Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Gyermekek a Gyermekekért

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Gyermekek a Gyermekekért karitatív estet a kecskeméti Katona József Színházban, december 12-én. Hogy kiket támogatnak a rendezvény bevételéből, arról Horváth Attilánét, a Városi Szociális Közalapítvány elnökét kérdeztük.
- A Gyermekek a Gyermekért Gála első és legfontosabb hozadéka nem a bevétel, hanem az, hogy a tehetséges kecskeméti gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy tudásukat – amit tanáraik segítségével, sok gyakorlással fejlesztenek – a Katona József Színház Nagyszínpadán mutathassák meg – hangsúlyozta Horváth Attiláné, az alapítvány elnöke.

– A gála bevételét minden évben hozzátesszük ahhoz az alaphoz, amely a Városi Szociális Közalapítvány rendelkezésére áll, és karácsonykor ebből ajándékozzuk meg a hátrányos helyzetű gyermekeket, valamint a mély szegénységben élő, vagy váratlan tragédia miatt nehéz helyzetbe került családokat. Az idén mintegy 250 gyermeknek tudunk ajándékcsomagot készíteni, erre várhatóan 850 ezer Ft. áll majd rendelkezésünkre. A felnőtteknek szánt csomagokkal együtt összesen kb. 1 millió Ft-ot költünk a karácsonyi ünnepkörben.

- Adni csak úgy tudunk, ha bevételünk is van. Ezért szeretettel várjuk azoknak a kecskeméti polgároknak az adományait, akiknek lehetőségük van támogatni ezt a nemes célt, hogy még többet tudjunk adni az elesett embereknek.

- Mi lesz az ajándékcsomagokban?
- Mindig van a csomagban valamilyen csemege, édesség, csokoládé, tartós élelmiszer. Emellett olyan apró ajándéktárgyakat igyekszünk vásárolni, amelyek hasznosak, és örömöt tudunk okozni vele a gyerekeknek. Tavaly például bögrét, törölközőt is kaptak a gyerekek, és természetesen a játékok is hozzátartoznak az ünnephez. A felnőtteknek szánt családi csomagokban pedig tartós élelmiszerek vannak.

- Mikor adják át a rászorulóknak az ajándékokat?
- December 16-án a Városháza dísztermében, ünnepi műsor keretében adjuk át a csomagokat azoknak, akik el tudnak jönni erre a rendezvényre. Ezen az ünnepségen Dr. Zombor Gábor polgármester is köszönti majd a meghívottakat. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akiknek a segítsége nélkül nem valósulhatna meg a Gyermekek a Gyermekekért Gála. Köszönet illeti a Katona József Színházat, amiért már 18. éve befogadják ezt a rendezvényt, Sirkó László színművészt, az est szerkesztőjét – házigazdáját, valamint Mészár Zsuzsa művészeti titkárt, akik hónapok óta azon dolgoznak, hogy igazán sokszínű és szórakoztató műsort láthasson a gála közönsége. Hálásak vagyunk Trungel Ilona kuratóriumi tagnak is, mert szívvel-lélekkel fáradozik a rendezvény sikeréért. Előre is köszönöm támogatóink felajánlását, akik fontosnak tarják a kecskeméti gyermekekben rejlő kincs megmutatását – tette hozzá Horváth Attiláné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széklábbal ütötte apósát, hasba rúgta élettársát

Egy 33 éves férfi vasárnap este szóváltás után egy összetört széklábbal fejbe ütötte apósát annak… Tovább olvasom