Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Folytatódik a Harmadik Kor Egyeteme Kecskeméten

A program keretében neves egyetemi kutatók tartottak kultúra-művelődés-média, gazdaság-pénzügy, politika-történelem-helytörténet; pszichológia-gerontológia-oktatás, egészség-életmód témakörökben előadásokat.
Rendkívüli az érdeklődés a PTE FEEK Harmadik Kor Egyeteme előadásai iránt Kecskeméten – összegezte az első évad tapasztalatait a csütörtökön tartott közös sajtótájékoztatón Mák Kornél alpolgármestere, Szécsi Gábor, a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar tanszékvezetője és Tiba István, a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége elnöke.

Fotó: kecskemet.hu
Fotó: kecskemet.hu

Kecskeméten csaknem 300 tanulni vágyó nyugdíjas jelentkezett a nyitott egyetemi program első tanévére, melynek keretében neves egyetemi kutatók tartottak kultúra-művelődés-média, gazdaság-pénzügy, politika-történelem-helytörténet; pszichológia-gerontológia-oktatás, egészség-életmód témakörökben nagy sikerű előadásokat a résztvevőknek. Minden előadó tudományos fokozattal rendelkezik – és így lesz ez a jövőben is – ahol Cseke Péter színházigazgató jóvoltából színháztörténettel is bővül az előadások sora - írta a kecskemet.hu.

A hét előadást meglátogató nyugdíjasok erről az ünnepélyes évzárón írásos bizonyítványt is kaptak – könyvjutalom kíséretében. A rendkívüli érdeklődésre tekintettel az a döntés született az együttműködő felek részéről, hogy a program folytatódik Kecskeméten – és a szemeszter előadásainak anyagát a végzős hallgatók könyv formájában is kézhez kapják majd az év végén – a PTE kiadásában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közlekedésbiztonság javítása miatt több rendőri ellenőrzés Bács-megyében

A csütörtöki ellenőrzés során 24 külföldi szabályszegővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki,… Tovább olvasom