Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Gazdag programkínálat a 30. kecskeméti tavaszi fesztiválon

Az idei rendezvény mottója a Gyermekek a művészetben.
Gazdag programkínálattal várja a város lakóit és a Kecskemétre látogató vendégeket a 30. tavaszi fesztivál, amelyet március 13. és 31. között rendeznek meg - mondta el Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kedden a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Az idei rendezvény mottója a Gyermekek a művészetben. Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte: a hagyományos programok mellett megjelenik a csaknem négy évtizede népszerű Kecskeméti Paletta, a Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále, valamint megrendezik a Kárpát-medencei Magyar Kulturális Civil Szervezetek ötödik konferenciáját és a Színművészeti Egyetemek találkozóját is.

A kínálatot bővíti a két kísérőrendezvény, a fiatal alkotóművészeknek bemutatkozást biztosító Kecskemét Fringe és a 24. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál - tette hozzá.

Szemereyné Pataki Klaudia szólt a város két jubiláló kórusáról, a 10 éves Fesztiválkórusról, valamint a nemzetközi elismertséget szerzett, 25. évfordulóját ünneplő Ars Nova Énekegyüttesről, amelyek szintén műsort adnak.

Mák Kornél alpolgármester elmondta, hogy pályázaton egy művészeti tanács választotta ki azokat a programokat, amelyek a fesztivál műsorába kerültek.
Bak Lajos, a Kecskemét Kulturális és Konferencia Központ igazgatója, a művészeti tanács titkára a város 8 millió forintos támogatását jó befektetésnek nevezte, mert egy 40 millió forint költségvetésű kulturális programsorozat jön létre a támogatóknak is köszönhetően. Beszámolt arról, hogy a fesztivál 19 napján, 15 helyszínen 31 nagyrendezvény várja a látogatókat.

A fesztivál programjait bemutató műsorfüzet szerint a nyitókoncerten a kecskeméti Szimfonikus Zenekar ifjú tehetségek vendégszereplésével szólaltatja meg Rahmanyinov, Elgar, Bartók és Mozart egy-egy művét a Kodály iskolában.

A Ciróka Bábszínház vendégelőadásokkal és a bábszínházi világnap rendezvényeivel kapcsolódik a fesztiválhoz. A gyerekeknek rendez programot és foglalkozást a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely és a Szórakaténusz játszóház.

A táncművészet is fontos része a fesztiválnak: a Kecskemét Táncegyüttes mellett a Coincidance Társulat is fellép egy Grimm-mese adaptációjával.
A fesztiválon a 110 éve született József Attila, valamint a 90 éve született Nagy László emléke előtt irodalmi esttel tisztelegnek.

Több koncert is lesz, a zárónapon az Amadinda Ütőegyüttes ad műsort.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy kilencemeletes ház egyik lakása Kecskeméten

Az épületből húsz embert menekítettek ki, ketten könnyebben megsérültek. Tovább olvasom