Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Gyagya szabadrúgásgólja döntött a ZTE ellen - galéria

Kecskemét - A KTE-Ereco labdarúgócsapata 40 percig emberelőnyben játszva, de vért izzadva verte a tíz emberrel nagyot küzdő Zalaegerszeget a Monicomp Liga 20. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Kecskeméti TE-Ereco – Zalaegerszegi TE (1-0)
Széktói stadion, 1800 néző. Vezeti: Fábián M. (dr. Varga Zs., Márkus T.)
KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovics, Balogh B., Mohl – Csukics, Szavics (Dosso, 86.) – Bori (Vujovics, 65.), Foxi (Ebala, 74.), Litsingi – Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
ZTE: Vlaszák – Kovács G., Miljatovics, Bogunovics (I. Delics, 73.), Panikvar – Simonfalvi, Horváth (A. Delics, 57.), Kamber, Szalai – Turkovs, Rajcomar (Sipos, 53.). Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Gyagya (35.)
Sárga lap: Bogunovics (34.), Csukics (64.), Ribánszki (86.), I. Delics (87.)
Piros lap: Vlaszák (52.)

Kecskeméti TE-Ereco - Zalaegerszegi TE - GALÉRIA

Vége a mérkőzésnek!

90+1. perc: A. Delics lőtt 22 méteres szabadrúgásból kapu fölé.

86. perc: Ribánszki kapott sárga lapot időhúzásért.

86. perc: Szavics helyére Dosso állt be.

84. perc: 10 emberrel is nyom a ZTE, a KTE szemmel láthatóan meg van zavarodva.

81. perc: újra Kamber, ezúttal ballal, 14 méterről, de a kapufa megint megmentette a hazaiakat.

79. perc: Szavics jobboldali szöglete után Litsingi nem sokkal fejelt kapu mellé.

74. perc: A cserék között Kamber két hatalmas egyenlítései lehetőséget is kihagyott, hatalmas szerencséje volt a KTE-nek!

74. perc: Foxi helyére Ebala állt be.

73. perc: Bogunovics helyére Ivan Delics állt be.

68. perc: Tököli jobboldali beadása után Litsingi lőtt 18 méterről kapu fölé.

66. perc: Litsingi szólója után a kapu előtt teljesen üresen álló Tököli elé került a labda, de a támadó 8 méterről, ballal a kapu fölé lőtt. Hatalmas helyzet maradt ki.

65. perc: csere hazai oldalon is: Bori helyére Vujovics állt be.

64. perc: Csukics kapott sárga lapot, miután nem engedett elvégezni egy szabadrúgást.

62. perc: Delics tört előre, majd egy csel után, 20 méterről ballal kapura lőtt, a labda a bal kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

59. perc: Tököli 15 méteres, ballábas lövését védte vetődve Sipos.

57. perc: Horváth helyére A. Delics állt be.

52. perc: Szavics labdaszerzés után remek labdával ugratta ki Tökölit, aki eltolta a labdát a kifutó Vlaszák mellett, majd a kapus a 16-oson kivül elütötte a csatárt. A játékvezető habozás nélkül kiállította a hálóőrt. A szabadrúgást Szavics először a sorfalba rúgta, majd a kipattanóból ismételt, de ezúttal kapu mellé lőtt.

50. perc: mezőnyjáték, és szakadó eső.

Elkezdődött a második félidő.

A szünetben egyik csapat sem cserélt.

Vége az első félidőnek!

A félidő végére megjavult a reklámfal is...

38. perc: Csukics remek labdával ugratta ki Tökölit, aki 12 méterről, jobbal lőtt, Vlaszák bravúrral ütötte szögletre a léc alá tartó labdát.

35. perc: Bogunovics rúgta fel Tökölit a vendégek 16-osa előtt, a játékvezető szabadrúgást ítélt, a védőnek pedig sárga lapot adott. A kaputól 17 méterre leállított labda mögé Gyagya Attila állt, aki jobbal mesterien tekert a kapu jobb oldalába. 1-0.

31. perc: Bori lőtt ballal, 19 méterről, kapu fölé.

31. perc: megérkeztek a zalaegerszegi szurkolók is a stadionba.

29. perc: Mohl baloldali beadása után Foxi fejelt 10 méterről, de Vlaszák könnyedén fogta a kapu közepébe tartó labdát.

28. perc: egy gólt már láthattunk a ZTE-től, de les miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető.

22. perc: Bori jobb oldali beadása után Litsingi fejelt 8 méterről, épphogy kapu fölé.

15. perc: ahhoz képest, hogy alig telt el negyed óra, máris több kemény, már-már durva szabálytalanság történt a pályán. A játékvezető még spórol a lapokkal.

11. perc: végre valami! Csukics lőtt jobbal, 20 méterről kapura, a labda nem sokkal sűvített el a jobb kapufa mellett.

10. perc: eddig helyzet nélkül...

Az eddig eltelt öt percben a legfőbb témát az új hirdetőfal szolgáltatja a lelátón, mivel néha villan egyet, de abszolút semmi nem látszik rajta. Arra jó egyelőre, hogy a szurkolókat zavarja, másra nemigen.

Elkezdődött a mérkőzés.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődik, a Japán földrengés áldozataira emlékeztünk.

16:57: vonulnak a pályára a csapatok. A KTE fehérben, a ZTE kék-fekete szerelésben játszik majd. A lelátókon jóval kevesebben vannak a megszokottnál egyelőre, de várható, hogy a munka végeztével érkeznek még a stadionba.

16:53: a KTE jelenleg legjobb kezdőcsapatából az eltiltott Alempijevics hiányzik majd, a többiek hadra foghatóak, és ott is lesznek a pályán.

16:49: a mai mérkőzésre sem készült el a Széktói Stadion új eredményjelzője. Az indiai cég a LED-es reklámfalakat kitelepítette, de a kiírások el vannak csúszva, ráadásul rendkívül vakító a fénye. A lelátón mindenki abban bízik, hogy az sem lesz már akkor üzembe helyezve a meccs alatt. A kivetítővel pedig egyszerűen nem készültek el - újra csak - időre.

Köszöntjük Olvasóinkat a KTE-Ereco – Zalaegerszeg Monicomp Liga bajnoki labdarúgó mérkőzés online tudósításán.

Beharangozó írásunk:

A vendég ZTE jelenleg a dobogós helyekért, a KTE pedig a minél előkelőbb középmezőny pozíciókért van nagy harcban, így mindkét csapatnak égető szüksége lenne ma a három pontra. A kecskemétieket a legutóbbi Szolnok elleni vereség (1-2) mellett az is motiválhatja, hogy egy esetleges vereség után könnyen újra a kiesés elleni harcban találhatja magát a csapat. Ahhoz képest, hogy a 7. helytől mindössze 3 pont választja el a lilákat, a jelenleg kiesőhelyen álló Siófok is csak 6 pontra van a Szivics legénységtől. Ahhoz, hogy a válogatott szünetben a tabella elejét nézegessék a játékosok, ma meg kell szerezniük a győzelmet, leszakítva ezzel kissé az üldözőket.

Ami jó előjelnek számít hazai szempontból az az, hogy a két csapat párharcai során eddig soha nem született vendéggyőzelem. Ráadásul a zalaiaknál több hiányzó is lesz, hiszen Simon Attila a két klub egyezsége alapján nem játszhat, Balázs, Pavicsevics, Varga és Vittmann pedig sérült. A hazai csapatnál is lesz egy komoly hiányzó, Aleksandar Alempijevics ugyanis Szolnokon begyűjtötte ötödik sárga lapját, így ma nem léphet pályára.

Csukics vélhetően most is nagy párharcot vív majd a ZTE középpályásaival.
Csukics vélhetően most is nagy párharcot vív majd a ZTE középpályásaival.

A két vezetőedző az nb1.hu-nak így nyilatkozott az esélyekről:
Tomiszlav Szivics (KTE): - A Szolnok elleni vereség egy nagyon nagy kudarc volt. Néha azonban van ilyen, a futballban olykor akkor kapod a legnagyobb pofont, amikor arra legkevésbé számítasz. A ZTE ellen nem lehet, hanem muszáj győzni. Udvariasság nélkül mondom, hogy egy kiváló ellenfél vár ránk. A futballban nincs véletlen, így az sem véletlen, hogy a ZTE a bajnokságban az élmezőnyben van, de még a Magyar Kupában és a Ligakupában is érdekelt.
Csank János (ZTE): - Eddig sem ment rosszul a szekér, de volt egy pápai kátyú, ami egy kicsit kibillentett minket. Ha Kecskeméten is győzünk, akkor kétségkívül azt lehet mondani, hogy beindultunk. Remélem, hogy sikeresen túljutunk ezen a mérkőzésen, mert a KTE kikapott Szolnokon, így vélhetően nagyon "harapósan" vág majd neki ennek a találkozónak. Ellenfelünk sok jó támadó játékossal rendelkezik. Az lesz a feladatunk, hogy őket kivonjuk a játékból.

A várható összeállítások:
KTE: Ribánszki - Ebala, Gyagya, Balogh, Mohl - Bertus, Savic, Bori - Vujovic, Tököli, Foxi.
ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovic, Panikvar - Szalai, Horváth A., Kovács G., Kamber - Rajcomar, Turkovs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hét témája: graffitik Kecskemét utcáin

Falfirkákkal van tele Kecskemét. Még a belvárosi utcákon sem lehet úgy végigmenni, hogy ne akadna meg az ember szeme egy-egy összemázolt házfalon. Mit szólnak ehhez a kecskemétiek?
Tovább olvasom