Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Főútvonalakon tüntettek a kormány ellen

Kecskemét - Forgalomlassító akció miatt alakult ki nagyobb torlódás az 52-es főút Kecskemétre vezető szakaszán kedd délután. A Magyar Szolidaritás Mozgalom aktivistái reggel összesen hat helyszínen kezdtek demonstrálni a Kecskemétre vezető főbb útvonalak mentén, majd délután az 52-es főút mellé csoportosultak.
Kedd reggel 7 órától összesen hat helyszínre jelentett be forgalomlassító demonstrációt a Magyar Szolidaritás Mozgalom. A kezdésre mintegy 25-30 autós csatlakozott a demonstrálókhoz, majd a délutánig kitartó, mintegy 15 fős csoport az 52-es főút Kecskemétre vezető szakaszánál csoportosult járműivel.

Békésen beszélgető tüntetők fogadták a delmagyar.hu stábját az 52-es főút bevezető szakaszánál. Miközben a rendőrök irányítása mellett felváltva haladt a forgalom, a tüntetésen résztvevők autóin a kormány intézkedéseit kifogásoló transzparensek hirdették a tüntetés apropóját a dugóban ücsörgő autósokkal. - Szerencsére a többség türelmesen állt a mai tüntetésünkhöz – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Túróczy István, a demonstráció egyik főszervezője. - Természetesen volt egy két beszólogató is, de őket ellensúlyozták azok, akik szerint a főút teljes lezárása sem lenne indokolatlan. A megjelentek többsége volt rendvédelmi dolgozó, vagy tűzoltó, így tudjuk mi a fegyelem. Mi nem fogunk köveket dobálni, vagy megtámadni középületeket, de a minket megillető jogainkért a törvényes keretek között kiállunk.

Miközben a főszervező sérelmeiket sorolta, a főúton mindkét irányba 150-200 méteres sorok torlódtak fel, ami nem volt vészesnek mondható. A rendőrök hatékonyan irányították a forgalmat, így mindössze 2-3 percre tartotta fel a demonstráció az 52-es főúton közlekedőket.

Tüntetés útlezárással Kecskeméten - GALÉRIA

A demonstráció fő célja, hogy felhívjuk a figyelmet a munkavállalói jogok folyamatos csorbítására, a másik pedig a visszamenőleges jogalkotás elleni tiltakozás - mondta a főszervező. - Az itt megjelentek mindegyike letöltötte a 26 évnyi szolgálati időt, most mégis félteniük kell a nyugdíjukat, a megélhetésüket, családjuk biztonságát. Sajnos arról nem nagyon tájékoztatják az embereket, hogy a sokszor emlegetett kedvezményes nyugdíjasok után a Honvédelmi Minisztérium korábban már kifizette a 62 éves korig járó nyugdíjalapot, illetve a szolgálat során magasabb adózás alá is estünk. Csak a Belügyminisztérium nem tett eleget ennek a törvényi kötelezettségének, de etikátlannak tartjuk, hogy most ezért a rendőröket büntetik. Azt sem értjük, hogyan akarják visszavezetni a munkába azokat, akik a '80-as '90-es években 40-, 50 évesen mentek nyugdíjba, most 60-70 évesen mit akarnak velük kezdeni a munkapiacon. Arról nem is szólva, hogy ezeknek az embereknek a nagy része nem véletlenül ment nyugdíjba. Ajánlom bárkinek, nézzen körül egy börtönben, milyen körülmények között dolgozik egy börtönőr, de sorolhatnám a többi szolgálatot is - mondta Túróczy István.

A főszervezőtől megtudtuk, hogy nem csupán kecskemétiek vettek részt a tüntetésen, érkeztek Kiskőrösről, Kiskunhalasról és Szolnokról is tüntetők. Túróczy István elmondta, a közeljövőben országossá válnak az ilyen jellegű megmozdulásaik. Kecskeméten most délután 4 óráig tüntetnek az utak mentén, majd a főtren folytatódik a demonstráció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jézus feliratú pólóban indultak gyilkolni - fotó

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy 25 éves férfit, aki öccsével együtt meggyilkolt egy idős férfit Soltvadkerten. Tovább olvasom