Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Felavatta új oktatási centrumát a Kecskeméti Főiskola

Kecskemét - A Pedagógus Nap alkalmából avatta fel az új természettudományi oktatás-módszertani központját a Kecskeméti Főiskola a Tanítóképző Karon.
A mintegy 650 négyzetméter alapterületű háromszintes épület a Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán című uniós projekt keretében készült el, amelyre a főiskola a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból nyert támogatást. Az összesen közel 2,6 milliárd forintos fejlesztési programból 285 millió forint jutott a természettudományi központra.

A 2009 áprilisától 2011 novemberéig tartó 32 hónapos átfogó fejlesztési projekt lehetővé teszi, hogy a főiskola olyan infrastrukturális és technológiai fejlesztéseket hajtson végre a műszaki és természettudományok területén, amelyek révén megerősítheti tudásbázis pozícióját a régióban. A projekt indulása óta eltelt időszakban elkészült a GAMF Kar új infotere és hegesztőműhelye, megtörtént a központi rendszerhelyiség felújítása és folyamatban van több laborfejlesztés.

Az oktatás-módszertani központ átadásával a Tanítóképző Főiskolai Kar egy olyan multifunkcionális épülettel gazdagodott, amely egyszerre lesz módszertani központ, kiállítóhely és kutatások, kísérletek elvégzésére alkalmas „laboratórium", amely elsősorban a leendő tanítók, óvodapedagógusok természettudományos szemléletformálását szolgálja – hangsúlyozta dr. Danyi József rektor a mai ünnepségen.

Földesi Gabriella projektmenedzser emlékeztetett arra, hogy tavaly júliusban helyezték el az intézmény alapkövét, s nem telt el egy év, máris birtokba veheti a Tanítóképző Főiskolai Kar az új létesítményt. Ez is jelzi, hogy a projekt jó ütemben, a terveknek megfelelően halad. A projektmenedzser tájékoztatása szerint a mintegy 650 négyzetméter alapterületű épületben többek között helyet kapott egy termék- és formatervező műhely, egy természettudományi oktatóterem, egy multifunkcionális prezentációs terem, egy technikaterem, egy digitális tananyagszerkesztő műhely és három tanári szoba. A tantermi ülőhelyek száma 120, a számítógépes munkaasztalok száma 30. A baba-mama szoba kialakításával gondolt a főiskola a levelezős és felnőttképzési programokban részt vevő kismamák igényeire is.

A beruházás teljes költsége mintegy 285 millió forint, ebből 200 millió forint az építés, 36 millió forint a berendezés és 49 millió forint az informatikai fejlesztés költsége.

A tervek szerint ősszel indul a projekt legnagyobb, 1,2 milliárd forintos beruházása, a Tudósház kialakítása a volt szovjet laktanyában, az ún. Homokbányán.

Dr. Iványosi-Szabó András Kecskemét alpolgármestere az átadási ünnepségen úgy fogalmazott, ami gazdagítja a főiskolát, az gazdagítja a várost is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útkorlátozások Baján az árvíz miatt

Korlátozzák az 55-ös út forgalmát Pörböly és a bajai Duna-híd között a folyó megemelkedett vízszintje miatt. Tovább olvasom