Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Felmentést kértek a Zuschlag-perben

Prácser László kilencedrendű vádlott ügyvédje védence felmentését kérte a Bács-Kiskun megyei bíróságon elmondott perbeszédében, kedden.
Prácser László bűncselekményt nem követett el, vagy amivel gyanúsítják, az nem bizonyított - mondta csaknem kétórás védőbeszéde kezdetén a védőügyvéd. Véleménye szerint védence esetében a vád egy előre elgondolt konstrukción nyugszik. Az ügyvéd emlékeztetett arra, hogy Prácser Lászlót négy pályázat elkészítésében történt közreműködéssel vádolja az ügyészség, de azt nem tudta bizonyítani a vádhatóság, hogy védence tudott volna arról, hogy azokat fiktív szervezetek nevében készítették.

Utalt Lados István másodrendű vádlott vallomására, aki elmondta, hogy a pályázatok elkészítéséért cserébe Prácser konkrét anyagi ellenszolgáltatásban részesült. A védőügyvéd azonban emlékeztetett arra, hogy Lados István ismeretei szerint pénzmozgás csak Zuschlagtól Prácser irányába történt, amikor az elsőrendű vádlott kölcsönt adott a kilencedrendű vádlottnak.

A védőügyvéd szerint védencét maximum bűnsegédi magatartással lehet vádolni.

Az ügyész a vádbeszédében letöltendő fegyházbüntetést kért a kilencedrendű vádlottra, mert álláspontja szerint Prácser László jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettében, mint társtettes működött közre.

A Zuschlag János és társai ellen folyó per március 1-jén a tizediktől a tizenhatodik rendű vádlottak védőinek perbeszédeivel folytatódik.

Fodor Endre tanácsvezető bíró bejelentette: a vádlottak március 17-én szólhatnak az utolsó szó jogán, majd március 31-én ítéletet hirdet.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.

Olvasóink írták

  • 1. maci52 2010. február 24. 07:36
    „Szánalmasak,én azért szétnéznék az ilyen"sikeres" milliárdos bankárok,SZEVIÉp-es vállalkozóknál is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz méter magasra lőtt a víz a kidöntött tűzcsapból

Mintegy 15 percen keresztül nagyjából tízméteres magasságba szökőkútként tört fel a víz Kecskeméten a Békéscsabai úton, miután egy autós kidöntött egy tűzcsapot. Tovább olvasom