Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Futurisztikus Mercedes-makett a GAMF-on

Fogarasi Benkő László Mercedes-Hommage című tanulmánya a sindelfingeni design központból érkezett egy budapesti kiállításra, onnan pedig a Kecskeméti Főiskolára.
A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. jóvoltából egy ideig a GAMF Karon látható az az életnagyságú futurisztikus Mercedes-makett, amelyet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező tanszékén készítettek a Mercedes támogatásával. Fogarasi Benkő László Mercedes-Hommage című tanulmánya a sindelfingeni design központból érkezett egy budapesti kiállításra, onnan pedig a Kecskeméti Főiskolára.


Ahogyan az internetes beszámolók írják az Autó, Motor és Tuning Show-ról lenyűgöző látványt nyújtott élőben a futurisztikus egyterű-tanulmány, amelyet dinamikus vonalvezetéssel és hatalmas kerekekkel látott el tervezője. Fogarasinak annak idején egy olyan autót kellett terveznie, amelynek formája már álló helyzetben is kifejezi a mozgást, a dinamizmust, de ugyanakkor szervesen kapcsolódik a természetben is látható formákhoz. Ki kellett emelnie az automobil formai esztétikai elemeit (konvex- konkáv formák, formaátmentek és áthatások, kontúrok), emellett arra is törekednie kellett, hogy többféle anyagot (fém, műanyag, üveg, fa) és felületi kialakítást (fényes, matt, strukturált színek) használjon a makett elkészítésénél.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemét Fringe: művészeti fesztivál alkotó fiataloknak

A Kecskeméti Ifjúsági Otthon 8. alkalommal rendezi meg a 14-30 éves alkotó fiatalok művészeti… Tovább olvasom