Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Gépkocsifeltörők és járműtolvajok hétvégéje Kecskeméten

Négy bűnügyben összesen öt gyanúsítottat fogtak el a kecskeméti rendőrök a hétvégén.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérletének elkövetése miatt indított eljárást egy 14 éves helyi fiatalember ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a fiú azzal gyanúsítható megalapozottan, hogy 2013. augusztus 31-én hajnalban Kecskeméten, egy a Március 15. utcában parkoló személyautó ablakát betörte, hogy az abban lévő értékeket ellopja. Mivel a kocsi riasztója megszólalt, a fiatalember elmenekült, akit azonban a kiérkező járőrök a helyszín közelében elfogtak.

Korábban szintén a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2013. augusztus 29-re virradóra a Nyíri útról ellopott egy kisbuszt. Az ügyben a nyomozók augusztus 31-én házkutatást tartottak egy Kecskemét-Hetényegyháza úrihegyi tanyában, ahol az ellopott kisbusz alkatrészei mellett egy személyautó alkatrészeit is megtalálták. Az eljárás során kiderült, hogy az autót még augusztus 10-re virradóra lopták el a Március 15. utcából. A nyomozók elfogták és őrizetbe vették a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Z. Mihály 41 éves érdi és V. D. Péter 49 éves kecskeméti lakosokat.

Ami a gépjárművek ellen elkövetett bűncselekményeket illeti, Kecskeméten ezzel még nem ért véget az utolsó augusztusi nap.

Augusztus 31-én, éjfél előtt egy órával lakossági bejelentésre érkeztek a járőrök a megyeszékhely Vajda János utcájába, ahonnan néhány perccel korábban egy személyautót lopott el ismeretlen tettes. A rendőrök az elkövető nyomába eredtek, és 300 méterre a helyszíntől elfogták a lopott kocsival együtt H. Róbert 33 éves nagykőrösi lakost. Ez utóbbi eset különlegessége, hogy a férfi ugyanezt a járművet 2012. október 29-én egyszer már ellopta. A férfival szemben őrizetbe vétele mellett folyik a büntetőeljárás.

Másnap, szeptember 1-én reggel a Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei igazoltattak egy 15 éves helyi fiatalembert, akiről kiderült, hogy vele szemben lopás bűntett elkövetése miatt van érvényben elfogatóparancs. A férfi a rendelkezésre álló adatok alapján azzal gyanúsítható megalapozottan, hogy 2013. augusztus 13-án éjszaka egy a Kecskemét, Ferenczy Ida utcában parkoló gépkocsi ablakát betörte, és ellopta a jobb első ülés fejtámláját, melybe egy DVD lejátszó volt beszerelve. A rendőrök a gyanúsítottat elfogták, majd őrizetbe vételét rendelték el.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. szeptember 03. 11:04
    „Javul a helyzet, rend lesz lassan!
    Már nem fiatal, tini, suhanc, diák stb, hanem fiatalember, sőt férfi! "...14 éves helyi fiatalember..." "15 éves helyi fiatalember (...) A férfi (...) gyanúsítható..."”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütvefúró mellé 70 liter gázolajat is loptak

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsa Rendőrőrse nyomozást indított lakossági bejelentés… Tovább olvasom