Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Fringe hatodszor: tavasszal Dunát rekesztenek a tehetségekkel

Idén tavasszal ismét várja az alkotni vágyó fiatalokat a Fringe, ahol ebben az évben akár aranyhalakra is lelhetünk.
Hatodik alkalommal mutathatják meg tehetségüket a fiatalok a Kecskeméti Ifjúsági Otthon (KIO) hagyományos fesztiválján. Idén tavasszal március 29. és április 1. között várja az ifjú alkotókat és a rájuk kíváncsi közönséget a Fringe.

- Idén a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál hívószava a Duna lesz. Ehhez próbáltunk mi is alkalmazkodni - tudtuk meg Zum Erikától, a KIO munkatársától, a Fringe főszervezőjétől. - Ebben az évben Dunát rekesztünk majd az alkotókkal, és várhatóan az irántuk érdeklődő közönséggel is. Szeretnénk játszani a vízhez kapcsolódó motívumokkal, így a különféle műfajokhoz halfajtákat társítunk. Így lesznek majd cápák, tintahalak, angolnák, és akik részt vesznek a programokon, megláthatják, bizony aranyhalakat is úsznak a vízben - árulta el Zum Erika.

A Fringe-re idén az eddigieknél is többen jelentkeztek. Kilencven regisztráció érkezett be, melynek nagy része több tagból álló együtteseket és nagy létszámú csoportokat takar, így több száz alkotó fiatal ad számot tehetségéről a hatodik fesztiválon.

- A műfajok közül ismét a zene és a képzőművészet viszi a prímet, de a többi területen is bővében vagyunk a tehetségeknek. Bátran állíthatjuk, hogy Dunát rekesztünk a színjátszással, zsonglőrködéssel, stand up comedy-vel, képzőművészettel, tánccal, zenével, filmkészítéssel foglalkozó fiatalok alkotásaival, előadásaival – emelte ki Zum Erika.

A fesztivál főszervezőjétől megtudtuk, a Fringe elsődleges célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen a fiatalok számára. - Ezáltal a közönség reakcióiból lemérhetik, hogy éppen hol tartanak, másrészt láthatnak ugyanabban a műfajban tevékenykedő amatőr fiatalokat is. Minden évben szakembereket hívunk meg a zsűribe, akik megmutathatják azokat az előrevivő pontokat, amik az ifjú alkotók továbbfejlődéshez szükségesek – hangsúlyozta Zum Erika.

A Fringe-en minden évben vannak visszatérő jelentkezők, sőt olyanok is, akik a kezdetek óta részt vesznek a fesztiválon. Idén az első Fringe-en bemutatkozó egyik alkotó különleges módon kapcsolódott be a munkába. Tóth Viktória ugyanis azóta elvégezte a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafikus szakát, ebben az évben pedig már ő készítette el a fesztivál logóját.

A Fringe főbb helyszínei a hagyományokhoz híven a Kecskeméti Ifjúsági Otthon, a Tudomány és Technika Háza, valamint a Malom központ lesznek. A tavalyi évhez hasonlóan pedig idén is szavazhatnak majd kedvenceikre a delmagyar.hu weboldalán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekália borítja a romáknak adott szükséglakások padlóját

Elöntötte a fekália és a szemét a kiskunhalasi Körösi úti telepen található szükséglakásokat. A főként romák lakta részben ismét hónapok óta gyűlik a szennyvíz, a faelemeket eltüzelték. Tovább olvasom