Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Gyerektámadás: életveszélyben a bócsai gyermekotthon nevelője

Kecskemét - Életveszélyes sérüléseket szenvedett a bócsai nevelőotthon egyik nevelője, miután két gyerek egy lapáttal leütötte, majd ellopták kocsiját.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettesek ellen, akik szerdán este a bócsai gyermekotthon ingatlanánál egy 45 éves ott dolgozó intézeti nevelőt leütöttek, majd ezt követően ellopták gépkocsiját.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 17 éves és egy 13 éves fiú, a gyermekotthon neveltjei gyanúsíthatóak, akik nevelőjüket egy vaslapáttal hátulról leütötték, majd a már fekvő sértettet többször fejbe rúgták. A nevelőtől a megverése után elvették a tanya mellett parkoló személygépkocsijának az indítókulcsát, amivel ezután elszöktek a helyszínről. Az autót üres üzemanyag tartállyal az M5-s autópálya Budapest felé vezető szakaszánál a főváros közelében találták meg. A két fiatalt a BRFK járőrei fogták el Budapesten.

A bántalmazott nevelő súlyos-, életveszélyes koponyacsonttörést szenvedett. A fiatalkorú 17 éves férfit, életveszélyt okozó testi sértés bűncselekmény, valamint jármű önkényes elvételének gyanúja miatt számoltatták el gyanúsítottként, majd intézkedtek az őrizetbe vételéről. A gyermekkorú esetében - tekintettel arra, hogy nem büntethető - meghallgatták, majd az illetékes gyámhivatal részére átadták a rendőrök.
Drogproblémák az intézményben

Az intézményről a fenntartó honlapján a következő tájékoztatást találjuk:
A Bócsai tanya a Béke II. számú szakmai egysége a Bács – Kiskun megyei Bócsa községtől nem messze fekvő tanyán található. Gondozottjaink nagy része nem rendelkezik a munkavégzéshez szükséges alapvető készségekkel, melyet súlyosbít a droggal való érintettség. Kihasználva az adottságokat, kertészeti, mezőgazdasági tevékenységet indítottunk be. Növendékeink többnyire 14-18 évesek. A nevelők nagy gondot fordítanak a szoros napirend pontos betartására. Iskolai tanulmányaikat helyben, utazótanár szolgálattal oldjuk meg. Rendszeresen járnak hozzájuk fejlesztőpedagógusok, pszichológusok és utógondozók, akik igény szerint személyre szabottan is foglalkozhatnak egy gyermekkel.

Olvasóink írták

 • 14. EgEdina 2011. december 30. 21:04
  „Anyám 18 évet töltött el ,mint takarító majd szakács a megszűnt Szőregi Árpád Gyermekotthonban. Vegyes volt mindig a felhozatal, még a testvérek között is hihetetlen különbségek voltak. Pár példa: Az testvérpár egyik tagja megköszönte szépen az ebédet, ellenben a másik levesestállal együtt vágta hozzá anyámhoz az aznapi kaját. Mondván ez szar!!! Figyelembe vették, hogy valaki fogyózik, vegetáriánus, terhes, külön menüket kaptak. Volt olyan nevelő aki tényleg kinyalta a feneküket, mindent megcsinált, állandóan édesem, bogaram, kedvesem így szólította őket, persze van akinek ez sem volt jó. De sok kedves ember is felnőtt ott, akik érettségiztek, diplomáztak vagy egy rendes szakmát kitanultak és értékes emberekké váltak.
  Hát igen! Én azt mondom ilyen gonosznak születni kell! Ilyet egy ép elmével rendelkező ember nem követ el!”
 • 13. Takavaka 2011. december 30. 18:23
  „Olvasom a cikket és forr a vérem. Egy földön fekvő embernek, miért kell még szétrúgni a fejét? Lelketlen emberek! Emberek? Inkább nem írom le mit gondolok, mik ezek. A kábítószerért mindenre képesek, még ilyen brutális dologra is. Nem hiszem, hogy valaha is megváltoznának. Mindkettő csak nyűg lesz a társadalmon, egész életükben.
  Itt a nagy kérdés, mit lehet kezdeni az ilyen emberekkel. Vissza tudnak illeszkedni valaha is a normális társadalomba? Kis százalékuk talán. A büntetés nem megoldás, csak időlegesen oldja meg a problémát. Akkor mi a megoldás? Az biztos, hogy a kábítószer-terjesztőket agyon büntetném. A rászoktatással kezdődik a lejtőn elindulás.
  " A fiatalkorú 17 éves férfit, életveszélyt okozó testi sértés bűncselekmény, valamint jármű önkényes elvételének gyanúja miatt számoltatták el gyanúsítottként, majd intézkedtek az őrizetbe vételéről." Nem vagyok jogász, de nálam már ez az eset kimerítené a rablás kategóriáját is. Azt legalább jobban büntetik.
  Még annyit: A cikkben, csak nevelőként említett ember, a sértetett. 45-éves, sokkal többet nem tudni róla. Hogy ez az eset, milyen törést okozhat az életében, nem lehet tudni. Van-e felesége, gyerekei és azok, most mit élnek át? Így ismeretlenül is, mielőbbi gyógyulást kívánok Neki!”
 • 12. Tonyhun 2011. december 30. 08:30
  „Azt mondja a pszihológus, hogy nem a nevelő ellen irányul az efféle cselekedet, hanem ezek a gyerekek a mának az adott helyzetnek élnek. Na már most ha ez ennyire nyilvánvaló akkor miért egyedül dolgozott kitéve annak, hogy bármi megtörténhet és bízni abba, hogy a többi gyerek az különb és baj esetén a segitségére sietnek? És mivan hanem? Akkor így járt? Átkellene gondolni, és segitséget nyujtani azoknak akik ilyen munkát végeznek, hogy ilyen ne fordulhasson elő!!!!”
 • 11. tothmariaaa 2011. december 29. 20:29
  „Minden nevelőotthonban ez megy sajnos, órákat lehetne sorolni.Jó lenne, ha tennének ezek ellen valamit, mert állítólag ők a jövő :/”
 • 10. klj-54 2011. december 29. 19:09
  „6. deszkás 2011.12.29. 12:47
  Jogot ismerő és jogkövető öntudatos állampolgárok nélkül nincs létező demokrácia!
  Ha nem nevelhetem a gyerekemet néha a szükséges erőszakkal, akkor a lehetőségét is elveszi tőlem az állam annak, hogy határait, korlátait ismerő és betartó gyereket nevelhessek!
  Van pedagógus a családban, lányom, exem és több rokonom, tehát nem csak a nagyitól tanultak formálják a véleményem.”
 • 9. TELSTAR 2011. december 29. 17:29
  „Tápé hálás lehet, hogy megmenekült ettől !”
 • 8. santaclaus29 2011. december 29. 15:10
  „6. deszkás 2011.12.29. 12:47

  egyetértünk--kivételesen....egy kis poroszos rend azért nem árt...és ne a gyerek nevelje már a szűlőt....az eldobottaknál meg no comment...inkább részemről!...tar fejem megizzzzzzzzzzzzzzzzadna!”
 • 7. Tonyhun 2011. december 29. 14:46
  „A nevelő valószínű egyedül dolgozott, mert különböző költség megszorítás címén egy műszakban 10 -12 gyerek esetében még akkor is, ha problémásak nincs pénz arra, hogy legalább 2 fő alkalmazott legyen egy műszakban! A dolgozó kivan téve ilyen és ehhez hasonló "csinytevésnek"! Arra sajnos nincs pénz, hogy a dolgozó a munkahelyén biztonságba érezze magát, elvégzi a munkáját és még az életébe is kerülhet!”
 • 6. deszkás 2011. december 29. 12:47
  „Mikor a szülő lefogja a tanárt a gyereknek hogy üthesse ez mit bizonyit? (Makó) Gondolkodás nélküli erőszakot.Az "új" Csjt meg rátesz egy lapáttal pl: perbefoghatja a gyerek a szülőt bizonyos esetekben.A "gyerekek" sajnos pontosan tudják mi történik körülöttük:az erőszakhoz erő kell amiért még küzdeni se kell mint a tanuláshoz.A gyerek pontos térképe a társadalomnak-szerintem. És most várom az "okostojás" megjegyzéseket.”
 • 5. info 2011. december 29. 12:28
  „Mi az hogy egy 17 meg egy 13 éves?! tessék kiírni a nevét !!!!!!!! az lenne a demokratikus!-egyszer férfi egyszer gyerekek? egy frászt, úgy megbüntetni őket, hogy az élettől is menjen el a kedvük!- ha már ezt tették!”
 • 4. macusnéni 2011. december 29. 11:45
  „Milyen felnőtt lesz az ilyen elvetemült gyerekből? A nevelőt leütni,lassan már az intézetekbe is kigyúrt biztonsági őröket kell alkalmazni.Mi az ,hogy a 13 éves nem büntettető,ölni ölhet,tanárt verhet.Akik próbálják jobb útra terelni Őket az életben! Nesze neked demokrácia! Adjuk még a lovat alájuk.”
 • 3. santaclaus29 2011. december 29. 11:39
  „gyerekcsíny csak...bizonyos rétegek így huncutkodnak.....araboknál nincs szoc segély...meg lehet dögleni...ha rabolsz-lopsz kar vagy kéz levágás...szép is ott élni%%%”
 • 2. klj-54 2011. december 29. 11:37
  „A 17 éveset már be lehet zárni élete végéig!
  (Nem jogilag, mert a jog nem engedi antihumánumból!)
  A kisebbet is magánzárkában tartanám élete végéig.
  Van gyerekem, van pedagógiára pici rálátásom, ezekből értelmes, normálisan szocilizált polgár soha nem lesz:(”
 • 1. Tonyhun 2011. december 29. 11:33
  „Mondhatom szép, hálás kölykök, hogy azt aki enni-inni ad neki, foglakozik a gondjaikkal így elbánnak vele!
  Mit tesz azzal akit nem is ismer? netán megöli.......és még csak nem is büntethető vicc ez az egész.....csak sajnos szomoru vicc.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkeztek a készenléti egységek Kiskunhalasra

Csütörtökön beköltöztek a Kiskunhalason kialakított ingatlanukba a készenléti rendőrök. Tovább olvasom