Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Feljelentették a kecskeméti kórházat

Feljelentették a kecskeméti kórházat, mert a feljelentő szerint egy 65 éves férfi a nem megfelelő orvosi kezelés következtében halt meg - közölte a rendőrség.
A beteget panaszai miatt a Bács-Kiskun megyei kórházba szállították, majd öt nappal később, az elvégzett vizsgálatok és kezelés ellenére szeptember 18-án a kórházban meghalt - mondta Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A feljelentő szerint a férfi a kórházban többször rosszul lett, családjának fulladásról, felső végtagi fájdalmakról, melegségérzetről számolt be, és többször kialakult nála lázas, görcsös rángatózás is - ismertette a feljelentő indokait a sajtószóvivő.

Olvasóink írták

 • 1. achilleus 2009. szeptember 22. 17:01
  „Ezzel a hírrel a rádió részletesebben foglalkozott. A tájékoztatás így meglehetősen egyoldalú, de poéldául összeférhetetlenség is felmerült az eljáró szervvel kapcsolatban. Ettől függetlenül itt van az orvosigazgató által ma kiadott sajtóközlemény:
  "Sajtóközlemény
  66 éves elhunyt férfibeteg halálát megelőzően, 2009. szeptember 15-én hirtelen fellépő gyomorvérzéssel került felvételre. Ismert és kezelt szívbeteg volt. Az alkalmazott komplex kezelés eredményeként a gyomorvérzés megszűnt, a gyomor tükrözés során egy gyógyuló félben levő fekélyt láttak. A rendszeres vizsgálatok igazolták és alátámasztották azt, hogy a klinikai állapot stabilizálódott.

  Halála napján 2009. szeptember 18-án délelőtt 11.00 órakor hirtelen magas vérnyomás emelkedés történt, amely azonnal ellátást követően normalizálódott. Az azt követő órákban jó klinikai állapotban volt, a délutáni vizit során észlelte az osztályos orvos a lázas állapotot, majd a hidegrázás kialakulását, melyet szintén azonnal elláttak, mikrobiológiai vizsgálat céljából vérvétel történt, antibiotikumot és lázcsillapítót kapott.

  A láztalanodást követően ismét stabilizálódott a klinikai állapot. Este szeptember 18-án 21.00 órakor minden előzmény nélkül, hirtelen mellkasi fájdalom, fulladásérzés, nagyfokú gyengeségérzés jelentkezett, azonnali orvosi ellátásban részesült. Az orvos észlelte a heveny légzési és keringési elégtelenség kialakulását, azonnal megkezdődött a beteg újraélesztése, amely azonban sajnálatosan nem vezetett eredményre, s 40 percig tartó újraélesztést követően 21.43 órakor a beteget elveszítettük.

  Halála váratlanul következett be, pontos okára a rendőrorvosi boncolás adhat magyarázatot.

  Végtelenül sajnáljuk és együttérzésünket fejezzük ki a Kórház nevében az elhunyt hozzátartozóinak, hogy a folyamatos, szoros orvosi észlelés ellenére sem tudtuk megmenteni betegünket.
  K e c s k e m é t, 2009. szeptember 22."

  Dr. Bozóky Géza
  orvosigazgató”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivkovics: Annyit se mondtak, hogy bocs, hibáztunk

Bár Sztojan Ivkovics még nem tette túl teljesen magát a viharos pécsi búcsún, mégis minden idegszálával a sikerért küzd. Tovább olvasom