Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Fringe-forgatag: még a nézők is táncra perdültek

Kecskemét – A Fringe-szombat egyik legsikeresebb programja a Malom Központban tartott táncbemutató volt, amelyen 16 tánccsoport kápráztatta el a nagyérdeműt.
Az V. Kecskemét Fringe-en az indulók számos kategóriában – zene, tánc, színjáték, film, képző- és iparművészet, fotó, stand-up comedy és egyéb kreatív megvalósítások – bizonyíthatták a rátermettségüket. A négynapos rendezvénysorozat egyik legszínesebb és a legtöbb nézőt vonzó programjának azonban a szombat délutáni táncbemutató bizonyult. A Malom Központ aulájában most nem a kirakatoké volt a főszerep. A tekintetek a szökőkút fölé emelt színpadra szegeződtek, még az első és a második emeleti korlátok mögül is kíváncsian figyelték a fellépőket.

Szombat délután a táncmozdulatoké volt a főszerep a Fringe-en.
Szombat délután a táncmozdulatoké volt a főszerep a Fringe-en.

A többórás műsor alatt 16 tánccsoport mutatkozott be, – amelyek a régmúlt hagyományait elénk táró néptánctól kezdve, a különböző standard és latin táncokon át, egészen a mesés Keletet idéző hastáncig –varázsolt utánozhatatlan hangulatot.

A Hírös Tánccsoport Klub negyedórás bemutatója során a versenytáncok csillogó világába csöppenhetett a szemlélődő. A különböző standard és latin táncok – főleg a jive, a szamba és a rumba – a pörgős zenéknek köszönhetően gyorsan tapsra sarkallták a közönséget. A Step and Go Táncklub vezetője, Polyákné Nagy Enikő elmondta, hogy nem először vesznek részt a Fringe-en. – Eddig minden évben felléptünk, ez egy remek alakom arra, hogy megmutassák a gyerekek egész Kecskemétnek, mit tudnak – tudtuk meg a táncoktatótól. A Tűzön-Vízen Át Egyesület a magyar néptánc hagyományait bemutató koreográfiával készült, amelyet ének és hangszerkísérettel tettek még autentikusabbá. A legények tánca során az ifjak csapkodták a csizmájukat, csak úgy csattogtak az ütések a fényes lábbeliken, még a színpad is beleremegett.

Minden stílus és korosztály képviseltette magát a táncos-Fringe-en.
Minden stílus és korosztály képviseltette magát a táncos-Fringe-en.

A Fringe színes világát tükrözve, a hagyományőrzés után közvetlenül a Kahena Hastánc Csoport bemutatója következett: a négy őselemet – tűz, víz, föld, levegő – jelenítették meg a lányok. Egyiptomi botos táncot, egyiptomi utcai táncot és egyéb keleti tájakra jellemző koreográfiákat is láthattunk. A Seherezádé világát idéző félórás produkcióban színpadra lépett a tánccsoport vezetője, a 2010-es Miss Hastánc Hungary királynője, Kecskeméti Anett is, aki elkápráztatta a közönséget. – Igazi előadóművész és remek táncos. Azt szeretem benne a legjobban, hogy mindig mosolyog, látszik rajta, hogy szeret a színpadon lenni, élvezi, amit csinál – mondta egy néző.

A Szentkirályi Tánccsoport a tánc örömét és élményét szeretné átadni a közönségnek produkcióival. A Népek táncai című húszperces műsorukkal lenyűgözték a nézőket: a kis színpadon szinte Európa összes népének táncait bemutatták a fiatalok, amelyből a humor sem hiányozhatott, ezzel pedig utánozhatatlan hangulatot teremtettek. A közönség soraiban ácsorgó csöppségek rögtön táncra is perdültek, a szakmai zsűri és a színpad között vígan riszáltak ők is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV Anikó csalással nyert

Végéhez ért a katonai hét a ValóVilágban, de az utolsó nap is bővelkedett izgalmas eseményekben.… Tovább olvasom