Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Félegyháza a Nyeregszemle sikeréért

Kiskunfélegyháza és térsége aktív segítője volt az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkban megrendezett „Nyeregszemlének".
A Kárpát-medencei Lovas hagyományőrző Találkozó és Ismeretterjesztő fesztiválra érkező lovasoknak pihenőt és felkészülési lehetőséget biztosítottak Pálosszentkúton éppúgy, mint Pálmonostorán. Emellett a város és kistérségének amatőr csoportjai is színesítették a lovas fesztivál programját.

Az idén második alkalommal megrendezett Nyeregszemlére több mint 400 lovas érkezett lóháton. A rendezvény ezúttal a „Vivát huszár” alcímet kapta, ugyanis a fesztivál részeként rendezték meg az I. Európai Huszártalálkozót is, amelyre hét országból érkeztek hagyományőrző csoportok.

Az esemény kiskunfélegyházi főszervezője, Solymosi Bertold a rendezvény zárónapján úgy nyilatkozott, megérte a szervezők fáradozása, hiszen sem a lovasok, sem az érdeklődők nem maradtak távol az eseménytől.

A lovasok fesztiváljának idei rendezvényén kiemelt szerepet kaptak a családi programok. Természetesen ezek is kedvenc négylábúinkhoz kapcsolódtak. A Nyeregszemlén a „konok kunok” is fontosnak tartották a bemutatkozást. Egy jurtában megrendezett kiállítás keretében ismertették a kunok, jászkunok történetét, lovas hagyományait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt kell délután a legdurvább viharra készülni - térkép

Narancssárga riasztás van érvényben Dél-Magyarországon a szerda délutánra várható heves záporok, zivatarok miatt. Tovább olvasom