Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Film és médiatábor az Ópusztaszeri Emlékparkban

A kreatív, alkotó kedvű fiatalok számára kihagyhatatlan lehetőséget kínál a Kecskeméti Televízió film és médiatábora.
Idén a kéthetes tábor a Kecskeméten töltött szerkesztőségi munka után Ópusztaszerre hívja a fiatalokat, akik ez alkalommal a skanzenben filmesíthetik meg a honfoglaló magyarok életét, méghozzá saját élményeiken keresztül. Ha 14 és 18 év között vagy és szeretnél Te is bepillantást nyerni a televíziós munkába és a filmforgatásba, jelentkezz a Kecskeméti Televízió táborába!

A médiatábort immár ötödik alkalommal szervezi meg a Kecskeméti Televízió, idén június 21-től július 2-ig. A tábor 2008 óta enged bepillantást a televíziózás világán túl a filmforgatás kulisszái mögé. A tábor első hete a Kecskeméti Televízióban zajlik, itt megismerkedhetnek a fiatalok a televíziózás alapvető fogalmaival, műfajaival, megismerhetik a szerkesztők, az operatőrök és a vágók munkáját, sőt maguk is gyakorolhatják ezeket a feladatokat. Munkáik megjelennek a televízió híradójában és internetes oldalán is.

Film és médiatábor az Ópusztaszeri Emlékparkban a Kecskeméti Televízióval - KÉPGALÉRIA

A tábor első hetében hétfőtől péntekig reggel 8 és délután 4 óra között zajlanak a foglalkozások. A szombati és vasárnapi pihenő után a második hét sátortábor Ópusztaszeren, lesz itt kenyérsütés, lovaglás, kézműves foglalkozás, de mindez persze nemcsak a kikapcsolódás, hanem a munka kedvéért is, hiszen a fiatalok maguk lesznek a film szereplői és alkotói. Közülük kerül ki annak a filmnek a rendezője, operatőre és összes munkatársa, amely a honfoglaló magyarok életét mutatja majd be az ópusztaszeri emlékpark segítségével. A tábor szakmai vezetője Kozák Polett, főszerkesztő helyettes valamint Szűcs Zoltán operatőr. Mindketten több mint tíz éve gyakorolják szakmájukat és filmjeik több országos díjat is elnyertek. A tábor szakmai színvonalát jelzi, hogy a tavalyi médiatábor alkotása, a „Hagyományőrzés a lajosmizsei tanyavilágban" című film Helyi Érték Díjat nyert, ami a Helyi Televíziók Országos Egyesületének legmagasabb rangú elismerése. Az idei táborba legkésőbb 2010. június 15-éig lehet jelentkezni. A táborról minden információ megtalálható a filmesmediatabor.blogspot.com weboldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták a kecskeméti expolgármester BMW-jét

Meglovasították Kecskemét korábbi polgármestere, Szécsi Gábor BMW-jét Budapesten. Tovább olvasom