Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Feljelentést tesz az MSZP a Rákóczi úti fakivágások miatt

Környezetkárosítás bűntette miatt feljelentést tesz a rendőrségen az MSZP kecskeméti szervezete. A párt szerint a kivitelező barbár munkát végez a Rákóczi úton, ezért a rendőrségen folytatódik az ügy.
Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott hétfő délután az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke, Király József, mégpedig a Rákóczi úton zajló rekonstrukciós munkálatokkal kapcsolatban. Az MSZP másfél hete azért emelt szót, mert a hozzájuk eljutó lakossági panaszok szerint a Rákóczi út lakói és az üzletek tulajdonosai alig tudják megközelíteni ingatlanjaikat az utcában zajló felújítás miatt. Ezúttal viszont már a fák kivágása miatt tiltakozott a párt helyi elnöke: - Korábban civil egyesület vezetőjeként, és a városrendezési bizottság tagjaként is részt vettem azokon a tárgyalásokon, amelyeken a Rákóczi út rekonstrukciós munkálatairól egyeztettünk – mondta Király József. - Ehhez képest a jelenelegi tapasztalataink köszönő viszonyban sincsenek az ott elhangzottakkal. Korábban ugyanis abban állapodtak meg a felek, hogy a Rákóczi úton található fákat csak végszükség esetén vágják kik, és ennek érdekében a tervezett szökőkutakat és padokat akár fél méterrel is arrébb helyezik. Most azonban azt látjuk, hogy a kivitelező barbár módon vagdossa ki a fákat, és ami megmaradt, azoknak egy része is komolyan megsérült a munkálatok miatt. Mindehhez a város vezetése is partner volt, hiszen információink szerint a jegyző asszony néhány napja soron kívül engedélyt adott a fák kivágására. Mélységesen felháborít ami itt folyik, éppen ezért szervezetünk környezetkárosítás bűntette miatt feljelentést fog tenni a rendőrségen, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Ezen kívül szükségét látjuk annak is, hogy a kivitelezés hátterét is megvizsgáljuk, ugyanis a munkát végző cég pályáztatás nélkül kapta meg a milliárdos beruházást, ami főként egy ilyen volumenű, Európai Uniós projekt esetében megengedhetetlen. A szerződést szakemberekkel fogjuk megvizsgáltatni, és ezt követően ha szükséges, újabb feljelentést fogunk tenni - mondta Király József, az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke.

Király József gyertyát gyújtott a kivágott fák emékére a Rákóczi úton.
Király József gyertyát gyújtott a kivágott fák emékére a Rákóczi úton.


A sajtótájékoztató végén a politikus a Societas Kecskemét elnökének, Lossó Aidának társaságában egy-egy gyertyát gyújtott meg a kivágott fák emlékére, és erre biztatta a város polgárait is.

Olvasóink írták

 • 3. plman 2011. november 16. 15:46
  „szerintem már nagyon ráfért a Rákóczi-utcára egy alapos felújítás. azt én sem értem, hogy miért kell ez a cirkusz a kivágásra ítélt fák körül. jómagam is már legalább egy tucatnyi helyen olvastam, hogy pótolva lesznek ezek a fák. Tényleg nem értem én sem. ez is egy kicsit hasonló történet, mint mikor a Malom center épült. Ott is ment a balhé, hogy milyen csúnya meg hogy mennyire nem illik a városképbe stb. Ott is kik voltak azok akik hőbörögtek? fogadni mernék rá, hogy elsősorban azok akik nem kaptak egy-egy szeletet a tortából”
 • 2. kkrisz079 2011. november 14. 22:30
  „nevetséges ez a hangulatkeltés”
 • 1. Gyuszi91 2011. november 14. 21:19
  „De most ez mire volt jó, azon kívül, hogy 3-4-5 helyen lehet majd olvasni? Polgárpukkasztás?

  Én megértem az aggodalmat, mitöbb 18 évig ott éltem, nyomon követem a változásokat. Én is döbbentem álltam, hogy eltűnt a Művész Kávézó felőli oldalról az összes fa, de miért kell ezt felfújni, ha a projektfelelős cég világosan leírta, elmondta kismillió helyen, hogy ezek a fák PÓTOLVA LESZNEK?

  Továbbra is ajánlom; A Rákóczi út történetéről szóló (képekben gazdag) cikkeimet itt olvashatja mindenki:

  http://kecskemet.blog.hu/2011/07/14/nagyapaink_naplojabol_4_palotas_sugarut (Kezdetektől - 1945-ig)

  http://kecskemet.blog.hu/2011/08/06/nagyapaink_naplojabol_5_palotas_sugarut (1945-től - 2011-ig)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 millió forintból újítják fel a Bozsó Gyűjteményt

Háromszáz millió forintból megújul az ország egyik legnagyobb magángyűjteménye és a látványosságnak… Tovább olvasom