Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Foglalt Szeleczki Dávid szíve - sírhatnak a tinilányok

Kecskemét - Visszaült az iskolapadba az ifjú Megasztáros, Szeleczki Dávid. Miközben igyekszik bepótolni az elmúlt hónapok lemaradást, sorra kapja a felkéréseket.
Idén már minden hétvégéje foglalt, éppen úgy, ahogy a szíve is. A rajongó lányok legnagyobb bánatára ugyanis Dávid hűséges barátnőjéhez.

Az ifjú Megasztáros újra iskolába jár. A nagykőrösi Arany János Református Gimnázium diákja két hónapos lemaradását igyekszik most bepótolni. - Nehéz megszokni, hogy újra iskolába járok, egy kis idő eltelik még, mire visszailleszkedem abból a világból, amiről az előző két hónap szólt. Bár visszacsöppentem a gimnáziumi életbe, azért nem ott folytatódik minden, ahol a Megasztár előtt abbahagytam, hiszen egyre több felkérésem van. A fellépések mellett egy rádió is megkeresett, mert szeretnék, ha műsorvezető lennék náluk. Két héttel ezelőtt pedig a klubkoncerten egy manager is odajött hozzám, aki szeretne velem dolgozni - árulta el a Megasztár ifjú tehetsége.

Dávid a Megasztár színpadán...
Dávid a Megasztár színpadán...

Dávid egyáltalán nem bánta meg, hogy jelentkezett a műsorba, sőt szerinte nagyon megérte. - Rengeteg tapasztalatot szereztem az ott töltött két hónap alatt. Korábban soha nem jártam énektanárhoz, mindig magam készültem a fellépéseimre, és most sokat fejlődtem. De nem csak én, mind a tizenhárom döntősnek sokkal nyíltabb lett a hangja. Érdekes volt, hogy míg néhány éve a tévében néztem a műsort, most részese is lehettem. Már folyton keresem, hogy hol vannak kamerák, annyira megszoktam - jegyzi meg nevetve Dávid. - Rengeteg embert ismertem meg és nagyon sok új barátra tettem szert. A Megaházban pedig olyan csapattá kovácsolódtunk, mintha egy kis család lennénk - mesélte az elmúlt hónapokról a Megasztáros.

Dávidnak a barátnője a legfontosabb.
Dávidnak a barátnője a legfontosabb.

Bár Dávid csupán tizenhat éves, családja és barátai nagyon örültek, hogy bejutott a döntőbe. Azzal engedték el, hogy decemberig haza se jöjjön, jusson el a verseny végéig. - Mindenben támogattak és mellettem álltak. Anya, apa és a barátnőm, Kriszta azért féltettek is. Egy kicsit izgultam én is, mivel furcsa volt még, hogy egyedül kell laknom Pesten, hiszen Nagykőrösön is eltévedek. Megtanultam azonban, hogy milyen az, ha az ember magára van utalva.

Dávid újra az iskolapadban.
... és újra az iskolapadban.

Dávid elismeri, sokat változott, de ennek ellenére úgy érzi ugyanaz maradt, aki a Megasztár előtt volt. - Készült rólam egy cikk, hogy mivel elszálltam magamtól, az összes barátom elpártolt mellőlem. Ezt nem tudom, hogy honnan vették, ebből semmi sem igaz. Amikor hazajöttem, két helyen is rendeztek nekem bulit, kivetítették az összes döntőbeli szereplésemet, és nagyon örültek, hogy újra itthon vagyok.

Bár Dávidot rajongó tini lányok hada vette körül, rengeteg levelet és sms-t kapott, ez sem ingatta meg több mint egy éve tartó kapcsolatát barátnőjével. - Még a Megasztár elején, a középdöntők előtt megbeszéltük Krisztával, hogy ha bekerülök a műsorba, valószínűleg rengeteg lány vesz majd körül. Sokan írtak nekem, de ettől függetlenül ugyanúgy szeretem őt és ő is engem. Cegléden lakik, ami Nagykőröstől 17 km-re van. A kapcsolatunk nem változott attól sem, hogy most egy kicsit távolabb, 90 km-re voltam tőle. Kevesebbet találkoztunk, de esténként volt egy kis időm arra, hogy beszélgessünk.

Dávid és Kriszti több mint egy éve egy pár.
Dávid és Kriszti több mint egy éve egy pár.

Dávidtól megtudtuk, a jövőt mindenképpen énekesi pályán képzeli el. - A Megasztár előtt producer vagy rendező szerettem volna lenni. Rengeteg filmet néztem olyan szemmel, mintha filmkritikus lennék. Édesanyám, aki ápolónő, nagyon szeretné, ha orvos lennék, de a Megasztár óta ezt a tervet elvetettem – mondta Dávid.

A műsorban megismerhettük bátyját, Ádámot is, aki szintén indult a tehetségkutatóban. Bár a zsűri a fiatalabb Szeleczkit választotta, mégis sokszor felmerült testvére neve a döntők során. - Ádám egy művészlélek. Van egy funky-rock stílust játszó zenekara, a Mecsbox. Többek között Red Hot Chilli Peppers, Lenny Kravitz számokat játszanak, de egyre több saját daluk is van. Decemberben velük együtt fogok fellépni. Szeretnék vele nagyon sok duettet énekelni és talán egyszer lesz egy Szeleczki Band is.

Igazgatóival is „büszkélkedhet" a Megasztáros

Dávid osztályfőnöke, Tök János elmondta, a fiúról már akkor is tudták, hogy tehetséges, amikor a gimnáziumba került. Elárulta, hogy az ifjabb Szeleczki jó tanuló, de azért néha vannak kisebb csíntevései is. Tavaly egy énekóráról elkésett, és mivel lógott, igazgatói figyelmeztetés kapott.
A műsor ideje alatt igazi rajongótábora alakult ki a nagykőrösi gimnáziumban. - Megasztár lázban égtek a diákok, főleg Dávid osztálya. A falakra buzdító plakátokat, képeket ragasztottak. Az osztálytársak és a tanárok is kaptak Dávidtól jegyeket a döntőre, így sokan láthatták a fellépéseit a helyszínen is. Néztem én is a Megasztárt, a kedvencem az Ákos dal volt, szerintem azt énekelte legjobban Dávid. Az osztályban a napokban húztunk, hogy ki kit ajándékoz meg Mikuláskor. Mindenki ír egy verset annak, akit húzott, de Dávid ezt természetesen kiválthatja egy dallal is – tudtuk meg az osztályfőnöktől.

Olvasóink írták

 • 5. gedeon 2010. november 27. 21:37
  „Mindjárt rongyosra sírom a papírzsepimet a döbbenettől.”
 • 4. insideman 2010. november 27. 12:55
  „ki ez a bóhoc???”
 • 3. gbruno 2010. november 27. 10:40
  „Nem tom, miért ez a fanyalgás. Dávid egy 16 éves fiú, akinek épp mutál a hangja, de lehet, hogy nagyon szép hangszíne lesz.
  És igen, szerintem ilyen példaképek kellenek. Jó tanuló egy református gimnáziumban, hűséges a barátnőjéhez, az osztálytársai, tanárai és az igazgatói támogatták, mi több a polgármester is. Ez egy kedves, szép történet, úgy látszik, Nagykőrösön még van lokálpatriotizmus.
  Bár a mamának valószínűleg igaza van, az orvosit meg kellene próbálni.
  Ha meg hívták műsort vezetni rádióba, akkor azonnal el kellene fogadnia, mert annál jobb dolog nincs!”
 • 2. N.P. 2010. november 27. 10:28
  „Sem lány, sem tini nem vagyok, de a hír hallatán rajtam is erőt vett a csüggedés..... Egyébként ki .... ez a fószer....?”
 • 1. dodó 2010. november 27. 10:11
  „Nahát, ez a Dávid!
  Ilyen példaképek kellenek a mai fiatalságnak!
  Ilyenek kellenek???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korona kerülhet Nap szépénk fejére

Kócsó Mónikával Délmagyar-lányként októberben találkozhattak olvasóink. Nap szépénk vasárnap a Miss Hungary döntőjében küzd majd a koronáért. Tovább olvasom