Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Gyermeket megmérgező nő ellen emeltek vádat Kecskeméten

A bűncselekmény miatt 10 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.
Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nő ellen, aki Dunaegyházán gyógyszerekkel akarta megmérgezni gondozójának 11 éves lányát - közölte a megyei főügyészség sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Schmidt Gábor közleménye szerint a vádlott közös háztartásban élt Dunaegyházán az őt gondozó nővel, annak élettársával és a pár hét kiskorú gyermekével.

A gondozó élettársa ellen 2012. november végén erőszakos közösülés bűntette és más bűncselekmények miatt büntetőeljárás indult, majd előzetes letartóztatásba helyezték, mert azzal gyanúsítják, hogy megerőszakolta a vádlottat.

Az erőszakos közösülés miatt folyó eljárás megrontotta a vádlott és a gondozója közötti jó viszonyt, de a nő továbbra is ellátta a vádlottat. A nyugtatókat és altatókat rendszeresen szedő vádlott 2013. április 21-én a lakás konyhájában egyedül maradt gondozójának 11 éves lányával, és azt ígérte a gyermeknek, hogy ha beveszi az általa adott gyógyszereket, akkor olyan vallomást tesz, amelynek alapján a gyermek apja hazajöhet az előzetes letartóztatásból.

Ezután a vádlott átadott a gyermeknek két fajta, összesen 12 szem nyugtatót, amelyeket a lány lenyelt. A gyermekkorú sértett rövid időn belül rosszul lett, majd az édesanya által értesített mentők kórházba vitték, ahol kimosták a gyomrát.

A közlemény szerint, a gyermek enyhe fokú mérgezést szenvedett, azonban a gyors és szakszerű orvosi ellátás hiányában a mérgezés halálos kimenetelű is lehetett volna.

A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottját a főügyészség 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

A megyei főügyészség közleménye kitér arra, hogy a bűncselekmény miatt 10 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmai elismerések Bács-Kiskun megyei rendőröknek

Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány hat Bács megyei rendőr munkáját jutalmazta. Tovább olvasom