illetve akiket a választások előtt könnyen meg tudnak vesztegetni. Ebben a konkrét esetben az a megoldás, hogy egy határidőt kellene szabni nekik, és akkor mindenkinek leellenőrizni a lakását, és a környezetét, mennyire mocskos. Akinek fekáliás a lakása és/vagy a környezete, azt azonnal kilakoltatni és utána közpénzből rendbetenni a lakást és a környezetet, majd kiadni olyannak, aki megbecsüli. A takarítás ugyanis nem függ össze a szegénységgel. Legfeljebb a szippamtyúzást közpénzből kellene megoldani, mert az a többi emberre is egészségtelen és veszélyes.”
 • 3. Pzoli 2012. február 09. 08:04
  „Ezeket az embereket kéne elküldeni az európai unió meg az lmp tagjainak a lakásához.Lassan attól kell rettegni hogyha a szomszédod eladja a lakását akkor nehogy ilyenek költözzenek melléd.Megszolják a szlovákokat de a fal jó ötlet .Akármennyi pénzt jút ezeknek inkább támogatni kéne hogy menekült státuszt kapjanak bárhól a világon .Ha fegyverrel lehetne megvédeni a családomat értékeimet mint Texasban akkor a nagy többség akit lelőnek itt is minta az usában helyi indiánokból kerülne ki.Ja nem kapok annyi munkanélküli segélyt mint ezek szarosak segélyt .........”
 • 2. na 2012. február 09. 07:11
  „Pedig ők szentek!”
 • 1. Minibusz 2012. február 09. 07:08
  „tá-dáááá!

  És miért is nem lepődök meg az ilyen híreken!
  Pontosabban szólva meglepődök, mert benne van az újságban!
  Ezidáig ilyen nem sűrűn fordult elő, pedig minden olvasó legalább 1 példát fel tudott volna hozni.

  A véleményem az, hogy az ilyen lakásokat szépen sorban végig kellene járni, és a tényeket le is kellene írni utána.
  Persze nem tartom kizártnak, hogy lesz olyan lakás, ami rendben van tartva, de (és ez nem előítélet, hanem életből vett tapasztalat!!!) úgy vélem, ez a szám 10%-a lesz (max.) az összesnek.
  Szóval kezdjük mondjuk Vásárhelyen!
  Ha jól révedek vissza, nem oly rég ott is ki lettek utalva ilyen/ehhez hasonló jellegű lakások.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kecskeméti színház előtt lövöldözött egy 20 éves fiú

Csütörtökön megkezdődik a tárgyalása annak a 20 éves fiatalembernek, aki 2010 szeptemberében a… Tovább olvasom