Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Fűtés nélkül maradhatnak a Stádium utca lakói?

Kecskemét – Külsős szakértő céget bízott meg a Stádium utcai lakóközösség a konvektorok felszerelésének felülvizsgálatára. Az eredmény lesújtó.
Mint arról korábban a delmagyar.hu beszámolt, a Stádium utca - panelprogram keretében - felújított lakásai közül több nem lett befejezve a megadott határidőre, sőt, néhány kifejezetten rossz állapotba került. Ahogy arról lakók tudósítónknak beszámoltak, a konvektorok utcai szellőzőit szabálytalan módon szerelték fel a kivitelező emberei, amit most egy szakértői cég jelentése is megerősített. A Stádium utca 5-8. számok alatti lakások közös képviselője, Hoffer Zoltán ugyanis egy külsős céget bízott meg a konvektorok visszaszerelésének ellenőrzésére. A vizsgálatnak hétfőn jött meg az eredménye.
– A FÉG-Láng Kft. elvégezte a felülvizsgálatot a Stádium utca 5-8. alatti lakások felújítása során le-, majd visszaszerelt konvektoraival kapcsolatban – tájékoztatta honlapunkat a közös képviselő. - A külsős szakértők írásbeli anyagukban úgy fogalmaznak, hogy a helyszínen szabálytalan, a gyári utasításoknak ellentmondóan vannak felszerelve az égéstermék elvezetők. Megállapították továbbá, hogy a konvektorokat illetéktelen, vagy arra fel nem jogosított személy nem is bonthatta volna meg. Szintén nem megengedett az a módszer, amellyel a külső szellőzőket szerelték fel. Emiatt már több lakásból is jelezték, hogy időnként váratlanul leáll a fűtés. A lakástulajdonosok most attól tartanak, hogy a tűzoltóság sem engedélyezi majd az átadást, és az Irinyi úti lakásokhoz hasonlóan itt is kikapcsolhatják majd a fűtést. A kivitelező kedden újra át akarja adni az épületet, de mi ebbe – amíg nincs minden teljesen rendben – nem fogunk belemenni.

A szakértő megállapította: ez bizony nem szakszerű munka. Fotó: delmagyar.hu
A szakértő megállapította: ez bizony nem szakszerű munka. Fotó: delmagyar.hu

- Most még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a konvektorokat egy másik, szakszerű munkát végző céggel szereltetjük fel újra, és ennek költségét levonjuk majd a lakások felújításáért felelős cégnek fizetendő összegből. Egyébként a párkányokkal is gond van még, de a mai napon legalább beázásról nem értesítettek eddig a lakók – tette hozzá Hoffer Zoltán.

Olvasóink írták

  • 1. becsulet 2010. november 29. 13:19
    „Szegény lakók szép leszigetelt házban fáznak. Ez valami hihetetlen. Ennyi kamut mint ebbe a cikkben van. Üdvözlöm a firkászt. Nézzen már szét hogy miről mit ír. Mindent elhisz ennek a kamus hoffernek. Egy volt alkalmazott mielőtt megkérdeznétek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának ütközött egy 17 éves sofőr Kecskemét határában

A tűzoltóknak kellett kiszabadítania összeroncsolódott autójából azt a 17 éves lányt, aki autójával egy fának ütközött a régi 5-ösön.
Tovább olvasom