Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Fóliával takart horogkeresztek a Holokauszt emléknapon - fotó

Fekete fóliával takarta le házakra felfestett horogkereszteket a kecskeméti MSZP. Mindezt sajtótájékoztatóval kötötték egybe, amelyen elmondták: minden demokratának egy emberként kell elfojtani az újraéledő náci eszmét.
A holokauszt emléknapja kapcsán Király József pártelnök elmondta: Kecskemétről és környékéről 4000 zsidót hurcoltak haláltáborokba, közülük csak 72-en tértek vissza. Az áldozatok emléke előtt fejet hajtottak a kecskeméti szocialisták egyben kifejezték együttérzésüket a túlélők és családtagjaik felé. Király József a sajtótájékoztatón leszögezte: aki a negyvenes évek borzalmai után ma rasszista írásokat jelentet meg vagy ilyen szövegeket mond el, ne számítson megértésre vagy felmentésre.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2012. április 18. 10:07
    „Azt sem illik elfelejteni Király elvtársnak, hogy dicső elődjüknél - mszmp - pártfilozófia máig ható alaptétele volt a zsidók (finoman fogalmazva) nemszeretése ! Pro memória: Ujhelyi a Terrorházánál ! Annak dacára sem okozott tudathasadozást az akkori ( ma is élő, mszp-s ként funkcionáló) pártvezetőknél, hogy jó részük, zsidó származású !
    A szelektív memóriájuk viszont kitűnően működik !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A börtön kórus énekelt az ünnepi szentmisén

A kalocsai női börtön kórusa énekelt a Szent István király templomban húsvét második vásárnapján… Tovább olvasom