Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Foltos még mindig retteg, hogy újra elhagyják - fotó

Kecskemét - Meleg és szerető otthonra talált Foltos kutya, aki 10 órát didergett egy bolt elé kikötve néhány hete Kecskeméten.
Miután a kutyusról megjelent a cikk, rengetegen jelentkeztek a kék szemű kutyuskáért, végül Virág és hét éves kislánya, Dorka vette magához az elárvult jószágot. Az édesanya a fővárosból egészen Kecskemétig utazott, hogy a Menyhely az Állatokért Alapítványtól átvegye a kiskutyát.

- Megtartottuk a nevét, mert nagyon jól illik a bundájához - mesélte lelkesen Virág a Blikknek - Foltos egy pillanatra sem tágít mellőlem, minden lépésnél a nyomomban lohol, mintha attól félne, hogy egy napon én is úgy elhagyom, ahogy előző gazdája tette vele. Nem győzzük őt simogatni, szeretgetni, hogy elhiggye: mi már mindig itt leszünk vele. A lányom, Dorka és kiskutya első pillanatban egymásba szerettek, teljes közöttük az összhang.

Foltos egy pillanatra sem tágít Virág mellől, minden lépésnél a nyomában lohol, mintha attól félne, hogy egy napon ő is úgy elhagyja.
Foltos egy pillanatra sem tágít Virág mellől, minden lépésnél a nyomában lohol, mintha attól félne, hogy egy napon ő is úgy elhagyja.

Virág elárulta, hogy hiába határozta el, szigorú lesz, végül a szívére hallgatott. - Reggel arra ébredtünk, hogy Folti ott szundikál a lányom és köztünk, az ágyban. Le akartam zavarni, de Dorka és Folti olyan esdeklő szemekkel nézett rám, hogy nem tudtam ellenállni nekik, mindannyian együtt heverésztünk. Láttam az újságban a kiskutyát és szeretném magamhoz venni. Szeretném, ha mostantól boldog élete lenne. Budapesten lakunk, Újpalotán a kislányommal (7éves), aki imádja az állatokat. Úgy született, hogy két kutyus várta otthon, egy foxi keverék és egy puli. Sajnos időközben mindkettőt el kellett altatni betegség miatt. Most már a lányom is elég nagy, hogy ne csak játéknak tekintse a kutyát, hanem gazdája legyen.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2010. november 21. 16:11
    „Nagyon tiszteletre méltó ez a hozzáállás,nagyon emberi! Azonban még jobb lenne, ha embertársainkon is így tudna segíteni mindenki, akinek erre lehetősége,tehetsége van! Házaspárok, családok vannak nagyon rossz élethelyzetben,munkanélküliség,netán betegség,vagy több gyermek nevelése ebben az elembertelenedett világban legalább annyi stresszt,nagyon komoly nehézséget okoz,mint amilyet Foltos kutyus is átélt! Bizony nagyon jó lenne, ha a hivatali szervek is sokkal nagyobb empátiával közelítenének a nehéz élethelyzetbe került embertársaikhoz,hiszen akaratukon kívül kerülnek, kerültek olyan súlyos helyzetbe,hogy már a szolgáltatási számláikat sem tudják kifizetni!Az utcára rakás nyilván nem megoldás,talán ha sikerülne az eltűnt milliárdok nyomába eredni, a tisztességtelenül milliárdossá vált embereket úgy "helyükre rakni" és a pénzeket visszarakni a központi büdzsébe,lehet,hogy európaiaknak is sikerülne maradnunk.Ameddig ez nem megy, vagy nem is akarják illetékesek, addig bizony az elmaradottak kategóriájába,jobb esetben a futottak még kategóriájába tartozunk.Maga a dicshimnusz, a számok statisztikai "bűvölete" még nyomorban hagyja az embereket a XXI. század első évtizedének végén, már pedig valószínű,hogy jelenleg ez nem véletlenül történik így! Lehetne ezen változtatni, embernek nézni és emberszámba venni embereket itt Magyarországon is?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szivics: - Nem vagyunk mi egy Manchester United!

Kecskemét - A Vasas szombati legyőzésével zsinórban harmadik győzelmét aratta a KTE-Ereco… Tovább olvasom