Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

GPS úti cél: Magyarország

Egy szír férfi rokonának akart segíteni azzal, hogy őt és két ismerősét segíti bejuttatni hazánkba.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján R. G. B. 48 éves szír állampolgár F. Tamás 35 éves pécsi és I. Gábor 26 éves bajai ismerősét kérte meg, hogy utazzanak ki Szerbiába és segítsenek a szír rokonának és annak ismerőseinek illegálisan Magyarországra jutni.

A magyar férfiak Szerbiában november 5-én a külföldieket Szabadkára vittér, majd visszautaztak Magyarországra. A szír migránsok november 5-én megkísérelték átlépni a határt, de többször eltévedtek, ezért visszamenetek Szabadkára. A magyar gyanúsítottak november 6-án ismét Szerbiába utaztak, ahol találkoztak a külföldiekkel, akiknek egy GPS készüléket adtak, hogy segítségével tudják átlépni a határt. Végül a szírek november 7-én a zöld határon keresztül átjutottak az Európai Unió területére.

Kunbaja térségében november 7-én a déli órákban F. Tamás és I. Gábor a kukoricásban addig bujkáló három szírt felvette, majd elindultak Pécs felé. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának egyenruhásai még aznap 16 óra 25 perckor ellenőrizték a személygépjárművet, melynek során előállították a személyeket.

Az illegálisan hazánkban tartózkodó három szír férfi menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságra szállították őket a rendőrök.

R. G. B. szír férfit, valamint társait F. Tamást és I. Gábort embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A férfiak kihallgatásuk alkalmával a bűncselekmény elkövetését elismerték.

Az ügyben folytatott nyomozást a rendőrség lezárta és december 17-én vádemelési javaslattal megküldi a Kalocsai Járási Ügyészségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert rejtett a dupla alváz

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei bruttó 32 kiló marihuána gyanús anyagot találtak egy szerb gépjárműben Tompán. Tovább olvasom