Délmagyar logó

2018. 08. 18. szombat - Ilona 20°C | 30°C Még több cikk.

Feke Pál lesz a házigazdája az idei Színészbálnak

Szombaton ismét varázslatos bálteremmé alakul át a Katona József Színház nézőtere. Harmadik alkalommal várja a vendégeket a kecskeméti báli szezon nyitóeseménye. Különleges fogások, színvonalas műsor, tombola és sok meglepetés várja azokat, akik részt vesznek az idei Színészbálon.
Immár hagyomány, hogy a kecskeméti báli szezon nyitányának a város gyönyörű ékszerdoboza, a Katona József Színház ad otthont. Míg korábban évekig a polgármesteri bált rendezték meg a patinás épületben, 2009 óta a Színészkarnevál nyitja meg a hírös városi mulatságok sorát.
Idén ismét meglepetésekkel készülnek a szervezők, vagyis a Katona József Színház és a Színészek az Ifjússágért Alapítvány. A házigazda Feke Pál, az est sztárvendége pedig Simon Boglárka lesz. A Társulat című műsorból jól ismert fiatal színészekkel már többször is találkozhatott a kecskeméti közönség: Boglárkát A padlásban és A nyomorultakban láthatták a nézők, Feke Pál pedig Jean Valjean-t alakítja A nyomorultakban.

- Nagyon örülök a felkérésnek, hogy én lehetek a bál házigazdája - mondta a delmagyar.hu-nak Feke Pál. - Nem sok bálban jártam még, de egy kicsit talán olyan ez, mint a színház, és nekem az egész életem az. Nem voltam még a kecskeméti Színészbálban sem, de hallottam jó hírét. Bár nekem munka lesz ez az este, mégis édes kötelesség számomra. Az épület az egyik legszebb színház, ahol valaha játszottam, és nagyon szeretem az itteni társulatot is. Sokféle produkcióval, színes műsorral, tombolával várjuk a vendégeket. A gyönyörű épület pedig egészen biztosan különleges báli hangulatot varázsol majd - tette hozzá a népszerű színész.

Feke Pál A nyomorultakban.
Feke Pál A nyomorultakban.

Feke Pál elárulta, Simon Boglárkával egy közös műsorral készülnek szombat estére. Rajtuk kívül pedig a kecskeméti társulat tagjai is fellépnek majd a bálon.

Boglárkától megtudtuk, ő bizony gyakorlott bálozó. Tizenhárom évesen járt először hasonló mulatságon a szüleivel Bácsborsódon, ahol felnőtt.
- Mindig izgalommal töltött el bennünket a készülődés, tervezgettük, milyen lesz a ruhánk, cipőnk, frizuránk, sminkünk - idézte fel a gyermekkori bálokat Bogi. - 2008 óta játszom a kecskeméti teátrumban, de a Színészbálban még nem jártam. Nagyon örülök neki, hogy idén én is ott lehetek. Ebben a teátrumban kaptam az első igazi szerepem, éppen ezért anyaszínházamnak tekintem, és nagyon szeretem a társulatot is.
Bogi elárulta, a báli ruháját édesanyjával és párjával választják ki Szegeden. - Egy hosszú, klasszikus, A-vonalú estélyit szeretnék, élénkebb színűt, talán kéket vagy pirosat - tudtuk meg a szép színésznőtől.

Az idei bál nyitótáncát az orgoványi Golddance Tánciskola tehetségei adják elő. A színház társulata népszerű operett- és musical slágerekkel szórakoztatja majd a közönséget, de lesz bűvész-show és tombola is. A talpalávalót pedig a La Bomba együttes szolgáltatja hajnalig. A báli menü ínycsiklandó fogásait Kecskeméti Krisztián világ- és olimpiai bajnok mesterszakács garantálja. Olyan különleges fogások kerülnek a bálozók tányérjára, mint a fácán terrine, a borjúhús pástétom, a szarvasgombás lazac-cappuchino vagy a füstöltpisztráng parfé.

Jótékony célra fordítják a bál bevételét

A Színészbál rendezői, a Katona József Színház és a Színészek az Ifjússágért Alapítvány az előző évekhez hasonlóan idén is jótékony célra fordítják az est bevételét. Az összegyűlt pénzből két előadáson látják majd vendégül a fiatalokat. A Popeye-t száz, a megye hátrányos helyzetű településein élő kisiskolás láthatja majd februárban. Nyolcvan középiskolás diákot pedig a Pillantás a hídról című darabra hívnak meg. Ők az előadás után beszélgethetnek a rendezővel, a dramaturggal és a színészekkel. Szintén középiskolásoknak ajánlják fel azt a lehetőséget is, hogy részt vegyenek a Caligula helytartója című előadás összpróbáján. Ennek egyfajta beavató színházi jellege lenne, hiszen a középiskolások próba közben is kérdezhetnék Bagó Bertalan rendezőt vagy akár a színészeket. A cél, hogy a felnövekvő generáció megismerje és megszeresse a színházat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmérgezte BAR listás ismerőseit

A perbeszédekkel folytatódott annak a férfinek a tárgyalása, aki a vád szerint több ismerősét is megmérgezte annak érdekében, hogy hozzájusson életbiztosítási összegükhöz. Tovább olvasom