Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Feltorlódó buszok miatt áll a belvárosi forgalom

Kecskemét - Csak araszolva lehet haladni a városközpontban a délutáni csúcsban. A feltorlódott autók mellett a legnagyobb problémát az egymás mögé tömörülő buszok jelentik, teljesen megbénítják a közlekedést.
– A szentségit – szaladt ki a szájából egy idősebb úrnak a Petőfi Sándor utca sarkán, a lámpás zebránál. Felháborodását az váltotta ki, hogy amikor a gyalogosoknak szabad lett volna az átkelés, éppen egy csuklós busz vesztegelt a gyalogátkelőhely közepén – ezzel lehetetlenné téve az átkelést a zebrán.

A busz előtt haladó másik két jármű még nem tudott behajtani a körforgalomba, így a leghátsó busz ott ragadt és mire elindult újra piros lett. A járókelőknek esélyük sem volt átsétálni szabályosan közlekedve az út másik oldalára.

A feltorlódott autók mellett a legnagyobb problémát az egymás mögé tömörülő buszok jelentik, teljesen megbénítják a közlekedést.
A feltorlódott autók mellett a legnagyobb problémát az egymás mögé tömörülő buszok jelentik, teljesen megbénítják a közlekedést.

Az idős úrtól megtudtuk, hogy ez szinte mindennapos eset az átkelőhelyen. – A közelben lakom, gyakran járok erre, itt lenne a legegyszerűbb a városközpontba bemenni, de délutánonként jobban tenném, ha másik utat választanék – vélekedett Fábián Zoltán.

– Ráadásul nagyon baleset veszélyes is: a fiatalok és a türelmetlenek ilyenkor átcikáznak a járművek között. Pár hónappal ezelőtt egy autós el is sodort egy bringást pont egy hasonló esetnél. Szerencsére a fiúnak néhány horzsoláson kívül semmi baja nem lett. Remélem, minél hamarabb megoldást találnak erre a problémára – tette hozzá az idős úr.

A kiskörút pláza mögötti szakaszán (Gáspár András körút) a feltorlódott járművek között több gyalogost is láttunk átfutni az úttesten. Sokszor a magasabb járművek miatt nem is lehetett látni a másik sávot, így egy óvatlan pillanatban akár el is üthetik az itt átkelőket.

A megoldás az lehetne, ha a Széchenyi téri buszmegállót áthelyeznék. Többször előkerült már ez a téma a közgyűléseken is. Ha a helyi járatoknak nem kellene a belvároson át közlekedniük, kevesebb lenne a dugó, a bosszankodó sofőr és a pórul járt gyalogos.

Olvasóink írták

  • 1. CsImre 2011. május 16. 10:40
    „Hát persze, hibás itt a gyalogos, a tömegközlekedés, a veszélyben van a bringás, csak a sok büdös autó nem ludas semmiért. Ők csak szenvednek szegények. Megoldás: a tömegközlekedés ne menjen a belvárosba, a gyalogosokat lépcsőztessük a föld alá, a bicikliseket tiltsuk ki, így ők is gyalogolnak, és mennek a föld alá. Végül marad a városi autópálya 2x2 sávban, ami már csak a sok autótól dugul be, de amíg hallgathatják a NEO FM-et, addig nincs gond...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menekülés közben fogták el az autótolvajt

Menekülés közben fogta el a rendőrjárőr azt a 25 éves férfit, aki vasárnap éjszaka a Március 15-e utcáról akart ellopni egy Lada 1200-as típusú személygépkocsit.
Tovább olvasom