Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyarmatosítást emlegetett Orbán Viktor kecskeméti látogatásán

A német ipar Magyarország szövetségese, mert nem a piacunkat akarja megszerezni, hanem szüksége van a munkánkra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kecskeméten, a Knorr-Bremse haszongépjármű üzletágának beruházását bejelentő rendezvényen.
"Mi magyarok gyarmatosítóknak tekintettük azokat, akiknek csak a piacunk kellett és mindig szövetségesnek tekintettük azokat, akiknek szükségük volt a munkánkra is" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint, a kecskeméti beruházás is egy fontos jelzés, mely azt jelenti: Magyarország távolodik a válságzónától, hogy "jó irányba mennek a dolgok". Elmondta: Magyarország komoly támogatást nyújt a Knorr-Bremse beruházásaihoz, melyek valódi célja a munkahelyteremtés. Abban a reményben adta a magyar kormány a Knorr-Bremse fejlesztéseire a támogatást, hogy a gyárban dolgozóknak stabil, kiszámítható munkahelyük legyen - fűzte hozzá.

Orbán Viktor a Knorr-Bremse dolgozóival.

Orbán Viktor a Knorr-Bremse dolgozóival. Fotó: Újvári Sándor (MTI)


A miniszterelnök emlékezetett arra, hogy még az első miniszterelnöksége idején 1999-ben a Knorr-Bremse volt az egyik első olyan befektető Magyarországon, amely nem egyszerűen csak dolgoztatni akarta a munkásokat, hanem fejlesztési központot hozott létre.

Orbán Viktor megemlítette, hogy az Egyesült Államokban egyre több jel utal arra, hogy a világgazdaság talán kifelé tart a válságból. Az elmúlt két évben a magyarok sokat vállaltak, sokat tettek, sokat dolgoztak a múlt hibáinak kijavítása érdekében, megdolgoztak a sikerért, megdolgoztak a jó hírekért - fogalmazott Orbán Viktor.

Lepsényi István, Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója elmondta: a jelenlegi kecskeméti gyár alkalmatlan a tervezett korszerűsítésre, azért a város iparterületén új, zöldmezős beruházásba kezdenek, mely 2013 végére készül el. A tervek szerint 2014-ig 10 százalékkal növelik a termelést. Az új üzem mellett egy tesztlabor is felépül.

Lorenz Zwingmann, a Knorr-Bremse AG Igazgató Tanácsának megbízott vezetője elmondta: az új kecskeméti üzem a cégcsoport legkorszerűbb gyára lesz.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere kiemelte: a városban a gazdasági válság idején 2008-2011 között 15 százalékkal nőtt a vállalkozások száma, 4 ezer új munkahely jött létre, 160 új beruházás kezdődött el, vagy fejeződött be. A német Knorr-Bremse vállalatcsoporthoz tartozó Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. több mint 5 milliárd forintos beruházással egy korszerű, modulárisan kialakított gyártóépületet és fejlesztőlabort épít zöldmezős beruházásban, 22 ezer négyzetméter alapterületen. A projekt az Európai Unió támogatásával az új Széchenyi Terv keretében valósul meg. A támogatás összege: 1,2 milliárd forint. Az új gyár 110 új munkahelyet teremt.

Olvasóink írták

 • 4. ancsahair 2012. március 08. 06:25
  „Még a lehelete is hazug!Mire büszke? Minimál bérért gürcölnek az emberek Jó színész a képen,hisz a kisember nekik semmi...tönkre vágták az országot,takarodjanak!”
 • 3. CCM 2012. március 06. 22:05
  „Nem a munkátokra van szükség Viktorka ! Kevesebbe kerül a munkaerö ! orbán szerint a németek rá vannak kényszerülve a magyar munkára ! Na ez igen !”
 • 2. t680822g 2012. március 06. 15:19
  „Orsós hozta a formáját, "gyarmatosítás"... Örüljünk, hogy befogadott minket csóró, lecsúszott országot a nyugati világ, nemhogy mocskolni őket...”
 • 1. spiler 2012. március 06. 14:06
  „mennyi állami támogatást kapott a cég,,,,még azért van hiámy az 1 millához viszonyítva a munkahely teremtés terén,,,ugye...
  KECSKEMÉT fejlődik és az jó,,,,,,csak az a baj ,hogy a többi város nem......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építkezési területen járt egy tolvaj

Tolvaj járt egy bajai építkezésen a napokban – közölte kedden a rendőrség.
Tovább olvasom