Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Folytatódik a Zuschlag-per tárgyalása

Kecskemét - A nyári szünet után kedden Baráth Etele, Csiha Judit és Baja Ferenc szocialista politikusok tanúkihallgatásával folytatódik a Zuschlag János egykori szocialista politikus és tizenöt társa ellen indított büntetőperben a bizonyítási eljárás a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
A március 17-én megkezdődött tanúkihallgatásokat várhatóan decemberre fejezi be a bíróság. A vádiratban közel kétszáz tanú szerepel, de többen írásban tehetnek vallomást.

Az egyik tanúvallomás szerint Baráth Etele és Csiha Judit 2006-os országgyűlési választási kampányához a Táncsics Alapítványtól érkezett pénz a Zuschlag János érdekeltségi körébe tartozó szervezeteken keresztül. A Táncsics Alapítványhoz a vádiratban szereplő Y Generáció Egyesület és a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület nyújtott be pályázatot és nyert 500-500 ezer forintot.

A vádirat szerint Baráth Etele és Csiha Judit MSZP-s országgyűlési képviselők nem tudtak arról, hogy az alapítványtól elnyert pénzeket a 2006-os országgyűlési kampányukhoz felhasználták.

Kemecsei Árpád tizenötödrendű vádlott, aki a zuglói országgyűlési választókörzetben az MSZP jelöltjeként indult Baráth Etele kampányfőnöke volt, a bíróság előtt azt vallotta: megpróbálta a Táncsics Alapítványt kártalanítani, ezért átutalta a pályázaton nyert egymillió forintot, amit azután visszautaltak, mert az alapítvány tájékoztatása szerint az egyesületet károsították meg.

Az egyik tanúvallomás szerint Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára volt az, aki egy zuglói pártrendezvényen a Táncsics Alapítvány pályázati lehetőségeiről beszélt.

A bíróság előtt már vallomást tett többek között Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára, valamint Tüttő Kata szocialista politikus, a Fővárosi Közgyűlés tagja is.

A vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és társai ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre.

Zuschlag János - aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja is volt - 2007. szeptember 21-től előzetes letartóztatásban van.

Olvasóink írták

  • 1. IVY 2009. szeptember 14. 13:00
    „Eredmény? Mikor lesz?
    Már repesve várnám!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

78 éves segédmotorost ütöttek el Kecskeméten

Kecskemét - Nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett a segédmotoros kerékpárt… Tovább olvasom