Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Gyógyászati ellátás indul a kecskeméti fürdőben

Új szolgáltatással bővül a Kecskeméti Fürdő, az önkormányzat és a Megyei Kórház együttműködésének eredményeként.
Kihelyezett reumatológiai szakrendelés indul május 22.-től a fürdőben, így az eddigi kezelések kibővülnek, az ellátás komplexé válik. Az új fürdőkomplexum számos funkciója mellett a gyógyászati ellátásokkal is kimagasló szolgáltatást kíván nyújtani a Kecskeméten élőknek és városunk vendégeinek. Erről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Kecskeméti Fürdő Gyógyászati részlegében dr. Zombor Gábor Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere és Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester - dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója; Jánosi István, a Hírös Sport Nonprofit Kft.ügyvezető igazgatója; Mészáros Adrienne, a Kecskeméti Fürdő fürdőigazgatója; és dr. Fáy Tamásné, az Ölelő Kéz Alapítvány kuratórium titkára; valamint a kórház szakdolgozóinak társaságában.

Kecskemét polgármestere, dr. Zombor Gábor, azzal a javaslattal kereste meg a megyei kórház főigazgatóját dr. Svébis Mihályt, hogy egy együttműködés keretében az újonnan létesült uszoda komplexum szolgáltatását bővítsék, OEP finanszírozott orvosi gyógy szolgáltatással. Az együttműködés eredményeként kihelyezett heti két alkalommal reumatológiai szakrendelés, valamint fizioterápiásás ellátás indul május 22.-től a fürdőben. Reumatológia heti 5 szakorvosi óra, gyógytorna (fizioterápia) heti 8 nem szakorvosi óra.

Így az eddigi kezelésekkel együtt: gyógyvíz, masszázs, tangentor, iszappakolás, 18 év alatti gyógyúszás, az ellátás komplexé válik. A komplexumot üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. ezen tevékenységekre rendelkezik OEP finanszírozással.

Gyógyvíz: Az uszodában 2 darab gyógymedence található, 1000 méter mélyről feltörő 49 fokos gyógyvíz látja el. Nagy a só koncentrációja, nátrium-hidrogénkarbonát, klorid, jodion, fluoridion jelentős 1987-ben gyógyvízzé nyilvánították. A gyógyvíznek jótékony hatása van a testre. A víz felhajtó ereje miatt könnyebb lesz a test, ellazulnak az izmok, csökken a fájdalom, javul a keringés. A ionokban gazdag meleg gyógyvíz hat az egész szervezetre. Gyulladáscsökkentő, értágító, nyugtató hatásán kívül hat a hormonrendszerre is. Komplex kúra nem csak pillanatnyi hatással bír, hanem megfelelő életmód hónapokra meggátolja az ízületi panaszok kiújulását.

A tájékoztatón beszámoltak a fürdőben elérhető gyógyászati ellátásokról, igénybevételi lehetőségeikről, és gyógyászati hatásaikról. A kedvező változás eredményeként heti két alkalommal reumatológus szakorvosok rendelései is elérhetővé válnak. A szolgáltatás kiterjesztésével a lakosság elégedettségét növeljük, a járóbeteg szakrendelésen kialakult hosszú előjegyzési idő csökkentésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem érdekli a sofőröket, ha eltiltják őket?

24 órán belül két olyan sofőr is lebukott a volán mögött, akiket korábban a bíróság eltiltott a vezetéstől, illetve nincs is jogsija. Mindketten gyorsított eljárásban állnak újra a bíró elé.
Tovább olvasom