Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Ganz-Röck: továbbra sem engedik elszállítani az árut

Ismét meghiúsult tegnap a TE Ganz-Röck Zrt. sztrájkoló munkásainak ellenállásán a német Alstom cég képviselőinek kísérlete, hogy elszállíttassák a megrendelésükre a kiskunfélegyházi gyárban elkészített termékeket.
A közműtartozásai miatt szeptember eleje óta működésképtelen gyár dolgozói múlt csütörtök óta sztrájkolnak a hetedik hónapja elmaradt bérük kifizetéséért.

A szerdai napon Ménes István, a Zrt. vezérigazgatója berendelte a sztrájkőrségben jelen nem lévő munkásokat is, a tartozás kiegyenlítésére azonban nem adott ajánlatot, viszont kérte, hogy tegyék lehetővé az Alstom által odarendelt fuvarosoknak a termék elszállítását. (Ez a dolgozók becslése szerint körülbelül kétszáz milló forintot érő hajlított cső.) Mivel a sztrájkolók erre nem vállalkoztak, a német cég által megbízott ügyvéd a rendőrségtől kért segítséget, ugyancsak hiába: polgárjogi vitának számít az ügy, abban a rendőrség illetéktelen.

Ahogy Cselkó Lőrinc, a sztrájkbizottság tagja a Népszavának elmesélte: a Ganz-Röck vezérigazgatójának engedélyével az Alstom megbízottai beléphettek a gyárba, de mivel a sztrájkolók nem segítettek megtalálni a keresett dokumentációt, így ők dolgavégezetlenül távoztak. Aztán a kamionok megrakásához odarendelt daruskocsit indították el befelé, de annak vezetője a sztrájkolók előtt megtorpant. "Reméljük, hogy az Alstom képviselői végre belátják - mondta a sztrájkőr -, hogy nem a dolgozók kezében van a megoldás kulcsa, hanem a minket anyagilag ellehetetlenítő cég tulajdonosainak, menedzsmentjének kezében." (A többségi tulajdonos a Resonator csoport, a kisebbségi a Vegyépszer csoport.)

A jogszabályok megtartására következetesen ügyelő sztrájkolók ellenállása tehát eredményes volt. A kamionok kora délután üresen távoztak.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2010. október 14. 08:45
    „Nagyon helyes! Jól teszik. Ha abbahagyják elvesznek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre

Egy 47 éves férfi életét vesztette, amikor szerda kora délután egy Suzuki személygépkocsit gázolt el… Tovább olvasom