Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Feljelentés, fenyegetőzés: belharc indult a Fideszben

Az atv.hu értesülései szerint a kiskunfélegyházi képviselő-testület Fidesz-frakciójának tagjai ultimátumot adtak a párt régiós vezetésének: vagy távozásra bírják Kapus Krisztián polgármestert, vagy kiállnak mögüle és jogi eljárások sorát kezdeményezik ellene.
Az ATV egyik forrása szerint két ügyvédnél is letétbe helyezték azokat az iratokat, amelyek a fideszes frakciótagok álláspontja szerint bizonyítják a kiskunfélegyházi polgármester, Kapus Krisztián büntetőjogi felelősségét több mint 10, a város gazdálkodását érintő ügyben. Ezek „élesítése" mellett a frakció egységesen kiállna a polgármester mögül, jelentősen megnehezítve városvezetői munkáját. Információink szerint Kapus mindezt csak abban az esetben kerülhetné el, ha önként távozna posztjáról.

A félegyházi Trió TV megkeresésére a frakció egyik, neve elhallgatását kérő tagja megerősítette, hogy kedden valóban a párt felsőbb vezetéséhez fordultak a kialakult ellentétek tisztázása végett. Többet azonban nem volt hajlandó elárulni az ügy részleteiről, csak annyit közölt, hogy jövő héten kedden hallgatja meg a frakciótagokat Kerényi János, a Fidesz régióigazgatója. Ez utóbbi információt maga Kerényi János is megerősítette.

Kapus nehéz helyzetbe került.
Kapus nehéz helyzetbe került.

A Fidesz régióigazgatója elmondta: valóban történt megkeresés a helyi frakció részéről, azonban nem ultimátumot adtak, hanem csak tájékoztatták őt a városban kialakult helyzetről, és kérték a közbenjárását. Ő egyébként az eddigiek alapján úgy látja, hogy belső harcról van szó, ezért nem tudja támogatni sem a polgármester lemondását, sem azt, hogy a képviselő-testület feloszlassa önmagát. Egy időközi választás nem tenne jót ugyanis a súlyos gazdasági és pénzügyi gondokkal küzdő városnak – fogalmazott Kerényi János. Hozzátette azt is: ő abban érdekelt, hogy mielőbb rendeződjön a kialakult helyzet. Bővebb tájékoztatást jövő hétre ígért a Fidesz régióigazgatója.

Olvasóink írták

 • 13. deszkás 2012. február 18. 17:44
  „KONTRAPISTA! Az általatok betiltott(bocsánat:elfelejtett) CNN?”
 • 12. sandorhaz 2012. február 13. 15:00
  „Kedves nádiposzogó, én meg az echo tv-től tudom hogy igaz !
  ...akkor most hogy legyen ?”
 • 11. nádiposzáta 2012. február 13. 11:27
  „Szocik mikor mondtak igazat??? sohasem.”
 • 10. nádiposzáta 2012. február 13. 11:21
  „Nem elhinni a szoci forrásokból származó híreket, mindig hazudnak ,rémhíreket terjesztenek , ha bebizonyosodik a valótlanság ,fel kell jelenteni őket.Mennyi pénz fizetnek a hazugság kiölőinek????”
 • 9. tonyk 2012. február 13. 10:21
  „9. kontrapista 2012.02.12. 20:54

  Mondj egy komolyabb hírforrást, amit elfogadsz! ;)”
 • 8. kontrapista 2012. február 12. 20:54
  „Az egészben az a vicces, hogy az ATV közli a hírt, amely sohasem volt hiteles. Majd ha egy komolyabb hírforrás is megerősít,.....”
 • 7. Léni 2012. február 12. 16:45
  „Amennyiben úgy látják, hogy bűncselekményeket követett el a polgármester, nem csak letétbe kell
  helyezni a bizonyítékokat, de feljelentést is kellene tenni!
  Volt arra példa más alkalommal is, hogy kiléptek többen a Fideszből, mikor rájöttek a szabálytalanságokra,
  érdekes módon abban az időszakban sem mertek feljelentést tenni!
  Lehet, hogy most is a polgármester marad, a többiek viszont távoznak.”
 • 6. Bosada 2012. február 12. 12:05
  „A T. fideszes képviselő-testületi tagok alapos tévedésben vannak, ha azt hiszik, hogy a feljelentésük megtétele az éppen aktuális hangulatuktól, vagy követelésük teljesítésétől / annak megtagadásától függhet. Nincs közöttük egy írástudó? Ha már más nem, akkor legalább a polgármester büntetőjogi felelősségét bizonyító iratokat letétbe vevő ügyvédektől lenne elvárható, hogy legalább valami homályos fogalmuk lenne a következőkről:

  - A Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (Btk.) 137. § 1./g) pontja alapján a helyi önkormányzati testületek tagja hivatalos személynek minősül.

  - A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. Törvény 171. § (2) bekezdése kimondja: A hatóság tagja és a hivatalos személy, továbbá, ha külön törvény előírja, a köztestület köteles a hatáskörében tudomására jutott bűncselekményt - ha az elkövető ismert, annak megjelölésével - feljelenteni.

  A feljelentés elmulasztása esetükben felveti a Btk. 244. § (1) bekezdésébe ütköző és (3) bekezdés c) pontja szerint minősülő bűnpártolás bűncselekmény elkövetésének gyanúját.”
 • 5. papika56 2012. február 12. 10:04
  „Vajon mi lehet az az égbe kiálltó 10 bűn --amivel sakkban tartják narancsos társukat ???
  Ez zsarolás !!!!! Ha nem tesz eszt-meg aszt ---megmondják az óvónéninek ????,
  Mit játszanak az adófizetők pénzén ???? DOLGOZNI kéne FIÚK !!!!!!!!!!!!!”
 • 4. varadipal 2012. február 12. 09:43
  „Ha sáros, ne ússza meg, ha nem, akkor demokratikusan választott polgármester. A zsarolás meg benne van a BTK különös törvényi tényállásokról szóló fejezetében.A városok élére nem politikusok kellenek, hanem hozzáértő szakemberek, akik gondokodni és előrelátni is tudnak. Érdekes, hogy Szegeden nem lehetett zsarolni a több cikluson keresztül megválasztott polgármestert. Eddig minden ellene folyó ügy és per az ö pozitív javára dólt el. Előbb- utóbb kicsorbulnak a fúrófejek.Kit képvisel az a képviselőtestület, amelyik betart egy választott vezetőnek?”
 • 3. Zoli1966 2012. február 11. 18:03
  „Ilyen esetben a rendőrségnek vagy az ügyészségnek nem kellene hivatalból vizsgálatot indítani?”
 • 2. dunnyuska 2012. február 11. 17:07
  „Ez úgy néz ki, hogyha megteszi amit kérnek tőle, akkor már nem is bűnös abban a több mint 10 esetben, amiért egyébként fel kellene jelenteni. Ezek szerint, ha fideszes bűnözik, akkor lehet mérlegelni, hogy bűnös vagy nem bűnös?”
 • 1. Queenmargareth 2012. február 11. 16:44
  „gyorsan szervezzenek szimpátia tüntetést”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: saját agrár-holdudvart épít ki a kormány

Szabó Rebeka, az LMP országgyűlési képviselője szerint a Darányi terv gyakorlatilag a kormány eddigi beváltatlan ígéreteinek gyűjteménye, amelyek teljesítésére most sem látni garanciát. Tovább olvasom