Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Gépmonstrum érkezett a Mercedes-gyárba - fotóval!

Kecskemét - Helyére tették az épülő Mercedes-gyár áramellátását biztosító első transzformátort hétfőn Kecskeméten.
A Siemens ausztriai gyárában elkészített, 70 tonnás, 31,5 MVA teljesítményű transzformátor egy húszezer lakosú város áramellátását tudná biztosítani - mondta Markus Kuhnert, a gyár energiaellátó részlegért felelős munkatársa.

Markus Kuhnert beszámolt arról, hogy a berendezést 2009 februárjában rendelték meg, és összesen két transzformátor biztosítja majd a gyár áramellátását.

A gyárhoz a villamos energia 160 kilovoltos távvezetéken érkezik, melyet a transzformátor 22 kilovoltra alakít.

Az esős idő némileg hátráltatja az építkezést, de láthatóan felkészültek a rendkívüli időjárási viszonyokra a tervezők, mert az esővíz tárolására alkalmas medencéket már korábban kialakították.

sdff
A transzformátor beépítése előtt. Fotó: baon.hu

A kecskeméti gyárban 2012-től következő generációs kompakt gépjárművek, az A- és B-osztályú gépkocsik utódmodelljeinek gyártása folyik majd. A gyár a németországi rastatti telephellyel, a Daimler AG kompakt gépkocsikat gyártó központjával együttműködve állít elő majd személyautókat. A gyár alapkőletételére 2009. október 16-án került sor. A Mercedes-Benz kb. 800 millió eurót ruház be az új gyárba. Mivel a márka a jövőben az eddigi 2 helyett 4 modellel szeretné képviseltetni magát a kompakt gépkocsik piaci szegmensében, igény merült fel újabb kapacitások bevonására, melyet a rastatti gyár egyedül már nem tudott fedezni.

Az építési munkálatok múlt év októberi megkezdésével párhuzamosan a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megkezdte a helyi munkatársak törzsgárdájának felvételét és betanítását. Az első állásokat az igazgatási, a személyzeti és a kontrolling részlegeken töltötték be, valamint felvételt nyertek a leendő gyár műszaki szakemberei is, akik már meg is kezdték a megfelelő továbbképzési programokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemétre érkezik Zsédenyi Adrienn

Május 31-én 19 órától a Kecskeméti Kulturális Központban lép fel az ismert énekes, Zsédenyi Adrienn. Tovább olvasom