Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Fiatalok diszkóznak a bezárt fürdőben

Kecskemét – Abban a medencében, ahol három hónappal ezelőtt idősek áztatták fájós ízületeiket, most fiatalok tombolnak lüktető ritmusokra. Kecskemét egyetlen szabadtéri szórakozóhelyére, a régi uszodába látogattunk el.
Legutóbbi látogatásunk alkalmával arról számoltunk be, hogy a régi fedett uszoda utolsó nyitvatartási napját éli. Alig telt el egy kis idő, és rá sem lehet ismerni a szellemvárosként is emlegetett egykori fürdőkomplexumra: villogó fények, a legújabb R’n’B zenék és víz nélküli medencében táncoló – ha kellemes, meleg az idő éjszaka, a tömeg miatt leginkább csak toporgó – emberek, ez fogad minket az uszodakertben.

Nem maradt sokáig kihasználatlanul a bezárt fürdő: a nyárra bérbe adta a tulajdonos, így most szabadtéri szórakozóhelyként fogadja a bulizni vágyókat péntek és szombat este egészen augusztus végéig. – Mivel a nyár is elég hidegre sikeredett, valószínűleg szeptemberben már nem tartunk bulikat az uszodában, visszahozzuk őket a belvárosba – mondta a Festivalról Tóth Mária, a Club Caribe munkatársa. Ha rossz az idő – esik, vagy hideg van – akkor ki sem nyitják az uszodakertet, hiszen az épületbe nem lehet bemenni, olyankor marad mindenki a központban.

2011 május 27-én, az utolsó nyitvatartási napon is fürödtek a termálvizes medencében. Fotó: Koller István.
2011. május 27-én, az utolsó nyitvatartási napon is fürödtek a termálvizes medencében. Fotó: Koller István.

– Kipróbáltuk a helyet az újdonság kedvéért, de nem tetszett túlságosan, mert tele volt tizenéves fiatalokkal. 24 évesen öregnek éreztük magunkat, így nem is maradtunk sokáig – mesélte Koncz Ádám. A bulikba 16 éves kortól engedik be a fiatalokat, a bulizók többsége 18-20 év közötti. Az idősebb korosztály inkább a városközpontban marad, ott választ magának szórakozóhelyet.

– Fényképes igazolvánnyal engedjük be a fiatalokat, így 16 éven aluli nem juthat be, illetve a 18 éven aluliak no alkoholos karszalagot kapnak, ennek segítségével a pultos kollégák könnyen el tudják dönteni, kit szolgálhatnak ki cigarettával és alkohollal – magyarázza Tóth Mária.

Zenél, világít és közben ingyen szállít a buli helyszínére

Igazi partibusszal szállítják a bulizókat az uszodához és onnan vissza a városközpontba. – Este 10-től félóránként fordul a busz a két szórakozóhely (a Club Caribe és a Festival) között. A megvásárolt belépővel egész hétvégén (pénteken és szombaton) mindkét helyre be lehet menni, ezt ki is használják a fiatalok: ingáznak egyik állomásról a másikra attól függően, hol érzik jobban magukat – meséli a club munkatársa a delmagyar.hu-nak.

Ugyanaz a medence immáro a fiatalok birtokában. Fotó: Festival.
Ugyanaz a medence immáron a fiatalok birtokában. Fotó: Festival.

Az Izsáki úton több szórakozóhely is üzemelt, de egyik sem bírta túl sokáig. – Nagy macerát jelent kijönni idáig, azután pedig hazajutni: a taxi drága, késő este már nincs busz, és a gyaloglás csak akkor jöhet szóba, ha többen vagyunk, nincs hideg, és hoztunk magunkkal váltócipőt, mert egy magassarkúban áttáncolt éjszaka után lehetetlen hazavánszorogni. Ezért nagyon jó ötletnek tartom az ingyenes buszjáratot – osztotta meg velünk a véleményét Mészáros Kincső.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vasútállomáson lopták meg

Kecskemét - A vasútállomáson loptak el egy bőrtáskát benne személyes iratokkal és készpénzzel 220… Tovább olvasom