Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Folytatódik a sztrájk Kiskunfélegyházán

Továbbra sincs megállapodás az eddig elmaradt bérek kifizetéséről ezért folytatják a sztrájkot a kiskunfélegyházi Ganz-Röck Zrt. dolgozói.
Délelőtt a kiskunfélegyházi városházán a polgármester kezdeményezett egy találkozót a tulajdonosok képviselői és a sztrájkbizottság tagjai között, melyen részt vett Czomba Sándort, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára is, de ezen az egyeztetésen semmilyen konkrét döntés nem született. A cég összesen 800 millió forinttal tartozik a dolgozóknak. Már csaknem két hete sztrájkolnak a munkások.

Tapssal tiltakozott néhány munkás, amikor a Ganz-Röck kiskunfélegyházi gyáránál megjelentek az igazgatósági tanács tagjai. A munkásokkal egyelőre nem, csak a sztrájkbizottság tagjaival álltak szóba, de ígérni semmit sem tudtak. Egyelőre nincs pénz a gyár megmentésére.

Szentesi Lászlóné, a társaság igazgatósági tanácsának elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: nem tud semmilyen kötelező, konkrét ígéretet tenni és ezt ne is várják el tőle a dolgozók. Egyelőre csak aról van megállapodás, hogy a tulajdonosi kör hajlandó új befektetőt bevonni a társaság működtetésébe, ehhez azonban mindenképpen szükséges az a valamivel több mint 2 milliárdos állami garanciavállalás beváltása, mely még a Bajnai-kormány egyik utolsó ígérete volt a gyár megmentésére.

A fizetések elmaradása miatt több dolgozó lakásában már nincs fűtés és villany, akinek van, annak is csak azért mert az ismerősei, barátai kifizették a számlákat. A cég összesen 800 millió forinttal tartozik a dolgozóknak. A sztrájkolókért a városban élők is összefogtak: élelmiszerekkel és tűzifával támogatják a munkásokat, mert vannak olyanok közöttük, akiknek már élelemre sincs pénze.

- Független Hírügynökség -

Olvasóink írták

  • 3. deszkás 2010. október 20. 10:28
    „De az igazgatótanács tagjait azért kifizették. TELE HASSAL KÖNNYŰ UGATNI.”
  • 2. gedeon 2010. október 20. 05:19
    „Ebben az országban mindent meg lehet csinálni a dolgozókkal sajnos és az ember tehetetlen.”
  • 1. kecskeméti2 2010. október 19. 21:41
    „Sajnos itt nem lesz happy end.:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen borral várják a KTE szurkolókat szombaton

A KTE-Ereco labdarúgócsapatának egyik támogatója jóvoltából ingyen forralt bor és tea jár azoknak a… Tovább olvasom