Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Fiatal Uszonyos Úszók Világtalálkozója Kecskeméten

Nem csak az öttusa világkupa résztvevőinek szurkolhatunk a Bács-megyei városban, hiszen a búvárúszók világtalálkozóját is a héten rendezik.
A hétvégén nem csak az öttusa világkupa úszó versenyeire kerül sor a Kecskeméti Fürdőben, hanem egy nemzetközi uszonyos úszó versenyre, a Fiatal Uszonyos Úszók Első Világtalálkozójára is. A versenyre kijelölt 16 fős magyar válogatott keretbe 6 kecskeméti versenyző kapott meghívást, a válogatott csapatvezetője Székely Lilla lesz.

A 2014. május 3-án és 4-én első alkalommal sorra kerülő versenyen 6 ország közel 200 versenyzője vesz részt. A hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerülő verseny célja, hogy a 15 éven aluli uszonyos úszóknak is olyan versenyzési lehetőséget biztosítson, mint a junior és felnőtt korosztályok számára kiírt rangos nemzetközi versenyek. A kecskeméti Világtalálkozó teljesen egyedülállónak mondható amiatt, hogy a legfiatalabb korosztály versenyzőinek még soha nem rendeztek nemzetközi versenyt. A versenyt szervező Bácsvíz-KVSC uszonyos- és búvárúszó szakosztálya a jövőben minden évben szeretné megrendezni a fiatalabbak számára a Világtalálkozót, ami reményeik szerint néhány éven belül az adott korosztály Európa- vagy Világbajnokságának megfelelő színvonalat is képviselhet majd.


A magyar válogatott keret tagjai:
Szabó Anita, Szűcs Rebeka (Debreceni Búvárklub), Hajnács Lili (Muréna Búvárklub, Szeged), Varga Réka (Makói Úszó Klub), Nyerges Petra (Mátrai Erőmű Búvárklub, Gyöngyös), Matesz Viktória, Fazekas András, Szabó Péter, Lengyeltóti Bence, Semostyán Róbert (Kaposvári Adorján SE), Blaszák Lilla, Monori Fanni, Kádár-Németh Kristóf, Kis Roland, Kocsis Marcell, Kövecs Roland (Bácsvíz-KVSC, Kecskemét).
Csapatvezetők: Székely Lilla (Bácsvíz-KVSC, Kecskemét) és Kókai Dávid (Debreceni Búvárklub)

Az idei Világtalálkozóra a Magyar Búvár Szakszövetség uszonyos szakbizottsága – menedzselési szándékkal - kijelölt egy 16 fős magyar válogatott keretet, akik közül 6 versenyző kecskeméti. A válogatott csapat vezetésére a kecskeméti szakosztály edzőjét, Székely Lillát kérték fel, aki tavaly versenyzői pályafutása fénypontjaként megnyerte a kolumbiai Világjátékokat, majd ezután visszavonult az aktív versenyzéstől, és a kecskeméti szakosztály edzője lett.

- A válogatott keretbe két debreceni, egy gyöngyösi, egy makói, egy szegedi és öt kaposvári versenyző kapott meghívást a kecskemétieken kívül. Mindannyian nagyon tehetségesek, bízom benne, hogy a Világtalálkozót jó eredményekkel zárja majd a magyar csapat. Nagy öröm számomra, hogy a válogatottba hat kecskeméti került be: Kádár-Németh Kristóf, Kis Roland, Kocsis Marcell, Kövecs Roland, Blaszák Lilla és Monori Fanni. Az ő felkészülésüket úgy időzítettem, hogy számukra ez lesz az év legfontosabb versenye az országos bajnokság mellett, így mindegyiküknek életük egyik legjobb formáját kell nyújtaniuk. Most nem lesz helye semmilyen kifogásnak, határozott, magabiztos és profi versenyzést várok Tőlük - mondta Székely Lilla, majd hozzátette: - A Világtalálkozóra kijelölt magyar válogatott mindegyik versenyzője bizonyított már a hazai mezőnyben, most pedig végre nemzetközi szinten is megmérettethetik magukat. Tavaly a junior magyar válogatott versenyzői 10 aranyérmet nyertek a lengyelországi Európa- Bajnokságon, remélem most a fiatalabbak is hasonlóan szép teljesítményt nyújtanak a Világtalálkozón.
 
A verseny ünnepélyes megnyitója szombaton 9.15-kor lesz. Azt követően a verseny 12 óráig tart. A délutáni programra 14-19 óra között kerül sor. Vasárnap 9-12 óráig tart a verseny.

A sportág iránt érdeklődő szurkolókat sok szeretettel várják a szervezők és a versenyzők.
 
További információért kattintson ide!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíjpályázat mérnökinformatikus hallgatóknak

Az egyenként 25 ezer forintos ösztöndíjat a tavaszi félévben két hallgató nyerheti el. Tovább olvasom